GKI tehergépkocsi vezetői online továbbképzés különbözeti (e-learning)

Ismertető

A 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 20. és 21. §. és a 24/2005.(IV.21.) GKM rendelet 33. § előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Annak kell a tehergépkocsi GKI képzés különbözeti tanfolyamát elvégeznie, aki a már meglévő autóbuszvezetői képesítése mellé C1, C1+E, C, C+E kategóriájú – vagy ezekkel egyenértékűnek elismert – vezetői engedéllyel vezethető járművet vezet. Azok, akik C1, C1+E, C, C+E kategóriájú vezetői engedélyüket még 2009. szeptember 9. előtt kapták meg a tehergépkocsi GKI képzés elvégzésére kötelezettek.

Az e-learninges tehergépkocsi GKI képzés teljesen kötetlen formában végezhető el, a hagyományos oktatással szemben, nem kell bejárni az iskolába, egy PC vagy számítógép előtt ülve, akkor és ott tanul a hallgató, amikor és ahol csak akar. Ezért az online tehergépkocsi GKI képzést elsősorban azoknak javasoljuk, akik munkájukból, vagy egyéb okból adódóan nem tudnak személyesen megjelenni az órákon.

Az e-learninges tehergépkocsi GKI képzés tananyaga teljesen megegyezik a hagyományos képzésen tanultakkal. A hallgatók megtanulhatják a biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés szabályait, az egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonsággal kapcsolatos ismereteket vagy a különböző előírások megfelelő alkalmazását. Azok, akik a tehergépkocsi GKI képzés megadott óraszámán belül, valami okból kifolyólag, nem tudják kellőképpen elsajátítani a tananyagot, plusz órákat vásárolhatnak a sikeres vizsga érdekében.

Az e-learning képzésre folyamatosan lehet online is jelentkezni, de ez csak képzés elvégzésének szándékát jelenti, nem helyettesíti a hatósági jelentkezési lap kitöltését és aláírását. Az onlne jelentkezés után kollégáink az elérhetőségén keresni fogják.

A vizsgaidőpontokat egyeztetjük a hallgatókkal, a honlapon feltüntetett vizsgaidőpontok tájékoztató jellegűek!

Jelentkezés feltételei

A tehergépkocsi GKI jogosítvány (képesítési igazolvány) megszerzésesre az a személy jelentkezhet, aki EGT-állam állampolgára és bejelentett lakcíme van Magyarországon. Ha nem EGT-állam állampolgára, akkor is jelentkezhet a képzésre, amennyiben munkavállalási jogosultsága van Magyarországon vagy itt bejegyzett vállalkozás foglalkoztatja.

Szükséges okmányok

Személyi igazolvány, lakcímbejelentő kártya, vezetői engedély, 1 db szabvány igazolványkép, korábbi GKI igazolvány.

Tanfolyam menete

A tanuló a jelentkezés és sikeres beiratkozás után hozzáférést kap a tananyag online felületéhez, melyet bármikor és bárhol használni tud a saját számítógépe, táblagépe, vagy akár mobiltelefonja segítségével, ahol internet hozzáférés van, így tetszőleges haladási sebességgel tudja a tananyagot elsajátítani.

Az egyes tanfolyamtípusokhoz különböző hosszúságú időkeret áll a tanuló rendelkezésére, hogy a tananyagot feldolgozza. Különbözeti alaptanfolyam és továbbképzés esetén ez az idő 50 óra/50 nap.

Amennyiben a megadott idő valamilyen ok miatt nem bizonyult elegendőnek, akkor pótórákat lehet vásárolni, melynek díja 5.000 forint (10óra/15nap).

A képzés, mivel e-learning alapú online tananyag, így tantermi oktatás nem tartozik hozzá. Az iskola előre meghirdetett időpontokban, korlátozott időtartamban, személyes konzultációs lehetőséget biztosít tanárokkal, amennyiben erre igény merülne fel.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tantermi képzést kiváltó digitális tananyag nem tartalmazza a szimulátoros oktatást. Ezt a képzést a vizsga előtt egyeztetett időpontokban teljesíteni kell. Ezen képzés időpontját és tartamát a vizsgára való jelentkezéskor egyezteti az iskola a vizsgázóval.

A tananyag sikeres elvégzéséről a rendszer igazolást küld a hallgatónak, az iskolának és a hatóságnak. Ezt követően van lehetőség vizsgára jelentkezni a hallgatónak.

Vizsga

Az e-learninges tanfolyam teljesítését igazoló értesítő email megérkezése után, a Hatóság által jóváhagyott napon.

3 tesztvizsga (SZEV) képezi az írásbeli vizsgát. 

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000.- Ft/alkalom, melyet a pótvizsga alkalmával egyszer kell megfizetni. Ezen felül a sikertelen vizsgaelemek után 

  • SZEV-es vizsga díja:   10.500.- Ft/db

Tantárgyi felmentések

A tantárgyi vizsgák alól felmentés nem adható.

További ajánlott tanfolyamok

A sikeres vizsgát követően, ADR veszélyes áru szállításra jogosító tanfolyamokat elvégezését javasoljuk.

  • GKI tehergépkocsi vezetői online továbbképzés különbözeti (e-learning) 90 000 Ft Jelentkezés