GKI autóbuszvezetői alapképzés

Indul: 2019. december 16.
Vizsga: 2019. december 19.

Ismertető

A 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 20. és 21. §. és a 24/2005.(IV.21.) GKM rendelet 33. § előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Annak a személynek kell autóbuszos GKI kártyát szereznie, azaz elvégeznie az autóbuszvezetői alapképesítést, aki közúton D1, D1+E, D, D+E kategóriájú vagy ezekkel egyenértékűnek elismert járművet vezet és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban résztvevő ország (EGT) állampolgára, valamint magyarországi székhellyel rendelkező vállalkozás foglalkoztatja.

Mikor van szükség a GKI kártyára?

A GKI kártya megszerzésére jogosító GKI autóbuszvezetői alapképzést akkor kell elvégezni, ha a„D” kategóriát 2008. szeptember 9-ét követően szerezte meg. A képzésen többek közt elsajátítható a biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés, a különböző előírások helyes alkalmazása, valamint az egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság szem előtt tartásához szükséges ismeretek. Iskolánkban a járművezetői tudás is tökéletesíthető egy korszerű szimulátor segítségével.

Az, aki már 2008. szeptember 9. előtt is rendelkezett D-kategóriás vezetői engedéllyel, a régi típusú oktatási igazolvány lejártáig, vagy legkésőbb 2013. szeptember 9-ig végezhettek hivatalosan autóbuszvezetői tevékenységét. Vagyis azoknak, akik továbbra is ezzel szeretnének foglalkozni szintén szükséges a GKI kártya megszerzésére, de nem alapképzésen, hanem továbbképzésen kell részt vegyenek.

A GKI kártya 5 évig érvényes. Ezt követően továbbképzésen lehet meghosszabbítani a képesítést. 

Jelentkezés feltételei

Jelen tanfolyamra az a személy jelentkezhet, aki EGT-állam állampolgára és bejelentett lakcíme van Magyarországon. Ha nem EGT-állam állampolgára, akkor is jelentkezhet a képzésre, amennyiben munkavállalási jogosultsága van Magyarországon vagy itt bejegyzett vállalkozás foglalkoztatja.

Szükséges okmányok

Személyi igazolvány, lakcímbejelentő kártya, jogosítvány, 1 db igazolvány fénykép.

Tanfolyam menete

A tanfolyam szimulátoros képzéssel indul a vizsgát megelőző vasárnap. Hétfőn, kedden és szerdán 9.00 és 18.20 között elméleti képzés. A vizsga napján csütörtökön 7.00 és 8.40 között a járművezetéshez kapcsolódó gyakorlati ismeretek gyakorlati tantárgy előadása van.

A 10 óra gyakorlati járművezetés a jelentkezővel egyeztetett időpontban történik.

Vizsga

Csütörtökön 11:00 órakor.

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

Gyakorlati
vizsga

a biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés

Teszt

 

Esettanulmány

Nincs

előírások alkalmazása

Teszt

egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság, szerviz, logisztika

Teszt

járművezetés a közúti forgalomban

Nincs

Van

a járművezetéshez kapcsolódó gépkocsivezetői ismeretek

Van

járművezetés veszélyhelyzetek létrehozására

Van

A sikeres vizsga esetén a vizsgázó hatósági bizonyítványt kap.

Tantárgyi felmentések

A tantárgyi vizsgák alól felmentés nem adható.

További ajánlott tanfolyamok

Az autóbuszos GKI kártya megszerzését követően a buszos személyszállító vállalkozói képzést ajánljuk mindazoknak, akik saját vállalkozásukat, vagy szakmai irányítóként más vállalkozását akarják vezetni.

Szállás lehetőségek a tanfolyam idejére

Úgy gondolja, hogy ez a tanfolyam pont megfelelő Önnek, de túl messze van a lakhelyéhez képest?
Ez ne legyen probléma!  Ismerjük a budapesti szálláshelyeket: van köztük hotel, panzió és munkásszállás is, különböző árkategóriákban.
Segítünk Önnek abban, hogy  azok közül a szállások közül válasszon egy olyat, amelyik a legközelebb van az iskolánkhoz, színvonalában, árban, szolgáltatásban a legjobbat nyújtja, ami minden szempontból megfelel Önnek.
Így a tanfolyam ideje alatt nem kell plusz útiköltséget fizetnie, és  a szállásdíjjal együtt is olcsóbban és kényelmesebben tudja elvégezni tanfolyamunkat.
Kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken!

Árgarancia

Hiszünk abban, hogy iskolánk kínálja a legjobb áron ezt a tanfolyamot! Amennyiben Ön mégis megtalálná ezt a képzést máshol olcsóbban, ugyan ilyen feltételek mellett, akkor vállaljuk, hogy mi is azon az áron kínáljuk Önnek, ráadásul adunk 5.000 forint kedvezményt is! Ehhez nem kell mást tennie, mit felvenni velünk kapcsolatot bármelyik elérhetőségünkön!