Nem elég, ha van jogosítványa, és szeret vezetni; ahhoz, hogy taxis vállalkozóként dolgozhasson, további feltételeknek is teljesülniük kell.

Taxi gépkocsivezető tanfolyam

Ha a vállalkozó maga akarja vezetni a taxi gépkocsit, akkor  először is el kell végeznie egy gépkocsivezetői szaktanfolyamot, amelyen többek közt a szükséges közlekedési, hibaelhárítási és vezetéstechnikai ismereteket sajátíthatja el, vezetéselméletet és vezetési gyakorlatot tanulhat, megismerkedhet a személytaxi tartozékainak kezelésével, tökéletesítheti helyismereti jártasságát és idegenforgalmi ismereteit, megismerheti az utasfelvétel és a fuvarvállalás szabályait; illetve ezekből szóbeli vagy írásbeli vizsgát kell tennie.

Taxi gépkocsivezető tanfolyam

Taxi gépkocsivezető tanfolyam

Vállalkozói tanfolyam

Amennyiben maga kívánja irányítani a taxi-vállalkozás munkáját, akkor különböző vállalkozói ismeretekre is szüksége lesz, hogy tevékenységét szabályszerűen és hatékonyan végezhesse. Ezeket egy taxis vállalkozói szaktanfolyam keretében sajátíthatja el. A képzésen jogi, gazdasági és pénzügyi, adózási, munkaügyi és személyszállítási ismereteket szerezhet; friss tudásáról pedig írásbeli és szóbeli vizsga keretében kell számot adnia.

Jellemvonások, képességek

A fentieken kívül a taxisnak rendelkeznie kell különböző képességekkel és jellemvonásokkal, amelyek alkalmassá teszik erre a munkakörre. Többek közt maximálisan be kell tartania a KRESZ szabályait, a vezetési stílusa nem kelthet félelmet az utasában, emellett határozottnak és ugyanakkor higgadtnak kell lennie, hogy elkerülhesse az esetleges összetűzéseket. Megfelelő térlátással kell rendelkeznie, illetve emberismeretre és kommunikációs készségre is szükség van, hogy minden utassal szót tudjon érteni. A kiemelkedő memória szintén fontos, hiszen a taxisnak meg kell jegyeznie a legfontosabb közintézmények, szállás-, vendéglátó- és szórakozóhelyek, illetve kórházak elhelyezkedését.

Amennyiben rendelkezik a fenti tulajdonságokkal, azonban a szükséges képzéseket még nem végezte el,  jelentkezzen most taxi gépkocsivezetői– vagy vállalkozói tanfolyamunkra!

 

Hasonló cikkek

Elveszett tachográf chipkártya pótlása Az 1985. december 20-i 3821/85/EGK Tanácsi Rendelet és az azt módosító 1998. szeptember 24-i 2135/98/EK Európai Uniós Rendelet, valamint a 35/2006. (V...
Taxis vállalkozói vizsga a sikerért A taxis vállalkozói vizsga immár nem csak a taxaméterrel felszerelt személygépkocsis személyszállításra, hanem a taxaméter nélkül történő személyszáll...
GKI tanfolyam online vagy tanteremben Az internet alapjaiban változtatta meg a világot, ma már szinte el sem tudjuk képzelni milyen volt az élet a világháló előtt, ennek vannak előnyei és ...
GKI vizsga ára Azzal már szinte mindenki tisztában van, aki ezen a területen dolgozik, hogy GKI vizsga nélkül semmilyen 3,5 tonnánál nehezebb jármű nem vezethető. A ...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!