Tudta, hogy az oldalon jelenleg is érvényes kedvezményeket kínálunk Önnek, amit a jelentkezésnél felhasználhat? Részletekért kattintson ide!

5% kedvezmény minden tanfolyam képzési díjából! Bárki, aki a tanfolyam jelentkezési határideje előtt legkésőbb 5 munkanappal iskolánkban személyesen jelentkezik és befizeti a tanfolyam díját, 5% kedvezményt kap a tanfolyam képzési díjából. Ez a kedvezmény más kedvezménnyel nem vonható össze.

ADR Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó

Indul: Érdeklődjön elérhetőségeinken!
Vizsga: Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Ismertető

A veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó kinevezéséről és képesítéséről szóló 25/2014. (IV. 30.) NFM rendelet előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó: a vállalkozás által alkalmazott vagy megbízott személy, aki a vállalkozás a veszélyes áru szállításával kapcsolatos tevékenységét az előírásoknak megfelelően és a lehető legbiztonságosabban irányítja, ellenőrzi, a meghatározott feladatot és munkakört ellátja, és az előírt szakképesítéssel rendelkezik.

A tanfolyamok formái

Alaptanfolyam

Az alaptanfolyam a tanácsadói képesítés megszerzésére készít fel. A választott közlekedési alágazatra, illetve egy vagy több veszélyességi osztályba tartozó áru (árucsoport) szállításával kapcsolatos tanácsadói tevékenység végzésére szervezhető az alábbiak szerint:

Közlekedési ágazat:

  • Közúti

Áruosztályok az ADR szerint:

  • 2 osztály (gázok)
  • 3, 4.1, 4.2, 4.3, 5.1, 5.2, 6.1, 6.2, 8 és 9 osztály anyagai
  • Az UN 1202, 1203, 1223 és 1863 azonosító számú anyagok

A tanfolyamokat több árucsoportra összevontan szervezzük, de a résztvevők igénye szerint bármelyik árucsoport önállóan is hallgatható.

Ismeretfelújító tanfolyam

Ismeretfelújító tanfolyam a még érvényes tanácsadói bizonyítvánnyal rendelkezők részére a bizonyítvány érvényességének meghosszabbítása céljából szervezhető.

A tanfolyam elvégzésének feltételei:

Alap szaktanfolyamra az jelentkezhet, aki

  • felsőfokú végzettséggel rendelkezik és legalább két évig veszélyes áru szállítással kapcsolatos feladatot látott el, vagy
  • középfokú végzettséggel rendelkezik és legalább öt évig veszélyes áru szállítással kapcsolatos feladatot látott el, vagy
  • az ADN-nel, ADR-rel vagy RID-del kapcsolatos hatósági feladatot lát el.

Tanfolyam menete

Órarend szerinti oktatási napokon (péntek, szombat, vasárnap) 09:00-től 17:00-ig, három egymást követő hétvégén.

ADR A és B melléklet

Azon Hallgatóinknak, akik még nem rendelkeznek az úgynevezett "ADR A és B melléklet"-tel, javasolni szoktuk a tanfolyam elején, hogy vegyék meg, mivel nélkülözhetetlen segítség a tanuláshban, a vizsgához, valamint a későbbi munkavégzéshez is. Akinek szüksége van erre a mellékletre, iskolánkban megvásárolhatja, mivel azonban több hallgató már rendelkezik korábbról ezzel a könyvvel, ezért nem része a tanfolyami díjnak. A kiadvány ára 15.000 Forint.

Vizsga

A hatóság által megjelölt vizsganapon 12:00-kor. Sikeres vizsga esetén a vizsgázó hatósági bizonyítványt kap.

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

Szóbeli vizsga

Általános ismeretek

Teszt

Esettanulmány

Nincs

Közlekedési alágazatokra vonatkozó szabályok    

Teszt

Van

2 osztály
(gázok)

Teszt

Van

3, 4.1, 4.2, 4.3,5.1, 5.2, 6.1,
6.2, 8 és 9 osztály anyagai

Teszt

Van

vagy (szűkített üzemanyag) 

Az UN 1202, 1203, 1223 és
1863 azonosító számú anyagok

Teszt

Van

Esettanulmány megvédésexVan

Tantárgyi felmentések

Tantárgy ifelmentések nem adhatóak.

A lánc legfontosabb eleme: az ADR tanácsadó

A veszélyes áruk szállítása olyan tevékenység, amely minden körülmények között a legnagyobb odafigyelést és szakmai precizitást követeli meg. Éppen ezért olyan szakembereknek kell felelniük a biztonságért, akik minden szükséges ismeretnek a birtokában vannak, egyben teljes tudatában vannak annak, hogy mekkora felelősség nyugszik a vállukon. Ezek az emberek ADR biztonsági tanácsadó képesítéssel kell, hogy rendelkezzenek.

Az ADR tanácsadó tanfolyam elvégzésével olyan szakemberek születhetnek, akik különféle vállalkozások számára alkalmazottként vagy akár megbízott személyként dolgozhatnak, gondoskodva arról, hogy a veszélyes árukat mindig pontosan az előírásoknak megfelelően és a lehető legbiztonságosabban szállítják. Az ADR tanácsadó a szállítás minden fázisát precízen figyelemmel követi és irányítja.

Változatos ismeretek, komoly képesítés

Azok számára, akik ADR biztonsági tanácsadó szakemberekké akarnak válni, kétféle tanfolyamtípus érhető el. Az alaptanfolyam során olyan ismeretekkel látjuk el a tanulókat, amelyek felkészítik őket az ADR tanácsadó munka során elvégzendő feladatok elvégzésére, megismerik az alkalmazandó előírásokat, a veszélyes áruk szállításának folyamatát, biztonsági követelményeit, így alkalmassá válnak az ADR tanácsadó képesítés megszerzésére.

Emellett elvégezhető ismeretfelújító ADR tanácsadó tanfolyam is, amelynek során a szakemberek felfrissíthetik tudásukat, hogy biztosak legyenek afelől, mindenkor a legpontosabban, a hatályos előírásoknak megfelelően végzik munkájukat.

Profi szakemberképzés

Az ADR biztonsági tanácsadó tanfolyam során szerteágazó ismeretekkel látjuk el a leendő ADR biztonsági tanácsadó szakembereket. Az általános ismereteken túl egyrészt megismerhetik a választott közlekedési alágazatokra vonatkozó szabályokat, előírásokat. Emellett a különböző osztályokba tartozó veszélyes anyagok tulajdonságairól, kezeléséről, szállításáról, a rájuk vonatkozó előírásokról is beható ismereteket szereznek.

Az ADR biztonsági tanácsadó minden téren részletes, naprakész és pontos ismeretekkel kell, hogy rendelkezzen, ezért a számonkérést is komolyan vesszük. Írásbeli és szóbeli vizsgára egyaránt sor kerül, a vizsgázóknak esettanulmányt kell megvédeniük, hogy így bizonyosodhassunk meg arról, valóban képesek a gyakorlatban is az ADR tanácsadó szakma során adódó feladatok megoldására.

Az ADR tanácsadó tanfolyam elvégzését követően a szakember további GKI árufuvarozó gépkocsivezető és ADR tanfolyamokon vehet részt, így nem csak ellenőrizheti a veszélyes áruk szállítását, de a gépkocsi vezetőjeként akár saját maga végezheti el azt, így biztos lehet afelől, hogy minden pontosan az előírásoknak és a biztonsági megfontolásoknak megfelelően történik.

Kedvezményes szállás a tanfolyam idejére

Úgy gondolja, hogy ez a tanfolyam pont megfelelő lenne Önnek, de túl messze van a lakhelyéhez képest? Ez nem probléma! Iskolánk több panzióval és munkásszállással van kapcsolatban, így a listaáraknál olcsóbban tudnak Önnek szálláshelyet ajánlani a tanfolyam idejére! Így a szállás és az utazás költségével együtt is olcsóbban és kényelmesebben tudja elvégezni tanfolyamunkat. Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Árgarancia

Hiszünk abban, hogy iskolánk kínálja a legjobb áron ezt a tanfolyamot! Amennyiben Ön mégis megtalálná ezt a képzést máshol olcsóbban, ugyan ilyen feltételek mellett, akkor vállaljuk, hogy mi is azon az áron kínáljuk Önnek, ráadásul adunk 5.000 forint kedvezményt is! Ehhez nem kell mást tennie, mit felvenni velünk kapcsolatot bármelyik elérhetőségünkön!

  • ADR Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó 180 000 Ft Jelentkezés