Tanfolyam kategóriák és típusok

A Transzport Studium Kft. különböző alap- és ismeretfelújító tanfolyamokat, illetve vizsgákat szervez a közlekedés területén dolgozó szakemberek, például szállító-, fuvarozó gépkocsivezetők számára.

A tanfolyamok célja, hogy a hatósági előírásoknak megfelelően adják át a szükséges ismereteket a hallgatók számára, illetve felkészítsék őket a vizsgára. Sikeres vizsga esetén hatósági vizsgabizonyítványt kapnak.

ADR tanfolyamok

Alap- és szakképzéseinket azon tehergépjármű-vezetőknek ajánljuk, akik veszélyes áruk tartányos vagy egyéb járművel történő közúti szállításával szeretnének foglalkozni; jelenleg is ezzel foglalkoznak, azonban szükségük van meglévő ismereteik felújítására; illetve szeretnék kiterjeszteni tevékenységüket több tartányos árucsoportra. A kurzuson elsajátíthatják a tartányos járművek kezelését, valamint a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos tevékenységek irányítását, ellenőrzését.

Gépkezelői tanfolyamok

Emelőgép-, földmunkagép- és targoncakezelői tanfolyamainkat azoknak ajánljuk, akik az építőiparban, raktárakban, logisztikai bázisokon szeretnének elhelyezkedni, és például kanalas markolót, targoncát, emelőgépeket akarnak kezelni. A tanfolyamra 18. életévét betöltött, 8 általános iskolai végzettséggel és egészségügyi alkalmassággal rendelkezők jelentkezhetnek.

A gépkezelési jogosultság megszerzése az előírt szóbeli és gyakorlati vizsgák sikeres teljesítésével lehetséges. A gépkezelő képzést és vizsgát a 54/2021.(IX.5.) ITM rendelet szabályozza.

Képzési program megnevezéseA képzési engedély iktatószáma:
TargoncavezetőKAV/KVI/SZF/NS/A/2518/0/2021
Emelőgép kezelő (kivéve targonca)
Földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelő

Gépkocsivezetői kiegészítő képzések

Kiegészítő szaktanfolyamainkat azoknak a megfelelő járműkategóriára való jogosítvánnyal rendelkezőknek ajánljuk, akik digitális tachográffal felszerelt járműveket szeretnének vezetni, illetve szállítmányozással foglalkoznak, így szükségük van a biztonságos rakományrögzítés technikáinak ismeretére. Utóbbi azért elengedhetetlen egy fuvarozó számára, hiszen ő a felelős azért a kárért, amely a küldemény átvételétől az átadásig terjedő idő alatt annak sérüléséből keletkezik.

GKI online tanfolyamok (e-learning)

Az online GKI tanfolyamokat azoknak a gépkocsivezetőknek ajánljuk, akik autóbuszos személyszállítással szeretnének foglalkozni, vagy tehergépkocsival árufuvarozást szeretnének végezni, de nincsen idejük/lehetőségük résztvenni a tantermi oktatáson.

Kategoriás képzés (jogosítvány)

A kategóriás képzés keretén belül a sikeresen vizsgázó hallgatóink gépjárművezetői engedélyt (jogosítványt) kapnak.

Vállalkozói szaktanfolyamok

Vállalkozói szaktanfolyamainkat azon fuvarozással, szállítmányozással vagy személyszállítással foglalkozó munkavállalóknak ajánljuk, akik tevékenységüket a jövőben vállalkozóként szeretnék folytatni. A kurzuson elsajátíthatják a szükséges, a közlekedési területtel kapcsolatos gazdasági és jogi ismereteket. Így sikeresen működtethetik saját fuvarozó vagy szállítmányozó vállalkozásukat, és elkerülhetik, hogy összetűzésbe kerüljenek a hatóságokkal.