GKI összevont járművezetői online továbbképzés (e-learning) vizsga nélkül

Jelenleg nem indul!

Ismertető

A 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 20. és 21. §. előírásainak, és a 24/2005.(IV.21.) GKM rendelet 33/C. § (4b) pontja előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Az új szabályozás szerint a továbbképzésen résztvevőnek nem kell hatósági vizsgabázison megjelenni és vizsgázni, hanem a tananyag részét képezi a vizsga. Az otthoni tesztlapkitöltést addig kell ismételni, amíg sikeres eredményt nem ér el a vizsgázó. Ekkor ad az e-learning rendszer a tananyag sikeres elvégzéséről igazolást a hatóság felé, és kapja meg az új 5 évre érvényesített GKI kártyáját a vizsgázó.

Ezt a képzési formát csak az veheti igénybe, akinek van már GKI kártyája!

Az is kedvező változás, hogy – hasonlóan az ADR felújító vizsgánál – nem kell megvárni az utolsó hónapot a lejárat előtt, mert a lejáratot megelőző 6 hónapon belül elvégzett tanfolyamot követő sikeres vizsga esetén nem a vizsgától számított 5 évig lesz érvényes az GKI kártya, hanem az eredeti lejáratot figyelembe véve kapja meg a vizsgázó az újabb 5 évet.

Az e-learning képzésre folyamatosan lehet online is jelentkezni, de ez csak képzés elvégzésének szándékát jelenti, nem helyettesíti a hatósági jelentkezési lap kitöltését és aláírását. Az online jelentkezés után kollégáink az elérhetőségén keresni fogják.

Jelentkezés feltételei

A GKI képzésre az jelentkezhet, aki EGT-állam állampolgára és bejelentett lakcíme van Magyarországon. Ha nem EGT-állam állampolgára, akkor is jelentkezhet a képzésre, amennyiben munkavállalási jogosultsága van Magyarországon vagy itt bejegyzett vállalkozás foglalkoztatja.

Szükséges okmányok

  • Személyi igazolvány
  • lakcímbejelentő kártya
  • vezetői engedély 1 db szabvány igazolványkép
  • korábbi GKI kártya

Tanfolyam menete

A tanuló a jelentkezés és sikeres beiratkozás után hozzáférést kap a tananyag online felületéhez, melyet bármikor és bárhol használni tud a saját számítógépe, táblagépe, vagy akár mobiltelefonja segítségével, ahol internet hozzáférés van, így tetszőleges haladási sebességgel tudja a tananyagot elsajátítani.

Az egyes tanfolyamtípusokhoz különböző hosszúságú időkeret áll a tanuló rendelkezésére, hogy a tananyagot feldolgozza. Továbbképzés esetén ez az idő 60 óra/60 nap.

Amennyiben a megadott idő valamilyen ok miatt nem bizonyult elegendőnek, akkor pótórákat lehet vásárolni, melynek díja 5.000 forint (10óra/15nap).

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tantermi képzést kiváltó digitális tananyag nem tartalmazza a szimulátoros oktatást. Ezt a képzést a vizsga előtt egyeztetett időpontokban teljesíteni kell. Ezen képzés időpontját és tartamát a vizsgára való jelentkezéskor egyezteti az iskola a vizsgázóval.

A tananyag sikeres elvégzéséről a rendszer igazolást küld a hallgatónak, az iskolának és a hatóságnak. Ezt követően van lehetősége az iskolának vizsgára jelenteni a hallgatót.

Vizsga

Hatósági vizsga NINCS. Az e-learninges tanfolyam teljesítését és a tesztek eredményes teljesítését követően igazolást ad ki a rendszer a hatóság felé, mely után kaphatja meg a GKI kártyát.

Tantárgyak megnevezése

  • a biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés
  • előírások alkalmazása
  • egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság, szerviz, logisztika
  • járművezetés veszélyhelyzetek létrehozására (szimulátoros gyakorlás)

Tantárgyi felmentések

A tantárgyi vizsgák alól felmentés nem adható.

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000 Ft/alkalom (10óra/15nap)

További ajánlott tanfolyamok

A sikeres vizsgát követően, amennyiben személyszállító vagy teherfuvarozó céget kíván irányítani, akkor vállalkozói tanfolyam elvégzését javasoljuk.