Tanfolyam kategóriák és típusok

A Transzport Studium Kft. különböző alap- és ismeretfelújító tanfolyamokat, illetve vizsgákat szervez a közlekedés területén dolgozó szakemberek, például szállító-, fuvarozó gépkocsivezetők számára.

A tanfolyamok célja, hogy a hatósági előírásoknak megfelelően adják át a szükséges ismereteket a hallgatók számára, illetve felkészítsék őket a vizsgára. Sikeres vizsga esetén hatósági vizsgabizonyítványt kapnak.

ADR tanfolyamok

Alap- és szakképzéseinket azon tehergépjármű-vezetőknek ajánljuk, akik veszélyes áruk tartányos vagy egyéb járművel történő közúti szállításával szeretnének foglalkozni; jelenleg is ezzel foglalkoznak, azonban szükségük van meglévő ismereteik felújítására; illetve szeretnék kiterjeszteni tevékenységüket több tartányos árucsoportra. A kurzuson elsajátíthatják a tartányos járművek kezelését, valamint a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos tevékenységek irányítását, ellenőrzését.

Gépkocsivezetői kiegészítő képzések

Kiegészítő szaktanfolyamainkat azoknak a megfelelő járműkategóriára való jogosítvánnyal rendelkezőknek ajánljuk, akik digitális tachográffal felszerelt járműveket szeretnének vezetni, illetve szállítmányozással foglalkoznak, így szükségük van a biztonságos rakományrögzítés technikáinak ismeretére. Utóbbi azért elengedhetetlen egy fuvarozó számára, hiszen ő a felelős azért a kárért, amely a küldemény átvételétől az átadásig terjedő idő alatt annak sérüléséből keletkezik.

GKI online tanfolyamok (e-learning)

Az online GKI tanfolyamokat azoknak a gépkocsivezetőknek ajánljuk, akik autóbuszos személyszállítással szeretnének foglalkozni, vagy tehergépkocsival árufuvarozást szeretnének végezni, de nincsen idejük/lehetőségük résztvenni a tantermi oktatáson.

OKJ-s gépkezelői tanfolyamok

Emelőgép-, földmunkagép- és targoncakezelői tanfolyamainkat azoknak ajánljuk, akik szakmunkásként az építőiparban szeretnének elhelyezkedni, és például híd- és futódarut, villamosemelőt, szivattyút, targoncát kezelni. A tanfolyamra 18. életévét betöltött, 8 általános iskolai végzettséggel és egészségügyi alkalmassággal rendelkezők jelentkezhetnek.

A gépkezelési jogosultság megszerzése az OKJ szakmai vizsga sikeres teljesítésével, az önálló helyváltoztatásra is képes gépeknél egy külön gyakorlati szakmai vizsga sikeres teljesítésével lehetséges. Az OKJ vizsgát "A komplex szakmai vizsgáztatás szabályairól szóló 315/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet" szabályozza, míg a szakmai gyakorlati vizsgáztatás előírásait "A közúti közlekedési ágazatban használt önjáró emelő- és rakodógépek kezelőinek képzéséről és vizsgáztatásáról szóló 40/2009. (VIII. 31.) KHEM rendelet" tartalmazza.

Képzési program megnevezésenyilvántartásba vételi száma
OKJ 32 582 02 azonosító számú
Építő- és anyagmozgató gép kezelője
Targoncavezető
E-000208/2014/A001
OKJ 32 582 02 azonosító számú
Építő- és anyagmozgató gép kezelője
Emelőgép kezelő (kivéve targonca)
E-000208/2014/A002
OKJ 32 582 02 azonosító számú
Építő- és anyagmozgató gép kezelője
Földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelő
E-000208/2014/A003
OKJ 32 582 02 azonosító számú
Építő- és anyagmozgató gép kezelője
Építésianyag-előkészítő gép kezelő
E-000208/2014/A004
OKJ 32 582 02 azonosító számú
Építő- és anyagmozgató gép kezelője
Energiaátalakitó-berendezés kezelője
E-000208/2014/A005

Vállalkozói szaktanfolyamok

Vállalkozói szaktanfolyamainkat azon fuvarozással, szállítmányozással vagy személyszállítással foglalkozó munkavállalóknak ajánljuk, akik tevékenységüket a jövőben vállalkozóként szeretnék folytatni. A kurzuson elsajátíthatják a szükséges, a közlekedési területtel kapcsolatos gazdasági és jogi ismereteket. Így sikeresen működtethetik saját fuvarozó vagy szállítmányozó vállalkozásukat, és elkerülhetik, hogy összetűzésbe kerüljenek a hatóságokkal.