GKI tehergépkocsi vezetői online alaptanfolyam (e-learning)

Ismertető

A 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 20. és 21. §. és a 24/2005.(IV.21.) GKM rendelet 33. § előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Mindenkinek, aki a közúton C1, C1+E, C, C+E kategóriájú – vagy ezekkel egyenértékűnek elismert – vezetői engedéllyel vezethető járművet vezet, GKI kártyára van szüksége. Ennek megszerzéséhez tanfolyamot kell végezni, amit már GKI online is megtehet. Azok, akik C1, C1+E, C, C+E kategóriájú vezetői engedélyüket 2009. szeptember 9-ét követően szerezték meg és korábban nem részesültek képzésben, szakmai alapképesítés megszerzésére kötelezettek, amit szintén elvégezhetnek GKI online.

Miért jó a GKI online?

Az e-learninges tanulás, vagy más néven távoktatás nagy előnye, hogy nem kell személyesen részt venni az órákon. Teljesen kötetlen időbeosztással, otthonról vagy éppen a munkavégzés szüneteiben is elsajátítható a tananyag. Számos területen, egyre több képzés végezhető már el e-learninges formában, mostantól a tehergépkocsi vezetőkre is érvényes, hogy GKI online formában szerezhetik meg a munkavégzésükhöz szükséges GKI igazolványt. A GKI online tanfolyam ára is kedvezőbb, mivel tanárok személyesen nem vesznek részt az oktatásban és a tanulónak nem kell oktatási helyszínt biztosítani. Ugyanakkor a GKI online tananyag teljes mértékben megegyezik a hagyományos iskolai képzés alatt tanultakkal és a vizsgakövetelmények is azonosak. A GKI online tanfolyamon a tanulók,több más egyéb mellett, elsajátíthatják a biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetést, egészségügyi, közúti közlekedési, valamint környezeti biztonsággal kapcsolatos ismeretekkel lesznek gazdagabbak, és a különböző előírások alkalmazását is megtanulják.

Az e-learning képzésre folyamatosan lehet online is jelentkezni, de ez csak képzés elvégzésének szándékát jelenti, nem helyettesíti a hatósági jelentkezési lap kitöltését és aláírását. Az onlne jelentkezés után kollégáink az elérhetőségén keresni fogják.

A vizsgaidőpontokat egyeztetjük a hallgatókkal, a honlapon feltüntetett vizsgaidőpontok tájékoztató jellegűek!

Jelentkezés feltételei

Jelen tanfolyamra az a személy jelentkezhet, aki EGT-állam állampolgára és bejelentett lakcíme van Magyarországon. Ha nem EGT-állam állampolgára, akkor is jelentkezhet a képzésre, amennyiben munkavállalási jogosultsága van Magyarországon vagy itt bejegyzett vállalkozás foglalkoztatja.

Szükséges okmányok

Személyi igazolvány, lakcímbejelentő kártya, vezetői engedély, 1 db szabvány igazolványkép.

Tanfolyam menete

A tanuló a jelentkezés és sikeres beiratkozás után hozzáférést kap a tananyag online felületéhez, melyet bármikor és bárhol használni tud a saját számítógépe, táblagépe, vagy akár mobiltelefonja segítségével, ahol internet hozzáférés van, így tetszőleges haladási sebességgel tudja a tananyagot elsajátítani.

Az egyes tanfolyamtípusokhoz különböző hosszúságú időkeret áll a tanuló rendelkezésére, hogy a tananyagot feldolgozza. Alaptanfolyam és továbbképzés esetén ez az idő 60 óra/60 nap.

Amennyiben a megadott idő valamilyen ok miatt nem bizonyult elegendőnek, akkor pótórákat lehet vásárolni, melynek díja 5.000 forint (10óra/15nap).

A képzés, mivel e-learning alapú online tananyag, így tantermi oktatás nem tartozik hozzá. Az iskola előre meghirdetett időpontokban, korlátozott időtartamban, személyes konzultációs lehetőséget biztosít tanárokkal, amennyiben erre igény merülne fel.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tantermi képzést kiváltó digitális tananyag nem tartalmazza a szimulátoros oktatást és a gyakorlati járművezetést. Ezeket a képzéseket a vizsga előtt egyeztetett időpontokban teljesíteni kell. Ezen képzések időpontját és tartamát a vizsgára való jelentkezéskor egyezteti az iskola a vizsgázóval.

A tananyag sikeres elvégzéséről a rendszer igazolást küld a hallgatónak, az iskolának és a hatóságnak. Ezt követően van lehetőség vizsgára jelentkezni a hallgatónak.

Vizsga

Az e-learninges tanfolyam teljesítését igazoló értesítő email megérkezése után, a Hatóság által jóváhagyott napon.

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

Gyakorlati
vizsga

a biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés

Teszt (SZEV)

 

Esettanulmány

Nincs

előírások alkalmazása

Teszt (SZEV)

egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság, szerviz, logisztika

Teszt (SZEV)

járművezetés a közúti forgalomban

Nincs

Van

a járművezetéshez kapcsolódó gépkocsivezetői ismeretek

Van

járművezetés veszélyhelyzetek létrehozására

Van

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000.- Ft/alkalom, melyet a pótvizsga alkalmával egyszer kell megfizetni. Ezen felül a sikertelen vizsgaelemek után 

  • SZEV-es vizsga díja:   10.500.- Ft/db
  • Esettanulmány vizsga díja:   12.000.- Ft/alkalom
  • szimulátor vizsga díja:  10.000.- Ft + 6.000.- Ft szimulátor használat díja
  • forgalmi vezetés díja:  13.800.- Ft + 10.000.- Ft a jármű használatának díja
  • Járművezetéshez kapcsolódó ism. vizsga díja  9.000.- Ft

Tantárgyi felmentések

A tantárgyi vizsgák alól felmentés nem adható.

További ajánlott tanfolyamok

A sikeres vizsgát követően a buszos személyszállító vállalkozói képzést ajánljuk mindazoknak, akik saját vállalkozásukat, vagy szakmai irányítóként más vállalkozását akarják vezetni.

  • GKI tehergépkocsi vezetői online alaptanfolyam (e-learning) 409 000 Ft Jelentkezés