5% kedvezmény minden tanfolyam képzési díjából! Bárki, aki a tanfolyam jelentkezési határideje előtt legkésőbb 5 munkanappal iskolánkban személyesen jelentkezik és befizeti a tanfolyam díját, 5% kedvezményt kap a tanfolyam képzési díjából. Ez a kedvezmény más kedvezménnyel nem vonható össze.

GKI tehergépkocsi vezetői továbbképzés

Indul: 2018. szeptember 18.
Vizsga: 2018. szeptember 20.

Ismertető

A 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 20. és 21. § és a 24/2005.(IV. 21.) GKM rendelet 33. § előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Tehergépkocsi továbbképzési képesítést annak a személynek (a továbbiakban: gépkocsivezető) kell megszereznie, aki a közúton C1, C1+E, C, C+E, D1 kategóriájú – vagy ezekkel egyenértékűnek elismert – vezetői engedéllyel vezethető járművet vezet, és az EGT-állam állampolgára, vagy nem EGT-állam állampolgára és Magyarországon székhellyel rendelkező vállalkozás alkalmazza vagy foglalkoztatja.

Aki a C1, C1+E, C, C+E kategóriájú jármű esetében a meghatározott nemzetközi árufuvarozói szolgáltató képesítés alapján kiadott igazolvány érvényességéig, de legfeljebb 2014. szeptember 10-éig – a közúton történő járművezetéshez – szakmai továbbképzési képesítés megszerzésére kötelezett.

A továbbképzési képesítés a megszerzésétől számított öt évig érvényes. A gépkocsivezető ötévente továbbképzésen vesz részt.

A továbbképzés célja

A GKI tehergépkocsi vezetői továbbképzés olyan szaktanfolyam, amelynek több célja is van egyszerre. A GKI képzés legalapvetőbb célja természetesen az, hogy elvégzőjét birtokába juttassa azoknak az ismereteknek, amelyek által biztonságosan, felelősséggel vezetheti tehergépjárművét Magyarország és Európa útjain. A GKI vizsga letétele után a tehergépkocsi vezetők magasabb szinten, mélyebb szakértelemmel lesznek majd képesek arra, hogy munkájukat elvégezzék.

A nagyobb cél emellett az, hogy általánosságban a közúti közlekedést biztonságosabbá tegyük, hogy a tehergépkocsik vezetőit felkészítsük a rájuk váró kihívásokra és feladatokra, megismertessük velük lehetőségeiket, kötelességeiket és azt, hogyan oldhatják meg a váratlan helyzeteket is. Ezáltal nem csak számukra, de minden az utakon közlekedő számára biztonságosabb környezetet teremtünk.

Fontos az is, hogy a GKI képzés során olyan szemléletet sajátíthassanak el a vezetők, amely segítségével munkájukat mindenkor gazdaságosan és egyben környezetkímélő módon végezhetik. Ezzel nem csak magukkal, de a társadalommal szemben is felelősen működhetnek szakmájukban.

A GKI képzés sikeres abszolválása esetén a gépkocsivezető további remek szakmai lehetőségek előtt áll, ugyanis a továbbiakban ADR tanfolyamokat végezhet el. Ez azt jelenti, hogy alkalmassá válhat különféle veszélyes áruk szállítására, ami nagy felelősséggel járó munkavégzést, magas szintű profizmust követel meg a sofőröktől.

Jelentkezés feltétele

Továbbképzési képesítést az szerezhet, aki érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik EGT-államban szerzett alapképesítéssel rendelkezik vagy ennek megszerzésére nem kötelezett, aki EGT-állam állampolgára és szokásos lakóhelye a külön jogszabályban foglaltak szerint Magyarországon van, vagy nem EGT-állam állampolgára és munkavállalási jogosultsága van vagy Magyarországon bejegyzett vállalkozás foglalkoztatja.

Tanfolyam

Kedd-szerda 09:00-től 18:00-ig, csütörtökön 09:00-től 11:00-ig. A tanfolyamon való részvétel kötelező.

Vizsga

Csütörtökön 12:00-órától. Sikeres vizsga esetén a vizsgázó hatósági bizonyítványt kap.

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

a biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés

Teszt

előírások alkalmazása

Teszt

egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság, szerviz, logisztika

Teszt

A vizsgáról

A GKI vizsga során megbizonyosodunk arról, hogy a szükséges ismereteket a vezető a lehető legteljesebb mértékben elsajátította. A tananyag tárgyai elsősorban arra fókuszálnak, hogy a legnagyobb biztonsággal legyenek képesek a szakemberek a tehergépkocsi vezetésére – a biztonsági szabályok szem előtt tartásával és az előírások folyamatos alkalmazásával. Emellett természetesen megismertetjük a GKI képzés résztvevőit az egészségügyi és közúti közlekedési biztonság részleteivel csakúgy, mint a környezeti szempontokkal.

Mivel olyan területről és szakmáról van szó, amelynek követelményei az évek alatt változhatnak, és amely megköveteli, hogy a vezetők mindenkor a legmagasabb szakmai színvonalon állva végezzék munkájukat, a GKI vizsga letételét követően öt évre szereznek jogosultságot a tehergépkocsik vezetésére. Ezt követően újabb GKI képzésen kell részt venniük, melynek célja, hogy tudásukat felfrissítsék és megbizonyosodhassanak arról, hogy mindent az előírásoknak és elvárásoknak megfelelően végeznek szakmai tevékenységük során.

Tantárgyi felmentések

A tantárgyi vizsga alól nincs felmentés.

Kedvezményes szállás a tanfolyam idejére

Úgy gondolja, hogy ez a tanfolyam pont megfelelő lenne Önnek, de túl messze van a lakhelyéhez képest? Ez nem probléma! Iskolánk több panzióval és munkásszállással van kapcsolatban, így a listaáraknál olcsóbban tudnak Önnek szálláshelyet ajánlani a tanfolyam idejére! Így a szállás és az utazás költségével együtt is olcsóbban és kényelmesebben tudja elvégezni tanfolyamunkat. Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Árgarancia

Hiszünk abban, hogy iskolánk kínálja a legjobb áron ezt a tanfolyamot! Amennyiben Ön mégis megtalálná ezt a képzést máshol olcsóbban, ugyan ilyen feltételek mellett, akkor vállaljuk, hogy mi is azon az áron kínáljuk Önnek, ráadásul adunk 5.000 forint kedvezményt is! Ehhez nem kell mást tennie, mit felvenni velünk kapcsolatot bármelyik elérhetőségünkön!

  • GKI tehergépkocsi vezető továbbképzés 60 000 Ft Jelentkezés