Gépkocsivezető álláslehetőség

Ismertető

A Kuljetus Eklöf Oy egy 1991-ben alapított finnországi fuvarozó cég, melynek gyökerei egészen 1932-ig nyúlnak vissza. 2009-ben nyitottuk meg budapesti irodánkat; mára a magyar vállalat Transport Eklöf Kft. néven kb. 30 kamiont működtet.

Legjelentősebb partnerünk az autóipar, és elsősorban Németország területén fuvarozunk. A fuvarok nagy része Ludwigshafenből indul és ott ér véget, gépjárművezetőink az ottani vasútállomáson váltják a pótkocsikat.

A vasútállomás közelében rendelkezünk egy telephellyel is, ahol a gépjárművezetőknek tágas, jó minőségű közösségi helyiségek állnak rendelkezésükre: közös társalgó, konyha, étkező, mosási lehetőség, zuhanyzók, egyéni, kulcsra zárható szekrények valamint wifi-hálózat.

A gépjárművek egy kisebb része esetében a kiinduló és az érkezési pont az észak-németországi Travemünde kikötője. Travemünde Lübeck városához tartozik, ahol szintén létezik egy telephelyünk. Ennek távolsága a kikötőtől kb. 15 km. A lübecki telephely kezdetlegesebb, de zuhanyzási és mosási lehetőség ott is adott. A 2015-ös év második felében nagyobb és modernebb helyre költözünk majd.

A cégnél használt vontatók típusai: DAF XF 105 Super Space Cab, MAN TG-A XLX ja Volvo FH12 Globetrotter XL, évjáratuk 2008-2014 közötti.

Az általunk bonyolított fuvarok megoszlása jelenleg a következő: 85%-ban Németország, 15%-ban Franciaország, Spanyolország, Olaszország és Svájc.

Az egyes vontatók nem mindig ugyanazokat a fuvarokat végzik, hanem bármelyik járműre juthat bármilyen fuvar bármilyen viszonylatban.

A fuvarozott áruk kiinduló és célállomása Finnország, de a kamionok maguk csak néhány, igen kivételes esetben járnak Finnországban.

Az átlagos gyakorlat az, hogy a megrakott pótkocsi Finnországból hajón jut el a travemündei kikötőbe, ahonnan helyzettől függően vagy egy Eklöf-vontató viszi tovább, vagy vasúton jut el a ludwigshafeni állomásra, ahol a vontató felakasztja.

A felrakodás után a pótkocsit visszahúzzuk Ludwigshafenbe a vasútállomásra vagy a travemündei kikötőbe, ahonnan ismét hajóval szállítják át Finnországba.

Gépjárművezetőinktől magas szintű szakmai hozzáállást várunk el, melyben megfelelő arányban ötvöződik az önálló és öntevékeny munkavégzésre való képesség és az irányítás utasításainak betartására való hajlandóság.

A darabárus ADR engedély valamint a képesítési igazolvány és a sofőrkártya megléte alapkövetelmény. Az ADR engedély megszerzéséhez a munkaadó szükség esetén segítséget nyújt.

Szintén követelmény az angol vagy a német nyelv ismerete olyan szinten, amely lehetővé teszi a munkával és a szabadidővel kapcsolatos mindennapi helyzetekben való helytállást.

A gépkocsivezetők továbbképzése lényeges eleme a működésünknek, és a teljes sofőrgárdát érinti. A képzés rögtön a munkaviszony első napján megkezdődik, mivel a Németországba történő indulás előtt minden új gépkocsivezetőnk részt vesz egy három napos alaptanfolyamon.

A Magyarországon megszervezett alaptanfolyam után a gépkocsivezetők kiutaznak Németországba, ahol az első hetet egy tapasztaltabb kolléga társaságában töltik, hogy megismerkedhessenek a cég belső szokásaival.

Évente 3-4 napnyi továbbképzést tartunk különböző témákban. A továbbképzés a gépkocsivezetők fizetett munkaidejében történik.

A jövedelmezés alapja a cégnél eltöltött munkaviszony függvényében lépcsősen emelkedő adóköteles bér, ehhez jön hozzá az adómentes napidíj, az útiköltség-térítés valamint a különböző adóköteles prémiumok, amelyeknek nagyságát a gépkocsivezetők maguk befolyásolják, mivel ez a munkavégzés minőségétől függ.

Minden járműben van céges telefon, de a mindennapos kommunikáció az irányítással az autókba beépített számítógépes rendszeren keresztül történik angol vagy német nyelven.

A munkaadó minden munkavállalónak minőségi munkaruházatot bocsát rendelkezésére.

A németországi munkaturnusok hossza hat hét, amelyet két hét szabadság követ. Ennél rövidebb turnusokra nincs lehetőség.

A munkaadó nem szervezi meg a gépkocsivezetők kijutását Németországba, de útiköltség-térítést fizet.

Fizetés

Fix, időarányosan emelkedő fizetés: alapbér + napidíj + utazási térítés + bónuszok.

Érdeklődés, jelentkezés

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, kérjük a megadott email címre küldje el önéletrajzát, illetve további kérdések esetén, szívesen állunk rendelkezésére az alábbi telefonszámon!

Lendvay Beatrix
Transport Eklöf Kft.
Telefon: +36 30 654 0335
E-mail: beatrix.lendvay@eklof.fi