Számtalan filmben láthattuk őket, és sokan némi romantikával is tekintenek azokra a gépkocsivezetőkre, akik az országunk határain kívül róják a végtelen utakat.

A nemzetközi gépkocsivezető szakma ma is nagyon népszerű, hiszen aki külföldre végez fuvarozást, mindig új tájakat, embereket ismerhet meg, ráadásul a fizetés sem utolsó.

Ki lehet nemzetközi gépkocsivezető?

Ahhoz, hogy valaki nemzetközi gépkocsivezető legyen, el kell végeznie a megfelelő GKI tanfolyamot. Amennyiben az illető csak most szerezte meg az ehhez szükséges járművezetői engedélyt, annak az alapképzésen kell részt vennie, aki viszont 2009 előtt – bár valószínűleg ők már nincsenek sokan –, annak elég a továbbképzés.

A nemzetközi gépkocsivezető

A nemzetközi gépkocsivezető

A GKI kártya megszerzése mellett más igazolványra már nincs is szüksége a nemzetközi gépkocsivezetőnek, ez a dokumentum ugyanis kiváltja a TIR igazolványt, ami régebben ahhoz kellett, hogy valaki nemzetközi gépkocsivezető legyen.

Természetesen a megfelelő kategóriájú jogosítványtól – C1, C1+E, C, C+E –, illetve a digitális tachográf üzemeltetéséhez szükséges sofőrkártyától nem lehet eltekinteni.

Rengeteg álláslehetőség várja a nemzetközi gépkocsivezetőket

A nemzetközi gépkocsivezető szakma azért is népszerű, mert ha valaki megszerzi a GKI igazolványt, és rákeres az interneten az ilyen típusú állásokra, rengeteg találatot dobnak föl a keresők.

Aki tehát egy keresett foglalkozásra vágyik, annak a nemzetközi gépkocsivezető szakma ideális választás lehet, hiszen akár egy hét alatt megszerezheti az ehhez szükséges képesítést. Jelentkezzen még ma tanfolyamunkra!

Hasonló cikkek

GKI tanfolyam Budapesten GKI tanfolyam Budapesten és számos vidéki városban is indul, de sajnos nem mindenütt. Sokan nincsenek abban a szerencsés helyzetben, hogy közvetlenül ...
Személyszállítás feltételei személyautóval Személygépkocsis személyszállítás, de nem Taxi. Személygépkocsis személyszállító képesítéssel ugyanis csak olyan személyautót lehet vezetni, amelybe n...
GKI tanfolyam bárhol Egyszerűen és rugalmasan is elvégezhetőek a továbbképzések. A tehergépkocsi vezetőknek és az autóbuszvezetőknek is öt évente továbbképzésen, egy ismer...
Jogszerűen a forgalomban Minden hivatásos sofőrnek kötelező a GKI tanfolyamokon való részvétel, hogy igazolványt szerezhessenek és hivatalosan végezhessék a munkájukat. Legyen...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!