GKI autóbuszvezetői online továbbképzés különbözeti (e-learning)

Ismertető

A 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 20. és 21. §. és a 24/2005.(IV.21.) GKM rendelet 33. § előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Autóbuszvezetői különbözeti továbbképesítést, annak a személynek kell megszereznie, aki már rendelkezik GKI tehergépkocsi vezetői kártyával, de autóbuszt is szeretne vezetni. Azoknak tehát, akik közúton D1, D1+E, D, D+E kategóriájú – vagy ezekkel egyenértékűnek elismert – vezetői engedéllyel vezethető járművet vezetnek. Aki D1, D1+E, D, D+E kategóriájú vezetői engedélyét 2008. szeptember 9-ét megelőzően szerezte meg – a közúton történő járművezetéshez – szakmai továbbképzés megszerzésére kötelezett.

A különbözeti vizsga GKI tananyaga, hasonló a tehergépkocsi alapképzésen megtanultakéhoz. A GKI tananyag fontosabb elemei a biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés, az egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság fontosabb elemei. Ugyanakkor a GKI tananyag része, a különböző előírások helyes alkalmazása is.

E-learninges, azaz távoktatás formájában munka mellett is kényelmesen elvégezhető a különbözeti képzés, hiszen a hallgatónak nem kell személyesen megjelenni az iskolában. A GKI tananyag kötetlen időpontban, otthonról, vagy bárhonnan máshonnan is elsajátítható. A tanfolyam elvégzése és a sikeres vizsga után már nem csak tehergépkocsit, de autóbuszt is vezethet a hallgató.

Iskolánkban a járművezetői tudás is tökéletesíthető egy korszerű szimulátor segítségével, távoktatásban tanulók, egy előre megbeszélt időpontban, az iskolában személyesen megjelenve vehetik igénybe ezt a szolgáltatást. A GKI tananyaga és a hozzá kapcsolódó vizsgakövetelmények e-learninges formában is ugyanazok, mint a hagyományos oktatás keretében.

Az e-learning képzésre folyamatosan lehet online is jelentkezni, de ez csak képzés elvégzésének szándékát jelenti, nem helyettesíti a hatósági jelentkezési lap kitöltését és aláírását. Az onlne jelentkezés után kollégáink az elérhetőségén keresni fogják.

A vizsgaidőpontokat egyeztetjük a hallgatókkal, a honlapon feltüntetett vizsgaidőpontok tájékoztató jellegűek!

Felhívjuk a figyelmet, hogy a tehergépkocsi és buszvezetői GKI kártya egyszerre is megszerezhető, ebben az esetben az összevont járművezetői alapképzésre kell jelentkezni, a GKI tananyagról az oldalunkon tájékozódhat.

Jelentkezés feltételei

Az a gépkocsivezető jelentkezhet, aki EGT-állam állampolgára és szokásos lakóhelye a külön jogszabályban foglaltak szerint Magyarországon van, vagy nem EGT-állam állampolgára és munkavállalási jogosultsága van vagy Magyarországon bejegyzett vállalkozás foglalkoztatja, továbbá a tehergépkocsi vezetői GKI képzettségét egy éven belül szerezte meg.

Szükséges okmányok

Személyi igazolvány, lakcímbejelentő kártya, vezetői engedély, 1 db szabvány igazolványkép, GKI kártya.

Tanfolyam menete

A tanuló a jelentkezés és sikeres beiratkozás után hozzáférést kap a tananyag online felületéhez, melyet bármikor és bárhol használni tud a saját számítógépe, táblagépe, vagy akár mobiltelefonja segítségével, ahol internet hozzáférés van, így tetszőleges haladási sebességgel tudja a tananyagot elsajátítani.

Az egyes tanfolyamtípusokhoz különböző hosszúságú időkeret áll a tanuló rendelkezésére, hogy a tananyagot feldolgozza. Különbözeti alaptanfolyam és továbbképzés esetén ez az idő 50 óra/50 nap.

Amennyiben a megadott idő valamilyen ok miatt nem bizonyult elegendőnek, akkor pótórákat lehet vásárolni, melynek díja 5.000 forint (10óra/15nap).

A képzés, mivel e-learning alapú online tananyag, így tantermi oktatás nem tartozik hozzá. Az iskola előre meghirdetett időpontokban, korlátozott időtartamban, személyes konzultációs lehetőséget biztosít tanárokkal, amennyiben erre igény merülne fel.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tantermi képzést kiváltó digitális tananyag nem tartalmazza a szimulátoros oktatást. Ezt a képzést a vizsga előtt egyeztetett időpontokban teljesíteni kell. Ezen képzés időpontját és tartamát a vizsgára való jelentkezéskor egyezteti az iskola a vizsgázóval.

A tananyag sikeres elvégzéséről a rendszer igazolást küld a hallgatónak, az iskolának és a hatóságnak. Ezt követően van lehetőség vizsgára jelentkezni a hallgatónak.

Vizsga

Az e-learninges tanfolyam teljesítését igazoló értesítő email megérkezése után, a Hatóság által jóváhagyott napon. 

A vizsga egy különbözeti tesztből (SZEV) áll.

 

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000.- Ft/alkalom, melyet a pótvizsga alkalmával egyszer kell megfizetni. Ezen felül a sikertelen vizsgaelemek után 

  • SZEV-es vizsga díja:   4.600.- Ft/db

Tantárgyi felmentések

A tantárgyi vizsgák alól felmentés nem adható.

További ajánlott tanfolyamok

A sikeres vizsgát követően, amennyiben személyszállító vagy teherfuvarozó céget kíván irányítani, akkor vállalkozói tanfolyam elvégzését javasoljuk.

  • GKI autóbuszvezetői online továbbképzés különbözeti (e-learning) 90 000 Ft