A veszélyes anyagok egy speciális csoportjába tartoznak az úgynevezett undort keltő anyagok. A név igen találó, hiszen az ilyen anyagoktól mindannyian ódzkodunk, mind az állaguk, mind pedig a szaguk miatt.

Milyen anyagok tartoztak az undort keltő anyagok közé?

Az undort keltő anyagok közé többek között olyan hulladékok és melléktermékek tartoznak, mint például a kommunális hulladék, az istállótrágya, hígtrágya, vagy az állati tetemek.

Ezek az anyagok a rendeletek alapján nem tartoztak semmilyen ADR osztályba, ezért nem volt ADR vizsgához kötve a szállításuk, ugyanakkor mégis kellettek hozzá speciális ismeretek.

Undort keltő anyagok

Undort keltő anyagok

Az undort keltő anyagok szállítása képzés megszűnt

Mivel az undort keltő anyagok nem tartoznak az ADR hatálya alá, ezért azon sofőrök számára, akik ezzel a tevékenységgel szándékoztak foglalkozni, egy olyan tanfolyam elvégzése volt szükséges, ahol az ezzel kapcsolatos összes tudnivalót elsajátíthatta az érdeklődő. Maga a képzés az ADR alaptanfolyamokhoz kapcsolódva zajlott.

Egy hatósági döntés értelmében azonban az undort keltő anyagok szállítása képzés megszűnt, így erre a tanfolyamra már nálunk sem iratkozhatnak be az érdeklődők, továbbá hatályukat veszítették az ezen anyagokra vonatkozó korábbi rendelkezések is.

Válasszon helyette ADR tanfolyamaink közül!

Bár az undort keltő anyagok szállítása képzés megszűnt, a Transzport Studium számtalan egyéb ADR tanfolyamot kínál azok számára, akik veszélyes anyagok szállításával kívánnak foglalkozni.

Hasonló cikkek

Az ADR tábla Az ADR a veszélyes áruk szállítására vonatkozó nemzetközi egyezmény, amely rögzíti, hogy milyen szabályok és előírások vonatkoznak ezen anyagok belföl...
Biztonságban a veszéllyel Minden olyan vállalkozás köteles veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadót alkalmazni, amely Magyarország területén veszélyes áruk vagy hulladék ...
Kockázati tényező A veszélyes áruk szállításával kapcsolatban a hatóságok mindig is szigorú szankciókkal éltek, a nem megfelelő szállítás, illetőleg árukezelés büntetés...
ADR tanfolyam a biztonságért Nem csak a biztonsági tanácsadóknak, de mindenkinek ADR tanfolyamot kell végeznie, aki részt vesz a veszélyes áru szállításának a folyamatában. Igaz e...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!