A GKI alaptanfolyam végén a képzésben résztvevőknek vizsgát kell tenniük, ami három részből áll: írásbeli, szóbeli, valamint gyakorlati szegmensből. Amennyiben a GKI vizsga sikeres, úgy arról a vizsgázó hatósági bizonyítványt kap.

Hány kérdés szerepel a GKI vizsga tesztlapon?

Mind az autóbusz-vezetői, mind pedig a tehergépkocsi GKI alaptanfolyam végén három darab, egyenként negyven kérdést tartalmazó GKI vizsga tesztlapot kell kitöltenie a vizsgázónak, valamint egy esettanulmányt, azaz „kifejtős” feladatot is meg kell oldania. Az összevont járművezetői alapképzés ezenkívül további egy tesztlappal egészül még ki.

GKI tanfolyam és vizsga

GKI tanfolyam és vizsga

A GKI vizsga tesztlapon szereplő kérdések feleletválasztósak, és két vagy három lehetőség közül kell választani. Mindig csak egyetlen helyes válasz létezik, amit a vizsgázónak a GKI vizsga tesztlapon „X”-szel kell jelölnie – amennyiben ezt elmulasztja, vagy több választ ad meg, úgy a megoldás helytelennek számít.

Milyen kérdések szerepelnek a GKI vizsga tesztlapon?

A GKI vizsga tesztlapon a hagyományos feleletválasztós kérdéseken kívül olyanok is szerepelhetnek, amikhez egy-egy ábra tartozik, illetve előfordulhat, hogy egy mondat befejezése a feladat.

A kérdések továbbá három főbb témakör köré szerveződnek, ezek a a biztonsági szabályokon alapuló észszerű vezetés, az előírások alkalmazása, valamint az egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság, szerviz és logisztika.

Az összevont járművezetői alapképzés végén a vizsga továbbá egy kiegészítő ismeretek tesztlapot is tartalmaz.

A vizsgázó a GKI vizsga tesztlapon szereplő negyven kérdésből legfeljebb tízet ronthat el, vagyis a vizsga akkor sikeres, ha azt minimum 75%-os eredménnyel teljesíti.

Hasonló cikkek

Mit kell tudni a CMR fuvarlevélről? A fuvarozás során rengeteg szabályt be kell tartani, és kiemelkedő fontossága van a megfelelő dokumentumok kitöltésének. Ezen dokumentumok nélkül s...
Rakományrögzítés tanfolyam Miért fontos a rakomány tökéletes rögzítése? A rakomány rögzítése rendkívül fontos a szállítmányozás során, mert ha bármilyen okból megmozdul a plató...
A buszsofőrök 25 százalékának még nincs GKI vizsgá... Bár 2013. szeptember 10. óta kizárólag egy a szakmai képesítést igazoló GKI kártya birtokában lehet buszt vezetni; 2014. július végi adatok szerint a ...
Biztonságos vezetés télen is A téli időszak – a havas utak, a jég, a lefagyott aszfalt – nagy kihívások elé állítja a sofőröket. Egy személygépkocsit sem egyszerű ilyenkor vezetni...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!