GKI összevont járművezetői alapképzés

Indul: Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Ismertető

A 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 20. és 21. §. és a 24/2005.(IV.21.) GKM rendelet 33. § előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Az összevont járművezetői alapképzés az autóbuszos és tehergépkocsis GKI igazolvány megszerzésére irányuló képzés. Az összevont alapképzést, annak a személynek kell megszereznie, aki a közúton C1, C1+E, C, C+E kategóriájú és D1, D1+E, D, D+E kategóriájú – vagy ezekkel egyenértékűnek elismert – vezetői engedéllyel vezethető járművet vezet, és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban résztvevő ország (EGT) állampolgára, vagy magyarországi székhellyel rendelkező vállalkozás foglalkoztatja.

Érvényesség

A GKI igazolvány a megszerzésétől számított öt évig érvényes. A gépkocsivezetőnek ezért ötévente GKI továbbképzésen kell részt vennie.

A két GKI igazolvány együtt jobban megéri!

Anyagilag is jobban jár, ha ezt a képzést választja, mivel az összevont járművezetői alapképzés díja 30%-kal olcsóbb, mintha az autóbuszvezetői és tehergépkocsi vezetői vizsgát külön tenné le. Ráadásul, ha egyszerre szerzi meg az összevont GKI igazolványt, akkor a munkaerő piacon is nagyobb eséllyel helyezkedik el, lévén, hogy több munkakört is be tud tölteni, mintha csak az egyik GKI igazolvánnyal rendelkezne.
A képzésen többek közt elsajátítható az árufuvarozásra és a személyszállításra vonatkozó biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés, a különböző előírások helyes alkalmazása, valamint az egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság szem előtt tartásához szükséges ismeretek. Iskolánkban a járművezetői tudás is tökéletesíthető egy korszerű szimulátor segítségével.

Jelentkezés feltételei

Jelen tanfolyamra az a személy jelentkezhet, aki EGT-állam állampolgára és bejelentett lakcíme van Magyarországon. Ha nem EGT-állam állampolgára, akkor is jelentkezhet a képzésre, amennyiben munkavállalási jogosultsága van Magyarországon vagy itt bejegyzett vállalkozás foglalkoztatja.

Szükséges okmányok

Személyi igazolvány, lakcímbejelentő kártya, vezetői engedély, 1 db szabvány igazolványkép.

Tanfolyam menete

Pillanatnyilag csak e-learning formában elérhető!

A járművezetési gyakorlat a jelentkezővel egyeztetett időpontban történik.

Vizsga

 

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

Gyakorlati
vizsga

a biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés

Teszt

 

Esettanulmány

Nincs

előírások alkalmazása

Teszt

egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság, szerviz, logisztika

Teszt

kiegészítő ismeretek

Teszt

járművezetés a közúti forgalomban

Nincs

Van

a járművezetéshez kapcsolódó gépkocsivezetői ismeretek

Van

járművezetés veszélyhelyzetek létrehozására (szimulátor)

Van

A sikeres vizsga esetén a vizsgázó hatósági bizonyítványt kap.

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000.- Ft/alkalom, melyet a pótvizsga alkalmával egyszer kell megfizetni. Ezen felül a sikertelen vizsgaelemek után 

  • SZEV-es vizsga díja:   4.600.- Ft/db
  • Esettanulmány vizsga díja:   8.000.- Ft/db
  • Szimulátor vizsga díja:  4.700.- Ft + 5.300.- Ft szimulátor használat díja
  • Forgalmi vezetés díja:  9.200.- Ft + 10.800.- Ft/db a járművek (busz és/vagy tgk.) használatának díja
  • Járművezetéshez kapcsolódó ism. vizsga díja  5.000.- Ft

További ajánlott tanfolyamok

A GKI igazolvány megszerzését követően, ha személyszállító vagy teherfuvarozó céget kíván irányítani, akkor vállalkozói tanfolyam elvégzését javasoljuk.