Mezőgazdasági vegyszerszállító

Indul: Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Ismertető

A 7/2011. (III. 8.) NFM rendelet előírásainak megfelelő szaktanfolyam. A tanfolyam az ADR hatálya alá nem tartozó mezőgazdasági vontatóval, vagy lassú járművel vontatott pótkocsival szállított mezőgazdasági vegyszerek és gázolaj szállításához ad szakképesítést.

További tudnivalók

A szállított anyagok az ADR Megállapodás hatálya alá tartoznak, de miután mezőgazdasági vegyszerszállítás vontatóval, illetve lassú járművel történik (csökkentett sebességgel, szűk szállítási távolságra, korlátozott mennyiségekkel), így külön rendelkezés szerinti szabályok szerint kell az anyagokat szállítani.

A mezőgazdasági vegyszerszállító tanfolyamon célja a közúti szállítással együtt járó kockázatok csökkentése, valamint a biztonságos közlekedés fokozása. Fontos továbbá, hogy a képzés után a hallgatók legyenek képesek a mezőgazdasági vegyszerszállítás során az esetlegesen fellépő különböző veszélyhelyzetek gyors és hatékony elhárítására.

Jelentkezés feltétele

A mezőgazdasági vegyszerszállító tanfolyamra való jelentkezésnek nincs feltétele.

Szükséges okmányok
  • személyi igazolvány
  • lakcímbejelentő kártya

Tanfolyam menete

A mezőgazdasági vegyszerszállító tanfolyam a jelentkezők létszámától függően indul, a képzésen való részvétel kötelező. Tantárgyi felmentések nem adhatók. Csoportos jelentkezés esetén, 15 fő felett kihelyezett képzésre és hatósági vizsgára is lehetőség van az ország bármely területén!

A képzés 9:00 órától 15:30-ig tart.

Vizsga

Szóbeli: a Hatóság által jóváhagyott napon.

Sikeres vizsga esetén a résztvevő hatósági bizonyítványt kap.

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

Szóbeli vizsga

Általános ismeretek, főbb veszélyek

Nincs

Van

Szállító egységek és jelölések

Nincs

Van

Rakodási és kárelhárítási ismeretek

Nincs

Van

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000.- Ft/alkalom, melyet a pótvizsga alkalmával egyszer kell megfizetni. Ezen felül a sikertelen vizsgaelemek után 

  • Szóbeli vizsga díja: 8.000.- Ft/db

További ajánlott tanfolyamok

A mezőgazdasági vegyszerszállító tanfolyam elvégzését követően GKI és ADR tanfolyamok végezhetők.