GKI autóbuszvezetői online továbbképzés különbözeti (e-learning)

Vizsgaidőpont: 2019. december 19.

Ismertető

A 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 20. és 21. §. és a 24/2005.(IV.21.) GKM rendelet 33. § előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Autóbuszvezetői különbözeti továbbképesítést, annak a személynek kell megszereznie, aki már rendelkezik GKI tehergépkocsi vezetői kártyával, de autóbuszt is szeretne vezetni. Azoknak tehát, akik közúton D1, D1+E, D, D+E kategóriájú – vagy ezekkel egyenértékűnek elismert – vezetői engedéllyel vezethető járművet vezetnek. Aki D1, D1+E, D, D+E kategóriájú vezetői engedélyét 2008. szeptember 9-ét megelőzően szerezte meg – a közúton történő járművezetéshez – szakmai továbbképzés megszerzésére kötelezett.

A különbözeti vizsga GKI tananyaga, hasonló a tehergépkocsi alapképzésen megtanultakéhoz. A GKI tananyag fontosabb elemei a biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés, az egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság fontosabb elemei. Ugyanakkor a GKI tananyag része, a különböző előírások helyes alkalmazása is.

E-learninges, azaz távoktatás formájában munka mellett is kényelmesen elvégezhető a különbözeti képzés, hiszen a hallgatónak nem kell személyesen megjelenni az iskolában. A GKI tananyag kötetlen időpontban, otthonról, vagy bárhonnan máshonnan is elsajátítható. A tanfolyam elvégzése és a sikeres vizsga után már nem csak tehergépkocsit, de autóbuszt is vezethet a hallgató.

Iskolánkban a járművezetői tudás is tökéletesíthető egy korszerű szimulátor segítségével, távoktatásban tanulók, egy előre megbeszélt időpontban, az iskolában személyesen megjelenve vehetik igénybe ezt a szolgáltatást. A GKI tananyaga és a hozzá kapcsolódó vizsgakövetelmények e-learninges formában is ugyanazok, mint a hagyományos oktatás keretében.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a tehergépkocsi és buszvezetői GKI kártya egyszerre is megszerezhető, ebben az esetben az összevont járművezetői alapképzésre kell jelentkezni, a GKI tananyagról az oldalunkon tájékozódhat.

Jelentkezés feltételei

Az a gépkocsivezető jelentkezhet, aki EGT-állam állampolgára és szokásos lakóhelye a külön jogszabályban foglaltak szerint Magyarországon van, vagy nem EGT-állam állampolgára és munkavállalási jogosultsága van vagy Magyarországon bejegyzett vállalkozás foglalkoztatja, továbbá a tehergépkocsi vezetői GKI képzettségét egy éven belül szerezte meg.

Szükséges okmányok

Személyi igazolvány, lakcímbejelentő kártya, jogosítvány, 1 db igazolvány fénykép, GKI kártya.

Tanfolyam menete

A tanuló a jelentkezés és sikeres beiratkozás után hozzáférést kap a tananyag online felületéhez, melyet bármikor és bárhol használni tud a saját számítógépe, táblagépe, vagy akár mobiltelefonja segítségével, ahol internet hozzáférés van, így tetszőleges haladási sebességgel tudja a tananyagot elsajátítani.

Az egyes tanfolyamtípusokhoz különböző hosszúságú időkeret áll a tanuló rendelkezésére, hogy a tananyagot feldolgozza. Különbözeti alaptanfolyam és továbbképzés esetén ez az idő 50 óra/50 nap.

Amennyiben a megadott idő valamilyen ok miatt nem bizonyult elegendőnek, akkor pótórákat lehet vásárolni, melynek díja 5.000 forint (10óra/15nap).

A képzés, mivel e-learning alapú online tananyag, így tantermi oktatás nem tartozik hozzá. Az iskola előre meghirdetett időpontokban, korlátozott időtartamban, személyes konzultációs lehetőséget biztosít tanárokkal, amennyiben erre igény merülne fel.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tantermi képzést kiváltó digitális tananyag nem tartalmazza a szimulátoros oktatást. Ezt a képzést a vizsga előtt egyeztetett időpontokban teljesíteni kell. Ezen képzés időpontját és tartamát a vizsgára való jelentkezéskor egyezteti az iskola a vizsgázóval.

A tananyag sikeres elvégzéséről a rendszer igazolást küld a hallgatónak, az iskolának és a hatóságnak. Ezt követően van lehetőség vizsgára jelentkezni a hallgatónak.

Vizsga

Az e-learninges tanfolyam teljesítését igazoló értesítő email megérkezése után, a Hatóság által jóváhagyott csütörtöki napon, 12:00 órakor. 

A sikeres vizsga esetén a vizsgázó hatósági bizonyítványt kap.

Tantárgyi felmentések

A tantárgyi vizsgák alól felmentés nem adható.

További ajánlott tanfolyamok

A sikeres vizsgát követően, amennyiben személyszállító vagy teherfuvarozó céget kíván irányítani, akkor vállalkozói tanfolyam elvégzését javasoljuk.

Árgarancia

Hiszünk abban, hogy iskolánk kínálja a legjobb áron ezt a tanfolyamot! Amennyiben Ön mégis megtalálná ezt a képzést máshol olcsóbban, ugyan ilyen feltételek mellett, akkor vállaljuk, hogy mi is azon az áron kínáljuk Önnek, ráadásul adunk 5.000 forint kedvezményt is! Ehhez nem kell mást tennie, mit felvenni velünk kapcsolatot bármelyik elérhetőségünkön!

  • GKI autóbuszvezetői online továbbképzés különbözeti (e-learning) 21 000 Ft Jelentkezés