Az ADR tanfolyam elvégzése minden olyan gépjárművezető számára ajánlott, aki veszélyes anyagokat szállít, akár tartányos, akár nem-tartányos formában. De miért is van szükség az ADR tanfolyam elvégzésére, és mi a képzés célja?

ADR tanfolyam és vizsga

ADR tanfolyam és vizsga

Az ADR tanfolyam célja

A tehergépjármű-vezetők számára tartott ADR tanfolyam célja, hogy a kurzuson résztvevők elsajátítsák a veszélyes anyagok, áruk szállítására vonatkozó fontos tudnivalókat. Úgy mint a járművek jelölése, illetve a veszélyes árukkal kapcsolatos ismeretek, az azok fuvarozására vonatkozó szabályok.

Erre azért van szükség, hogy a gépjármű vezetője képes legyen egy vészhelyzet elhárítására, ha a helyzet úgy hozná, valamint tisztában legyen a veszélyes áruk biztonságos szállításának feltételeivel.

Bármelyik ADR tanfolyamot is végezze el, a képzés végén Ön mindazon ismeretek birtokában lesz, amik a veszélyes anyagok biztonságos és szakszerű szállításához szükségesek.

Az ADR tanfolyam fajtái

Az ADR alap– és szakosító, ismeretfelújító, kiterjesztő tanfolyamok indulnak.

Azoknak, akik még csak most ismerkednek ezzel a területtel, az ADR alapképzések ajánlottak, mivel azonban a jogszabályok folyamatosan változnak, ezért időről időre szükség van ismeretfelújító kurzusok elvégzésére is. Az alapképesítés megszerzése után lehet szakosodni, például tartányos szállításra vagy robbanó, illetve sugárzó anyag szállítására.

Ezenkívül az ADR tanfolyam olyan speciális területeken is kínál képzéseket, mint a mezőgazdasági vegyszerszerszállító, vagy épp a veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó, ha valakit ez a szakma fogna meg.

Hasonló cikkek

Tanácsadás felsőfokon Az európai uniós és a hazai előírásoknak megfelelően 2003. január 1-től ADR biztonsági tanácsadót kell minden olyan vállalkozásnál alkalmazni, ahol ve...
Kihívások mentén Talán nem is kell hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a biztonság a veszélyes áruk szállítása során, éppen ezért nem véletlen, hogy az ilyen tevékenysé...
ADR tanfolyam a biztonságért A veszélyes áruk szállítása összetett és bonyolult folyamat, így több ADR tanfolyam is végezhető, hogy utána a különböző területeken, megfelelő szakké...
Milyen ADR tanfolyam való Önnek? Manapság egyre több szállítmányozási cég várja el leendő dolgozóitól, gépjárművezetőitől, hogy rendelkezzenek ADR bizonyítvánnyal. A trendnek köszönhe...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!