A téli időszak – a havas utak, a jég, a lefagyott aszfalt – nagy kihívások elé állítja a sofőröket. Egy személygépkocsit sem egyszerű ilyenkor vezetni, hiszen ezek az extrém körülmények sokkal nagyobb odafigyelést igényelnek a sofőrtől, ha pedig mások épségéért is felelni kell, vagy egy tehergépjármű vezetőjeként a rakomány sértetlenségét is szem előtt kell tartani, akkor még nagyobb a felelősség.

Vezetés biztonságosan télen is!

Vezetés biztonságosan télen is!

Fontos a vezetési technika

Egy hivatásos sofőr számára különösen fontos, hogy biztonságosan közlekedjen az utakon. Az ehhez szükséges ismereteket a GKI tanfolyam keretében sajátíthatják el azok, akik tehergépjármű vagy autóbusz vezetésével kívánnak foglalkozni, valamint személyszállító, vagy taxi gépkocsivezető területen szeretnének elhelyezkedni.

A GKI tanfolyam keretében a résztvevők gyakorolhatják a közúti közlekedésben előforduló helyzeteket – a vészhelyzeteket is –, ennek eredményeképpen pedig élesben sokkal jobban tudják majd kezelni azokat, így jóval biztonságosabban vesznek majd részt a forgalomban.

Szimulátorral a biztonságos vezetésért

A vészhelyzetek elhárítása, kezelése, illetve annak képessége meglehetősen fontos egy sofőr számára. A nehézség alapvetően az, hogy ezekre a helyzetekre szinte lehetetlenség felkészülni, pedig ilyen esetekben a gyors reagálás kulcsfontosságú lenne.

A GKI tanfolyam keretében iskolánk hallgatóinak lehetősége nyílik rá, hogy egyes veszélyes szituációkat – csúszós utak, ködös idő, egyéb extrém feltételek – egy szimulátor segítségével, kockázatok nélkül gyakoroljanak, hogy éles helyzetben gyorsan és helyesen tudjanak reagálni a körülményekre.

Hasonló cikkek

Egy GKI vizsgával két szakma Azoknak, akik hivatásos sofőrként róják az utakat, 2009 óta kötelező GKI tanfolyamot végezniük, majd GKI vizsgát tenniük. Az alaptanfolyam mellett, to...
Hagyj fel az anyósüléssel! Hová parancsolja? Valószínűleg sokan hallották már ezt a mondat olvasóink közül, amikor siettükben bepattantak egy taxi anyósülésére és az is biztos, ...
Árufuvarozás az EU-ban 3,5 t-nál nagyobb járművekk... Közúti árutovábbítási engedély A 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet rendelet hatálya alá többek között a 3,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek,...
Hogyan lehet kedvezőbb a GKI tanfolyam ára? A GKI tanfolyamok típusai A GKI – azaz gépkocsivezetői –  tanfolyamok összesen kétféle szakmára nyújtanak alap és továbbképzéseket. Ezek: autóbuszvez...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!