Digitális tachográf kezelésére felkészítő tanfolyam

Indul: Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Ismertető

Az Európai Unió rendeletben (a Tanács 2014. február 4-i 165/2014/EK rendelete) határozta meg a digitális tachográfok bevezetését a vezetési- és pihenőidők fokozottabb betartatásának érdekében. A digitális tachográf tanfolyamon a tachográf szakszerű használata sajátítható el.

A rendelkezés célja továbbá a közutak biztonságosabbá tétele, valamint a tisztességes versenyhelyzet megteremtése Európa országaiban. A digitális tachográfokat kötelező alkalmazni a 3,5 tonna feletti megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárműveken, valamint a 9 főnél több ülőhellyel rendelkező személyszállító járműveken.

A digitális tachográf rövid leírása

A digitális tachográf elektronikus úton rögzíti a gépjárművezető által vezetéssel, pihenéssel és egyéb munkavégzéssel eltöltött időt. Ezeket az adatokat mind a fedélzeti egység, mind pedig a kártya tartalmazza, az előbbi hozzávetőleg 365 nap adatainak tárolására képes, az utóbbi pedig körülbelül 28 napot tud tárolni. A digitális tachográf adatait rendszeres időközönként le kell tölteni.

Jelentkezés feltétele

A tachográf tanfolyam elvégzésének feltétele nincs

Szükséges okmányok
  • személyi igazolvány
  • lakcímbejelentő kártya

Tanfolyam menete

Az oktatás egy napos és az előzetesen megbeszélt időpontban történik.

Vizsga

A képzést követően hatósági vizsga nincs, a képzésről Tanúsítvány-t állítunk ki.

Szállás lehetőségek a tanfolyam idejére

Úgy gondolja, hogy ez a tanfolyam pont megfelelő Önnek, de túl messze van a lakhelyéhez képest? Ez ne legyen probléma! Ismerjük a budapesti szálláshelyeket: van köztük hotel, panzió és munkásszállás is, különböző árkategóriákban. Segítünk Önnek abban, hogy azok közül a szállások közül válasszon egy olyat, amelyik a legközelebb van az iskolánkhoz, színvonalában, árban, szolgáltatásban a legjobbat nyújtja, ami minden szempontból megfelel Önnek. Így a tanfolyam ideje alatt nem kell plusz útiköltséget fizetnie, és a szállásdíjjal együtt is olcsóbban és kényelmesebben tudja elvégezni tanfolyamunkat. Kérjük, érdeklődjön elérhetőségünkön!

  • Digitális tachográf kezelésére felkészítő tanfolyam 25 400 Ft Jelentkezés