A GKI alaptanfolyam végén a képzésben résztvevőknek vizsgát kell tenniük, ami három részből áll: írásbeli, szóbeli, valamint gyakorlati szegmensből. Amennyiben a GKI vizsga sikeres, úgy arról a vizsgázó hatósági bizonyítványt kap.

Hány kérdés szerepel a GKI vizsga tesztlapon?

Mind az autóbusz-vezetői, mind pedig a tehergépkocsi GKI alaptanfolyam végén három darab, egyenként negyven kérdést tartalmazó GKI vizsga tesztlapot kell kitöltenie a vizsgázónak, valamint egy esettanulmányt, azaz „kifejtős” feladatot is meg kell oldania. Az összevont járművezetői alapképzés ezenkívül további egy tesztlappal egészül még ki.

GKI tanfolyam és vizsga

GKI tanfolyam és vizsga

A GKI vizsga tesztlapon szereplő kérdések feleletválasztósak, és két vagy három lehetőség közül kell választani. Mindig csak egyetlen helyes válasz létezik, amit a vizsgázónak a GKI vizsga tesztlapon „X”-szel kell jelölnie – amennyiben ezt elmulasztja, vagy több választ ad meg, úgy a megoldás helytelennek számít.

Milyen kérdések szerepelnek a GKI vizsga tesztlapon?

A GKI vizsga tesztlapon a hagyományos feleletválasztós kérdéseken kívül olyanok is szerepelhetnek, amikhez egy-egy ábra tartozik, illetve előfordulhat, hogy egy mondat befejezése a feladat.

A kérdések továbbá három főbb témakör köré szerveződnek, ezek a a biztonsági szabályokon alapuló észszerű vezetés, az előírások alkalmazása, valamint az egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság, szerviz és logisztika.

Az összevont járművezetői alapképzés végén a vizsga továbbá egy kiegészítő ismeretek tesztlapot is tartalmaz.

A vizsgázó a GKI vizsga tesztlapon szereplő negyven kérdésből legfeljebb tízet ronthat el, vagyis a vizsga akkor sikeres, ha azt minimum 75%-os eredménnyel teljesíti.

Hasonló cikkek

Milyen okmányokat kell a gépjárművezetőnek magánál... A gépjárművezetőnek azon felül, hogy jól képzetten, felelősséggel és balesetmentesen el kell tudnia vezetni a tehergépkocsit a kiindulási pontról a cé...
Az ismeretfelújító GKI vizsgáról Mindenkinek GKI vizsgát kell tennie, aki  3,5 tonna össztömeg feletti teherautóval áruszállítással, -fuvarozással valamint autóbusszal végzett személy...
Uber sofőr legálisan? Nos, nem is olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk. De nézzük meg először azt, hogy mi is az az Uber. Az Uber egy közösségi utaztatás, amiben az a von...
Biztonságban az utakon Nem véletlenül van GKI igazolványra szüksége minden 3,5 tonnánál nehezebb járművet vezető sofőrnek, az ide vonatkozó jogszabályokat a Nemzeti Fejleszt...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!