A taxivezetői engedély megszerzése több szempontból is előnyös lehet. Egyrészt, mert így olyan képesítéshez jut, amivel bármikor elhelyezkedhet – például akkor is, ha éppen két munkahely között van, de akkor is, ha csupán másodállást keres.

A taxivezetői engedély megszerzéséhez szükséges feltételek

A taxivezetői engedély megszerzése nem kíván komoly előfeltételeket. Azoknak, akik tanfolyamainkra szeretnének jelentkezni, csupán három feltételnek kell megfelelniük. Az első, hogy rendelkezniük kell B kategóriájú jogosítvánnyal, mégpedig legalább két éve – ez a második kritérium –, illetve a betöltött 21. életév is szerepel a szempontok között.

A taxivezetői engedély megszerzése

A taxivezetői engedély megszerzése

Akik a fenti elvárásoknak megfelelnek, azoknak a taxivezetői engedély megszerzése céljából taxi gépkocsivezető alapképzésen kell részt venniük, míg azoknak, akik rendelkeznek személygépkocsis személyszállító alapképesítéssel, elég a kiegészítő képzést elvégezniük.

Mennyi idő alatt lehetséges a taxivezetői engedély megszerzése?

A taxivezetői engedély megszerzése egy háromnapos tanfolyam keretében történik. A képzés a hét utolsó három napján zajlik – péntek, szombat, vasárnap –, amit hatósági vizsga zár. A tanfolyamon való részvétel mindenki számára kötelező, és tantárgyi felmentést sem biztosít a jogszabály.

Mindezzel együtt a taxivezetői engedély megszerzése viszonylag gyorsan megy, és a hatósági bizonyítvány birtokában máris autóba ülhet, és mint taxisofőr róhatja az utcákat egy cég alkalmazottjaként. Jelentkezzen még ma tanfolyamunkra!

Hasonló cikkek

Mik a feltételei a közúti árufuvarozásnak? Annak érdekében, hogy a közúti árufuvarozás követhető, biztonságos és eredményes legyen, az évtizedek során komoly feltételrendszert alakítottak ki a ...
Útdíjak az EU-ban Ha valaki nemzetközi fuvarozással foglalkozik, akkor fontos, hogy tisztában legyen vele, melyik országban milyen szabályok vonatkoznak az autópályák h...
A rögzítési módok fajtái A közúti szállításban a rakomány rögzítése többféle módon is történhet – ezek közül érdemes mindig a legcélszerűbbet kiválasztani a balesetek megelőzé...
Kettő az egyben Hivatásos sofőröknek 2009 óta kötelező GKI tanfolyamon részt venni, hogy megszerezhessék a GKI igazolványukat, amivel jogosultságot szereznek a munkáj...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!