GKI autóbuszvezetői továbbképzés

Indul: Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Ismertető

Felhívjuk figyelmét, hogy ebből a tanfolyamból elérhető az online, e-learning alapú képzésünk is: GKI autóbuszvezetői online továbbképzés (e-learning)

A tantermi képzést minimum 10 fő esetén tudjuk csak elindítani. Cégek esetén csoportos jelentkezés javasolt, amely esetén nagyobb létszámnál kedvezményt is tudunk biztosítani a listárból. További információért keressen elérhetőségeinken.

A 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 20. és 21. §. és a 24/2005.(IV.21.) GKM rendelet 33. § előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Annak a személynek kell elvégeznie az autóbuszvezetői továbbképzést, aki közúton D1, D1+E, D, D+E kategóriájú vagy ezekkel egyenértékűnek elismert járművet vezet és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban résztvevő ország (EGT) állampolgára, valamint magyarországi székhellyel rendelkező vállalkozás foglalkoztatja. Minden gépkocsivezetőnek ötévente továbbképzésen kell részt vennie.

Jelentkezés feltételei

A GKI képzésre az jelentkezhet, aki EGT-állam állampolgára és bejelentett lakcíme van Magyarországon. Ha nem EGT-állam állampolgára, akkor is jelentkezhet a képzésre, amennyiben munkavállalási jogosultsága van Magyarországon vagy itt bejegyzett vállalkozás foglalkoztatja.

A GKI képzésen elsajátítható ismeretek

A GKI képzésen többek közt elsajátítható a biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés, a különböző előírások helyes alkalmazása, valamint az egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság szem előtt tartásához szükséges ismeretek. Iskolánkban a járművezetői tudás is tökéletesíthető egy korszerű szimulátor segítségével. A GKI képzést követően majd egy 3 tesztlapos írásbeli vizsga keretében kell számot adnia a megtanultakról.

Szükséges okmányok

Személyi igazolvány, lakcímbejelentő kártya, vezetői engedély 1 db igazolvány fénykép, a korábbi GKI képzést igazoló dokumentum.

Tanfolyam menete

A tanfolyam három (3) egymást követő napon kerül megszervezésre. A GKI képzésen a részvétel kötelező!

Vizsga

 

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

a biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés

Teszt (SZEV)

előírások alkalmazása

Teszt (SZEV)

egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság, szerviz, logisztika

Teszt (SZEV)

A sikeres vizsga esetén a vizsgázó hatósági bizonyítványt kap.

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000.- Ft/alkalom, melyet a pótvizsga alkalmával egyszer kell megfizetni. Ezen felül a sikertelen vizsgaelemek után 

  • SZEV-es vizsga díja:   4.600.- Ft/db

Tantárgyi felmentések

A tantárgyi vizsga alól felmentés nem adható.

További ajánlott tanfolyamok

Az autóbuszos GKI képzés elvégzését követően a buszos személyszállító vállalkozói képzést ajánljuk mindazoknak, akik saját vállalkozásukat, vagy szakmai irányítóként más vállalkozását akarják vezetni.