Számtalan filmben láthattuk őket, és sokan némi romantikával is tekintenek azokra a gépkocsivezetőkre, akik az országunk határain kívül róják a végtelen utakat.

A nemzetközi gépkocsivezető szakma ma is nagyon népszerű, hiszen aki külföldre végez fuvarozást, mindig új tájakat, embereket ismerhet meg, ráadásul a fizetés sem utolsó.

Ki lehet nemzetközi gépkocsivezető?

Ahhoz, hogy valaki nemzetközi gépkocsivezető legyen, el kell végeznie a megfelelő GKI tanfolyamot. Amennyiben az illető csak most szerezte meg az ehhez szükséges járművezetői engedélyt, annak az alapképzésen kell részt vennie, aki viszont 2009 előtt – bár valószínűleg ők már nincsenek sokan –, annak elég a továbbképzés.

A nemzetközi gépkocsivezető

A nemzetközi gépkocsivezető

A GKI kártya megszerzése mellett más igazolványra már nincs is szüksége a nemzetközi gépkocsivezetőnek, ez a dokumentum ugyanis kiváltja a TIR igazolványt, ami régebben ahhoz kellett, hogy valaki nemzetközi gépkocsivezető legyen.

Természetesen a megfelelő kategóriájú jogosítványtól – C1, C1+E, C, C+E –, illetve a digitális tachográf üzemeltetéséhez szükséges sofőrkártyától nem lehet eltekinteni.

Rengeteg álláslehetőség várja a nemzetközi gépkocsivezetőket

A nemzetközi gépkocsivezető szakma azért is népszerű, mert ha valaki megszerzi a GKI igazolványt, és rákeres az interneten az ilyen típusú állásokra, rengeteg találatot dobnak föl a keresők.

Aki tehát egy keresett foglalkozásra vágyik, annak a nemzetközi gépkocsivezető szakma ideális választás lehet, hiszen akár egy hét alatt megszerezheti az ehhez szükséges képesítést. Jelentkezzen még ma tanfolyamunkra!

Hasonló cikkek

Elveszett tachográf chipkártya pótlása Az 1985. december 20-i 3821/85/EGK Tanácsi Rendelet és az azt módosító 1998. szeptember 24-i 2135/98/EK Európai Uniós Rendelet, valamint a 35/2006. (V...
Fókuszban a főváros Ha valaki beírja a Google keresőjébe, hogy GKI tanfolyam Budapest, akkor bizony majdnem annyi találata lesz, mintha azt írná be, hogy "fogorvos Budape...
Érdemes GKI vizsgát tenni A GKI kártya megszerzéséhez, majd az öt évente történő megújításához is tanfolyamot kell végezni és GKI vizsgát kell tenni. Érvényes ez egyaránt az au...
GKI vizsga menete – elmélet és gyakorlat A GKI képzések fajtái A közúti fuvarozásban dolgozó járművezetők munkavégzésének feltétele az Európai Unióban a GKI (Gépjárművezető Képesítési Igazol...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!