A targoncavezetői szakma vonzereje

Napjainkban a kereskedelem át-meg átszövi nem csak a kontinenseket, hanem az egész bolygót. A termékek előállítása közötti költségkülönbség, és az egzotikus termékek népszerűsége miatt, az áruk rengeteget utaznak, miközben fel- és lepakolják, raktározzák, átcsomagolják stb. őket. Ennek e rendkívül összetett feladatnak a résztvevői a különféle raktárak, és azok dolgozói, szakemberei.

A targonca az anyag- és termékmozgatás egyik legmodernebb és legsokoldalúbb eszköze. Különféle méretű és elrendezésű raktárakba, különféle terep- és időjárási viszonyok közé is találunk megfelelő darabokat. Használatuk kihívás,  velük való munka változatos és élvezetes.

A Transzport Studium mindhárom targonca gépcsoportra szervez OKJ tanfolyamokat.

OKJ Targoncavezető tanfolyam

OKJ Targoncavezető tanfolyam

Az OKJ tanfolyam elvégzésének és a targoncavezetői jogosítvány megszerzésének feltétele az egészségügyi alkalmassági igazolás!

Hol lehet egészségügyi alkalmassági igazolást beszerezni?

A formanyomtatványhoz az OKJ oktatást szervező iskolákban, és az OKJ Targoncavezetői tanfolyam kezdetekor lehet hozzájutni, de az internetről is letölthető és kinyomtatható.

A foglalkoztatás-egészségügy hatáskörébe tartozó igazolás az OKJ Targoncavezetői tanfolyamon való részévételnek is előfeltétele, az oktatás megkezdésétől számított két héten belül be kell mutatni az iskolában. Az egészségügyi alkalmassági igazolás nélkül a targoncavezetői jogosítvány kiállítása sem történhet meg, a lelkiismeretes oktatási intézmény pont ezért kéri el a tanulóktól a targoncás tanfolyam elején, nehogy olyan hallgató fizesse be a tandíjat és végezze el a tanfolyamot, aki valamiért nem kaphat alkalmassági igazolást.

Az egészségügyi alkalmassági vizsgálat elvégzésére és a targoncavezető tanfolyam alkalmassági igazolás kiállítására olyan orvosok és magánrendelők jogosultak, amelyek vállalnak foglalkoztatás-egészségügyi szolgáltatásokat is. Kiállíthatja a munkahely üzemorvosa, de (akár az interneten is) találunk számos olyan szakorvosi rendelőt is, ahol vállalnak munkaalkalmassági vizsgálatokat.

A vizsgálat díja 7500 forint rendelőtől függően, és életkortól függően 1-3 évre érvényes.

Hasonló cikkek

Az emelőhátfal vizsgáról Az emelőhátfal vizsga mindössze egy napot vesz igénybe, feltéve, ha valaki rendelkezik már emelőgépkezelő OKJ-s szakképesítéssel, könnyűgépkezelő vagy...
Gépkezelői jogosítvány minden szegmensben Jelen pillanatban mindössze 362 gépkezelői jogosítvánnyal rendelkező munkavállalót keresnek, csak Budapest területén. A mindössze természetesen itt id...
NKH-s Gyakorlati Kiegészítő Típusvizsga Átalakulások az OKJ rendszerében Az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) rendszere 2010 óta többször is átalakításon esett át. Az új OKJ rendszert meghatár...
OKJ-s targonca tanfolyam Budapesten A logisztika napjainkban egy igen dinamikusan fejlődő iparág, így egy targonca tanfolyam elvégzése után a sikeres vizsgázó nagy eséllyel lesz képes ar...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!