Lassan nyolc éve lesz, hogy kötelezővé tették a GKI kártyát, no persze azoknak, akik hivatásos sofőrként teherautót kívánnak vezetni. A GKI, ha esetleg valaki még nem tudná egy rövidítés és azt jelenti, hogy Gépjárművezetői Képesítési Igazolvány. Ez kell ahhoz, hogy teherautóval róhassuk az utakat.

GKI tanfolyam Budapesten

GKI tanfolyam Budapesten

Az elmúlt nyolc évben számos budapesti iskola tartott GKI tanfolyamot, és szervezett vizsgát és várhatóan ez a tendencia nem is fog változni. Egyrészt, mert napjainkban sok munkahely szűnik meg a nem megfelelő piaci igények miatt és bizony vannak olyan szakmák is, melyek kevésbé népszerűek. Itt most elsősorban nem a szakmunkákra gondolunk, ellenkezőleg, nagyon sok friss és kevésbé friss diplomás nem tud mit kezdeni a diplomájával.

Az ilyen esetekben vetődik fel az átképzés lehetősége, a GKI tanfolyam pedig kiváló megoldás, lakjunk bár Budapesten vagy vidéken, hiszen keresett szakmáról van szó, jó sofőrökre mindig volt és lesz is igény. Aki frissen szerzi meg a jogosítványát, annak egy GKI alaptanfolyamot kell elvégeznie, a régi motorosoknak pedig ötévente kell továbbképzésre menniük. Ettől sokan ódzkodnak, pedig hiába a rutin, időnként bizonyítani is kell, hogy megálljuk, azaz üljük a helyünket a volán mögött, a munkát szabályozó rendeletek változásait ismerjük.

A másik ok, amiért valószínűleg az iskolák nem fognak hiányt szenvedni „tanulókban” az az, hogy bár már egy éve kötelező a GKI, de senkit nem kötelezhetnek rá, hogy megszerezze. Nincsen parancsba adva, a magyar ember meg köztudottan olyan, hogy szeretni halogatni a dolgokat. Igen ám, de az, hogy nem kötelező, nem jelenti azt, hogy nem jár érte büntetés, ha nincs. Sajnos jár, és ha belefutunk egy igazoltatásba meg is fogjuk kapni azt. Az erről szóló rendelet szerint 100 ezer forint a kiszabható bírság.

Az elmúlt időszak elég volt arra, hogy mindenki, aki teherautót vezet, elvégezze a tanfolyamot, a következő időszakban is biztosan lesz még sok tanulója a budapesti és vidéki iskoláknak, mert az első büntetés után, valószínűleg senki sem fogja tovább halogatni a dolgot. Főleg azért, mert a büntetés jóval drágább, mint az igazolvány megszerzése. Jelentkezzen még ma tanfolyamainkra és garantáltan a legolcsóbban, de mégis minőségi oktatásban vehet részt!

Hasonló cikkek

Hivatásosak az utakon Immár, lassan tíz éve, hogy kötelezővé tették a hivatásos sofőröknek a GKI vizsgát – persze előtte tanfolyamot –, amivel megszerezhető a GKI igazolván...
Helyes rakományrögzítés teherszállításnál A teherszállításnál alkalmazott rakományrögzítés szabályait a KRESZ, azaz a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rend...
A megfelelő árurögzítés fontossága Az áruszállítás csak akkor történhet meg biztonságosan, ha a rakomány megfelelően rögzítésre kerül. A kérdés már csak az, hogy mi is a megfelelő rögzí...
Egy GKI vizsgával két szakma Azoknak, akik hivatásos sofőrként róják az utakat, 2009 óta kötelező GKI tanfolyamot végezniük, majd GKI vizsgát tenniük. Az alaptanfolyam mellett, to...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!