Megannyi álhír és tévhit kering az interneten arról, hogy kinek szükséges taxis vállalkozói vizsgát letennie és kinek nem. Ideje tisztába tenni a dolgokat.

Kinek kell taxis vállalkozói vizsgát tennie?

A taxis vállalkozói vizsgával kapcsolatos rendelet 2015-ben lépett hatályba. Eszerint aki Magyarországon személygépkocsival díj ellenében végez közúti személyszállítást, és mindezt vállalkozásszerűen végzi, annak taxis vállalkozói vizsgát kell letennie a nemrég összevonásra került Személytaxis és személygépkocsis személyszállító vállalkozó tanfolyam elvégzése után. Ebbe általában két eset tartozik bele.

Taxis vállalkozói vizsga: minden taxisnak kötelező?

Taxis vállalkozói vizsga: minden taxisnak kötelező?

Az egyik az, amikor Ön egyéni vállalkozóként szeretne taxizni. Ekkor szükséges taxis vállalkozói vizsgát tennie.

Fontos megjegyezni, hogy a taxis vállalkozói vizsga ebben az esetben még nem jogosítja fel arra, hogy üzletszerűen személyszállítást végezzen!

Ha egyéni vállalkozóként szeretne taxizni, saját maga kívánja a gépkocsit vezetni, akkor taxis gépkocsivezetői tanfolyamra is el kell mennie. Utóbbira csak akkor nincsen szükség, amennyiben vezetni nem kíván a vállalkozásban, csak operatív, irányítói feladatokat akar ellátni.

A vállalkozó vizsgára való jelentkezésnek nincs feltétele.

A taxis vállalkozói vizsgáról részletesebben

A képzést tehát a törvények miatt nem lehet megkerülni, viszont ha már 2015. augusztusa előtt rendelkezett engedéllyel, akkor kaphat felmentést bizonyos tantárgyak alól.

Alapvetően a taxis vállalkozói vizsga egy négy napos, 36 órás kurzus. Öt tantárgyból kell tesztet vagy írásbeli vizsgát tennie. Ezek a következők:

  • vállalkozással kapcsolatos gazdasági, pénzügyi, adózási ismeretek (teszt)
  • általános vállalkozói ismeretek (teszt)
  • vállalkozással kapcsolatos munkaügyi ismeretek (teszt)
  • a személyszállítást érintő jogszabály ismeretek, a személyszállító szerződések szabályai (teszt)
  • Esettanulmány

Utóbbi kiváló lehetőség arra, hogy szakemberekkel értékeltethesse leendő vállalkozásának részleteit, modelljét, rentabilitását.

Némi könnyítés lehet sokaknak, hogy a taxis vállalkozói vizsgán szóbeli vizsgát nem kell tenni.

A határidő lejárt

Frissítés!!! Az új rendelet értelmében, a határidő kitolódott! Részletekért kattintson ide!

Taxis vállalkozói vizsgát a vonatkozó kormányrendelet szerint legkésőbb 2017. december 31-ig le kellett tennie mindenkinek, aki a fent említett feltételek mellett kíván dolgozni.

Amennyiben Ön is folytatni akarja vállalkozói tevékenységét,de még nem rendelkezik a megfelelő végzettséggel, jelentkezzen tanfolyamunkra, hiszen enélkül 2018. január 1-től nem dolgozhat tovább.

Iskolánk árgaranciát és igény esetén akár szállást is biztosítanak a taxis vállalkozói tanfolyam idejére. Számos panzióval és szálláshellyel állunk kapcsolatban, így a listaárnál olcsóbban tudunk szállást biztosítani Önnek.

Az árgarancia keretében pedig vállaljuk, hogy a képzést sehol máshol nem kapja meg olcsóbban. Ha mégis, akkor a legolcsóbb áron jelentkezhet a tanfolyamra, sőt, kap még ötezer forint kedvezményt is.

 

Hasonló cikkek

A tudás fél siker Sok mindent jelent vállalkozónak lenni, jelent például szabadságot, folyamatos megfelelni akarást a kihívásoknak, jó stressz tűrő képességet és termés...
Vállalkozói szaktanfolyamok A vállalkozói szaktanfolyamok, mint ahogy a nevében is benne van, olyan képzések, melyek valamilyen szakirányon kínálnak vállalkozóknak vagy leendő vá...
A taxis vállalkozói vizsgáról Van egy jó hírünk: elegendő egy képzés elvégzése ahhoz, hogy taxaméter nélküli személygépkocsival vagy taxaméterrel felszerelt személygépkocsival kapc...
Lendületben az árufuvarozás Hogy mennyire keresett szakma a belföldi árufuvarozó, jól mutatja, hogy az online áruházak legnagyobb kihívása, hogy határidőn belül meg tudják oldani...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!