GKI autóbuszvezetői online továbbképzés (e-learning)

Ismertető

A 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 20. és 21. §. és a 24/2005.(IV.21.) GKM rendelet 33. § előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Az autóbuszvezetői továbbképzést ötévente, mindenkinek el kell végeznie, aki közúton D1, D1+E, D, D+E kategóriájú vagy ezekkel egyenértékűnek elismert járművet vezet. Azért ötévente kell elvégezni, mert a GKI kártya öt évig érvényes, így mielőtt lejárna, minden érintettnek jelentkeznie kell a továbbképzésre. Érvényes GKI kártya hiányában nem lehet jogszerűen részt venni a forgalomban, ráadásul a büntetések is súlyosak. A hagyományos oktatás mellett a továbbképzés e-learninges formában is elvégezhető. A GKI vizsga tananyag, az oktatás mindkét formájában ugyanaz, vagyis a távoktatásban részt vevők is ugyanazokat az ismereteket fogják elsajátítani, csupán kötetlen időbeosztás mellett, úgy, hogy nem kell személyesen bejárni az iskolába.

Az e-learning képzésre folyamatosan lehet online is jelentkezni, de ez csak képzés elvégzésének szándékát jelenti, nem helyettesíti a hatósági jelentkezési lap kitöltését és aláírását. Az onlne jelentkezés után kollégáink az elérhetőségén keresni fogják.

A vizsgaidőpontokat egyeztetjük a hallgatókkal, a honlapon feltüntetett vizsgaidőpontok tájékoztató jellegűek!

Hasznos tudás az utakra

A GKI vizsga tananyagában a mindennapi munkavégzéshez szükséges ismeretek szerepelnek. Ilyen a biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés, a különböző előírások helyes alkalmazása, valamint az egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság szem előtt tartásához kapcsolódó ismeretek. A GKI vizsga tananyaga továbbá a szerviz és a logisztika is, amely szintén hasznos ismeret lehet számos szituációban. A GKI vizsga tananyagában nem szerepel, de az iskolánkban a járművezetői tudás is tökéletesíthető egy korszerű szimulátor segítségével, megbeszélt időpontban erre a távoktatásban tanulók számára is lehetőséget biztosítunk. Azok a hallgatók, akik az e-learninges órák ideje alatt valamilyen módon nem tudták elsajátítani a GKI vizsga tananyagát plusz órákat vásárolhatnak, vagy előre megbeszélt időpontban személyesen konzultálhatnak az oktatókkal.

Jelentkezés feltételei

A GKI képzésre az jelentkezhet, aki EGT-állam állampolgára és bejelentett lakcíme van Magyarországon. Ha nem EGT-állam állampolgára, akkor is jelentkezhet a képzésre, amennyiben munkavállalási jogosultsága van Magyarországon vagy itt bejegyzett vállalkozás foglalkoztatja.

Szükséges okmányok

Személyi igazolvány, lakcímbejelentő kártya, vezetői engedély 1 db szabvány igazolványkép, korábbi GKI kártya.

Tanfolyam menete

A tanuló a jelentkezés és sikeres beiratkozás után hozzáférést kap a tananyag online felületéhez, melyet bármikor és bárhol használni tud a saját számítógépe, táblagépe, vagy akár mobiltelefonja segítségével, ahol internet hozzáférés van, így tetszőleges haladási sebességgel tudja a tananyagot elsajátítani.

Az egyes tanfolyamtípusokhoz különböző hosszúságú időkeret áll a tanuló rendelkezésére, hogy a tananyagot feldolgozza. Alaptanfolyam és továbbképzés esetén ez az idő 60 óra/60 nap.

Amennyiben a megadott idő valamilyen ok miatt nem bizonyult elegendőnek, akkor pótórákat lehet vásárolni, melynek díja 5.000 forint (10óra/15nap).

A képzés, mivel e-learning alapú online tananyag, így tantermi oktatás nem tartozik hozzá. Az iskola előre meghirdetett időpontokban, korlátozott időtartamban, személyes konzultációs lehetőséget biztosít tanárokkal, amennyiben erre igény merülne fel.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tantermi képzést kiváltó digitális tananyag nem tartalmazza a szimulátoros oktatást. Ezt a képzést a vizsga előtt egyeztetett időpontokban teljesíteni kell. Ezen képzés időpontját és tartamát a vizsgára való jelentkezéskor egyezteti az iskola a vizsgázóval.

A tananyag sikeres elvégzéséről a rendszer igazolást küld a hallgatónak, az iskolának és a hatóságnak. Ezt követően van lehetőség vizsgára jelentkezni a hallgatónak.

Vizsga

Az e-learninges tanfolyam teljesítését igazoló értesítő email megérkezése után, a Hatóság által jóváhagyott napon. 

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

a biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés

Teszt (SZEV)

előírások alkalmazása

Teszt (SZEV)

egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság, szerviz, logisztika

Teszt (SZEV)

Tantárgyi felmentések

A tantárgyi vizsgák alól felmentés nem adható.

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000.- Ft/alkalom, melyet a pótvizsga alkalmával egyszer kell megfizetni. Ezen felül a sikertelen vizsgaelemek után 

  • SZEV-es vizsga díja:   4.600.- Ft/db

További ajánlott tanfolyamok

A sikeres vizsgát követően a buszos személyszállító vállalkozói képzést ajánljuk mindazoknak, akik saját vállalkozásukat, vagy szakmai irányítóként más vállalkozását akarják vezetni.

  • GKI autóbuszvezetői online továbbképzés (e-learning) 115 000 Ft Jelentkezés