GKI autóbuszvezetői továbbképzés különbözeti

Indul: Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Ismertető

Felhívjuk figyelmét, hogy ebből a tanfolyamból elérhető az online, e-learning alapú képzésünk is: GKI autóbuszvezetői online továbbképzés különbözeti (e-learning)

A tantermi képzést minimum 10 fő esetén tudjuk csak elindítani. Cégek esetén csoportos jelentkezés javasolt, amely esetén nagyobb létszámnál kedvezményt is tudunk biztosítani a listárból. További információért keressen elérhetőségeinken.

A 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 20. és 21. §. és a 24/2005.(IV.21.) GKM rendelet 33. § előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Autóbuszvezetői különbözeti továbbképesítést annak a személynek kell megszereznie, aki a korábban megszerzett GKI tehergépkocsi vezetői képesítése mellé közúton D1, D1+E, D, D+E kategóriájú – vagy ezekkel egyenértékűnek elismert – vezetői engedéllyel vezethető járművet vezet, és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam (a továbbiakban: EGT-állam) állampolgára, vagy nem EGT-állam állampolgára és Magyarországon székhellyel rendelkező vállalkozás alkalmazza vagy foglalkoztatja.

Aki D1, D1+E, D, D+E kategóriájú vezetői engedélyét 2008. szeptember 9-ét megelőzően szerezte meg – a közúton történő járművezetéshez – a szakmai továbbképesítés megszerzésére kötelezett.

A tanfolyam elvégzésének feltétele

Továbbképesítést az a gépkocsivezető szerezhet, aki EGT-állam állampolgára és szokásos lakóhelye a külön jogszabályban foglaltak szerint Magyarországon van, vagy nem EGT-állam állampolgára és munkavállalási jogosultsága van vagy Magyarországon bejegyzett vállalkozás foglalkoztatja, továbbá a tehergépkocsi vezetői GKI képzettségét egy éven belül szerezte meg.

Tanfolyam menete

A GKI Autóbuszvezetői különbözeti továbbképzés, előzetes időpont-egyeztetés szerint, az aktuális GKI továbbképzéssel párhuzamosan kerül megszervezésre. A tanfolyamon a részvétel kötelező.

Vizsga

A vizsgán egy kiegészítő tesztvizsgát kell tenni, ennek sikeres teljesítése esetén megkapja a D kategóriára érvényes GKI kártyát.

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000.- Ft/alkalom, melyet a pótvizsga alkalmával egyszer kell megfizetni. Ezen felül a sikertelen vizsgaelemek után 

  • SZEV-es vizsga díja:   4.600.- Ft/db