A targoncákat a meghajtásuk alapján három különféle csoportba sorolhatjuk. Ennek megfelelően megkülönböztetünk dízel, gázüzemű, illetve elektromos targoncákat.

Ha valaki targoncavezetői képesítést szerez, akkor mindhárom üzemű targoncát vezetheti az adott gépcsoportban, lehet a targonca gyalogkíséretű, vezetőüléses, vagy vezetőállásos.

OKJ-s targoncavezetői tanfolyam - Emelővillás targonca

OKJ-s targoncavezetői tanfolyam – Emelővillás targonca

Hol használhatóak az elektromos targoncák?

Bár az elektromos targoncák elméletileg mindenhol használhatóak, mégis érdemes kiemelni a zárt terekben történő működtetésüket. Már csak azért is, mert beltéren a dízelüzemű targoncák például nem alkalmazhatóak, így egy hipermarketben, vagy egy bútorüzlet raktárában az elektromos targoncákkal történő árumozgatás ajánlott.

Sőt, az elektromos targoncák olyan szélsőséges körülmények között is megállják a helyüket, mint egy hűtőház, vagyis tényleg semmi sem szab határt a használatuknak.

Az elektromos targoncák valamennyi gépcsoportban megtalálhatóak

Az elektromos targoncák elterjedése igen széleskörű, és valamennyi gépcsoportban megtalálhatóak. Így elérhetők vezetőüléses, állva-vezérelt, gyalogkíséretű, valamint utazóplatformos kivitelben egyaránt.

Az elektromos targoncák a károsanyag-kibocsátás miatt is sokkal jobb választásnak bizonyulnak a dízelüzemű társaikkal szemben. A Li-ion akkumulátorral működő járművek ezenkívül kevesebb energiát fogyasztanak a működésükhöz, és kevesebb karbantartást is igényelnek, ami azt is jelenti, hogy sokkal gördülékenyebb velük a munka.

Az elektromos targoncák kezeléséhez targonca jogosítvány szükséges, amit OKJ-s képzés keretében szerezhetnek meg az érdeklődők.

Hasonló cikkek

OKJ felnőttoktatás Ma, amikor a világ folyamatosan változik, senkinek nem elég már egyetlen szakképesítés – előfordulhat, hogy az addig biztosnak gondolt munkahely egyik...
Érettségi utáni képzések A magyar oktatásnak és a munkaerőpiacnak egyaránt szembe kell néznie azzal a problémával, hogy mi lesz azokkal a diákokkal, akik gimnáziumi érettségiv...
Érettségi utáni képzések Évről-évre, egyre több helyen hangsúlyozzák, hogy nem kell feltétlenül mindenkinek a középiskola elvégzése után az egyetem felé venni az irányt. A mun...
Gépkezelői jogosítvány minden szegmensben Jelen pillanatban mindössze 362 gépkezelői jogosítvánnyal rendelkező munkavállalót keresnek, csak Budapest területén. A mindössze természetesen itt id...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!