GKI autóbuszvezetői alapképzés

Indul: Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Ismertető

Felhívjuk figyelmét, hogy ebből a tanfolyamból elérhető az online, e-learning alapú képzésünk is: GKI autóbuszvezetői online alaptanfolyam (e-learning)

A tantermi képzést minimum 10 fő esetén tudjuk csak elindítani. Cégek esetén csoportos jelentkezés javasolt, amely esetén nagyobb létszámnál kedvezményt is tudunk biztosítani a listárból. További információért keressen elérhetőségeinken.

A 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 20. és 21. §. és a 24/2005.(IV.21.) GKM rendelet 33. § előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Annak a személynek kell autóbuszos GKI kártyát szereznie, azaz elvégeznie az autóbuszvezetői alapképesítést, aki közúton D1, D1+E, D, D+E kategóriájú vagy ezekkel egyenértékűnek elismert járművet vezet és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban résztvevő ország (EGT) állampolgára, valamint magyarországi székhellyel rendelkező vállalkozás foglalkoztatja.

Mikor van szükség a GKI kártyára?

A GKI kártya megszerzésére jogosító GKI autóbuszvezetői alapképzést akkor kell elvégezni, ha a„D” kategóriát 2008. szeptember 9-ét követően szerezte meg. A képzésen többek közt elsajátítható a biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés, a különböző előírások helyes alkalmazása, valamint az egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság szem előtt tartásához szükséges ismeretek. Iskolánkban a járművezetői tudás is tökéletesíthető egy korszerű szimulátor segítségével.

Az, aki már 2008. szeptember 9. előtt is rendelkezett D-kategóriás vezetői engedéllyel, a régi típusú oktatási igazolvány lejártáig, vagy legkésőbb 2013. szeptember 9-ig végezhettek hivatalosan autóbuszvezetői tevékenységét. Vagyis azoknak, akik továbbra is ezzel szeretnének foglalkozni szintén szükséges a GKI kártya megszerzésére, de nem alapképzésen, hanem továbbképzésen kell részt vegyenek.

A GKI kártya 5 évig érvényes. Ezt követően továbbképzésen lehet meghosszabbítani a képesítést.

Jelentkezés feltételei

Jelen tanfolyamra az a személy jelentkezhet, aki EGT-állam állampolgára és bejelentett lakcíme van Magyarországon. Ha nem EGT-állam állampolgára, akkor is jelentkezhet a képzésre, amennyiben munkavállalási jogosultsága van Magyarországon vagy itt bejegyzett vállalkozás foglalkoztatja.

Szükséges okmányok

Személyi igazolvány, lakcímbejelentő kártya, vezetői engedély és 1 db szabvány igazolványkép.

Tanfolyam menete

A tanfolyam négy (4) egymást követő napon 09:00 órai kezdéssel indul. A tanfolyami napokat úgy szervezzük, hogy a Hatóság által kiírt vizsganaphoz alkalmazkodjon.

A járművezetési gyakorlat a hallgatóval egyeztetett időpontban történik.

Vizsga

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

Gyakorlati
vizsga

a biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés

Teszt

Esettanulmány

Nincs

előírások alkalmazása

Teszt

egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság, szerviz, logisztika

Teszt

járművezetés a közúti forgalomban

Nincs

Van

a járművezetéshez kapcsolódó gépkocsivezetői ismeretek

Van

járművezetés veszélyhelyzetek létrehozására (szimulátor)

Van

A sikeres vizsga esetén a vizsgázó hatósági bizonyítványt kap.

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000.- Ft/alkalom, melyet a pótvizsga alkalmával egyszer kell megfizetni. Ezen felül a sikertelen vizsgaelemek után

  • SZEV-es vizsga díja: 4.600.- Ft/db
  • Esettanulmány vizsga díja: 8.000.- Ft/alkalom
  • szimulátor vizsga díja: 4.700.- Ft + 5.300.- Ft szimulátor használat díja
  • forgalmi vezetés díja: 9.200.- Ft + 10.800.- Ft a jármű használatának díja
  • Járművezetéshez kapcsolódó ism. vizsga díja 5.000.- Ft

Tantárgyi felmentések

A tantárgyi vizsgák alól felmentés nem adható.

További ajánlott tanfolyamok

Az autóbuszos GKI kártya megszerzését követően a buszos személyszállító vállalkozói képzést ajánljuk mindazoknak, akik saját vállalkozásukat, vagy szakmai irányítóként más vállalkozását akarják vezetni.