GKI autóbuszvezetői online alaptanfolyam különbözeti (e-learning)

Ismertető

A 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 20. és 21. §. és a 24/2005.(IV.21.) GKM rendelet 33. § előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Az autóbuszvezetői alaptanfolyam különbözeti GKI képzést távoktatás keretében, azaz e-learninges formában is el lehet végezni, amihez igazodik a GKI vizsga ára is. A képzést mindenkinek el kell végeznie, aki GKI tehergépkocsi vezetői képesítése mellé közúton D1, D1+E, D, D+E kategóriájú, vagy ezekkel egyenértékűnek elismert járművet vezet. Mivel az e-learninges oktatás során a tanuló nem jár be a tanterembe, hanem távolról, kötetlen időben, oktató személyes jelenléte nélkül sajátítja el a tananyagot, így a GKI vizsga ára is kedvezőbb lesz, mint a hagyományos oktatás keretei között. A GKI vizsga áráról részletesen a honlapunkon tájékozódhat.
Az e-learninges tanfolyam, illetőleg a GKI vizsga ára, számos tananyag elsajátítását foglalja magába. Otthon a táblagép vagy a PC előtt ülve tanulhatja meg a biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés szabályait, az egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonsággal kapcsolatos ismereteket vagy a különböző előírások megfelelő alkalmazását. Amennyiben a megadott óraszámon belül, nem sikerült kellőképpen megtanulni a tananyagot, úgy plusz órák vásárlására is van lehetőség, ez a GKI vizsga árán felül van..

Az e-learning képzésre folyamatosan lehet online is jelentkezni, de ez csak képzés elvégzésének szándékát jelenti, nem helyettesíti a hatósági jelentkezési lap kitöltését és aláírását. Az onlne jelentkezés után kollégáink az elérhetőségén keresni fogják.

A vizsgaidőpontokat egyeztetjük a hallgatókkal, a honlapon feltüntetett vizsgaidőpontok tájékoztató jellegűek!

Jelentkezés feltételei

A GKI képzésre az jelentkezhet, aki EGT-állam állampolgára és bejelentett lakcíme van Magyarországon. Ha nem EGT-állam állampolgára, akkor is jelentkezhet a képzésre, amennyiben munkavállalási jogosultsága van Magyarországon vagy itt bejegyzett vállalkozás foglalkoztatja.

Szükséges okmányok

Személyi igazolvány, lakcímbejelentő kártya, vezetői engedély 1 db szabvány igazolványkép, korábbi GKI kártya.

Tanfolyam menete

A tanuló a jelentkezés és sikeres beiratkozás után hozzáférést kap a tananyag online felületéhez, melyet bármikor és bárhol használni tud a saját számítógépe, táblagépe, vagy akár mobiltelefonja segítségével, ahol internet hozzáférés van, így tetszőleges haladási sebességgel tudja a tananyagot elsajátítani.

Az egyes tanfolyamtípusokhoz különböző hosszúságú időkeret áll a tanuló rendelkezésére, hogy a tananyagot feldolgozza. Különbözeti alaptanfolyam és továbbképzés esetén ez az idő 50 óra/50 nap.

Amennyiben a megadott idő valamilyen ok miatt nem bizonyult elegendőnek, akkor pótórákat lehet vásárolni, melynek díja 5.000 forint (10óra/15nap).

A képzés, mivel e-learning alapú online tananyag, így tantermi oktatás nem tartozik hozzá. Az iskola előre meghirdetett időpontokban, korlátozott időtartamban, személyes konzultációs lehetőséget biztosít tanárokkal, amennyiben erre igény merülne fel.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tantermi képzést kiváltó digitális tananyag nem tartalmazza a szimulátoros oktatást és a gyakorlati járművezetést. Ezeket a képzéseket a vizsga előtt egyeztetett időpontokban teljesíteni kell. Ezen képzések időpontját és tartamát a vizsgára való jelentkezéskor egyezteti az iskola a vizsgázóval.

A tananyag sikeres elvégzéséről a rendszer igazolást küld a hallgatónak, az iskolának és a hatóságnak. Ezt követően van lehetőség vizsgára jelentkezni a hallgatónak.

Vizsga

Az e-learninges tanfolyam teljesítését igazoló értesítő email megérkezése után, a Hatóság által jóváhagyott napon. 

1 tesztvizsga (SZEV), egy esettanulmány megírása képezi az írásbeli vizsgarészt, majd autóbusz gyakorlati vezetése és a szimulátoron végzett vészhelyzet-elhárítása képezi a gyakorlati vizsgát, továbbá egy szóbeli vizsgán kell a tanultakkal kapcsolatban válaszolni. 

 

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000.- Ft/alkalom, melyet a pótvizsga alkalmával egyszer kell megfizetni. Ezen felül a sikertelen vizsgaelemek után 

  • SZEV-es vizsga díja:   4.600.- Ft/db
  • Esettanulmány vizsga díja:   8.000.- Ft
  • szimulátor vizsga díja:  4.700.- Ft + 5.300.- Ft szimulátor használat díja
  • forgalmi vezetés díja:  9.200.- Ft + 10.800.- Ft a jármű használatának díja
  • Járművezetéshez kapcsolódó ism. vizsga díja  5.000.- Ft

Tantárgyi felmentések

A tantárgyi vizsgák alól felmentés nem adható.

További ajánlott tanfolyamok

A sikeres vizsgát követően, amennyiben személyszállító vagy teherfuvarozó céget kíván irányítani, akkor vállalkozói tanfolyam elvégzését javasoljuk.