Az elmúlt években nem találni olyan felmérést, vagy kutatást, amelynek a toplistájában ne szerepelne legalább egy-két OKJ gépkezelői tanfolyam. Mi a népszerűség titka?

Miért népszerűek az OKJ gépkezelői jogosítványok?

2017-ben is slágertéma volt és 2018-ban is az lesz a leendő munkavállalók körében, hogy felsőoktatásban vegyenek részt, vagy OKJ-s szakképzéseket válasszanak. E felől a műszaki, építőipari képzések sem kivételek. A munkavállalók jelentős része dönt az OKJ gépkezelői jogosítványok mellett, mert az egyetemnél könnyebben és gyorsabban megszerezhető szakmát ad az ember kezébe, ugyanakkor a leendő fizetések és a munkában rejlő kihívások sem alacsonyak. Mindemellett folyamatosan keresik a szakképzett gépkezelőket, így a jogosítvánnyal rendelkezők számára hosszútávon biztosított a kiszámítható, stabil megélhetés.

Miért az OKJ-s gépkezelői jogosítványok az egyik legnépszerűbb szakmák?

Miért az OKJ-s gépkezelői jogosítványok az egyik legnépszerűbb szakmák?

2017-ban a targoncavezetői képzés a legnépszerűbb tanfolyam volt a tanulók körében az ipari OKJ-s képzések toplistáján. A top 10-es listába még egy másik, OKJ gépkezelői jogosítványt igénylő szakma is befért. A 9. helyen a földmunka-, emelő-, szállítógép kezelő képzést végzett.

Kik választhatják az OKJ gépkezelői jogosítványokat?

A tanfolyamra 18. életévét betöltött, 8 általános iskolai végzettséggel és egészségügyi alkalmassággal rendelkező személyek jelentkezhetnek. Utóbbit a tanfolyam megkezdésekor be kell mutatni, nehogy később derüljön ki egy tanulóról, hogy egészségügyileg nem alkalmas a gépkezelői jogosítvány megszerzésére.

Az alkalmassági vizsgálatot foglalkoztatás-egészségügyi szolgáltatásokkal rendelkező szakorvosi rendelőkben (SZTK-ban) és magánorvosi rendelőkben is elvégezhetik. Díja jelenleg 7500 forint és életkortól függően 1-3 éves érvényességre adják ki. 

Milyen hosszú a képzés? Mekkora anyagi befektetést igényel?

Az OKJ gépkezelői jogosítványt géptípustól és gépcsoporttól függően leggyorsabban 3 hét alatt lehet megszerezni. Természetesen a jelentkezés még nem jelent azonnali tanfolyam indulást is, hiszen az egyes gépkezelői tanfolyamokat csak meghatározott létszám elérése esetén indítjuk útjára. A tanfolyam ideje alatt heti 2 elméleti (6 órás) és heti kettő gyakorlati (9 órás) oktatáson kell részt venni, majd ezt követi a két hatósági vizsga.

A tanfolyamok 60-70 ezer forint között mozognak. A Transzport Studiumnál minden képzés díjára árgaranciát vállalunk.

A tanfolyamokon a részvétel minden esetben kötelező. Mivel profi szakembereket képeznek, mindezt ráadásul veszélyes, ipari környezetben, ezért komplex írásbeli, szóbeli és gyakorlati próbatétel vár a vizsgázókra.

Hol tud elhelyezkedni az OKJ gépkezelői jogosítvánnyal?

Az OKJ gépkezelői jogosítványokkal végezhető munkák rendkívül széles skálán mozognak a számos géptípusnak és csoportnak köszönhetően. Az államilag elismert szakképesített gépkezelők típustól függően az építőiparban, a szállítás, raktározás területén, logisztikákban, földmunkagépkezelést igényelő munkakörökben találhatnak állást. Jelentkezzen még ma és szerezze meg Ön is ezt a versenyképes szakmát!

Hasonló cikkek

OKJ-s Targoncavezető tanfolyam Ha megnézünk különféle összeállításokat a hiány- és slágerszakmákról, újra azzal fogunk szembesülni, hogy a targoncavezetői szakma nagyon keresett vil...
Szakember kerestetik Egy targoncavezetői tanfolyam elvégzése új szakmát jelent, adott esetben pedig nem egyet, hanem azonnal hármat is, mivel lehetőség van rögtön plusz ké...
Bárki jelentkezhet targoncavezetői tanfolyamra? Sok raktárban dolgozó alkalmazott szemez a targoncavezetői állásokkal, de a legtöbben nem jutnak el a megvalósításig. Pedig sokkal egyszerűbb targonca...
Több gyakorlás Sokak visszasírják azokat a régi szép időket, amikor még bárki felpattanhatott egy targoncára. Szabályozások és ellenőrzések híján, tulajdonképpen bár...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Google+-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!