Sok raktárban dolgozó alkalmazott szemez a targoncavezetői állásokkal, de a legtöbben nem jutnak el a megvalósításig. Pedig sokkal egyszerűbb targoncavezetővé válni, mint gondolnák.

Ki ne hallott volna már gyerekeket, vagy akár felnőtt embereket azon mélázni, milyen jó lenne targoncavezetői állást vállalni.

Nem csoda, hogy sokan lehetőséget látnak a szakmában, hisz targoncásokkal sok hétköznapi helyen találkozhatunk. Áruházakban, raktárokban, építkezéseken rakodják a targoncavezetők fáradhatatlanul az árukat.

Bárki jelentkezhet targoncavezetői tanfolyamra?

Bárki jelentkezhet targoncavezetői tanfolyamra?

Sokan azonban rögtön elriadnak, amint megtudják, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem a B kategóriás jogosítvány megléte a feltétel az ilyen jellegű munkák elvállalásához. Az éremnek azonban több oldala van.

Ahhoz, hogy valakiből targoncavezető válhasson, OKJ-s gépkezelői tanfolyamra, azon belül is targoncavezetői tanfolyamra kell jelentkeznie. Ehhez azonban nincs szükség semmilyen előzetes jogosítványra, vagy képzettségre.

A jogszabály csak azt mondja ki, hogy a jelentkezőnek minimum nyolc általános iskolai végzettséggel, a hatósági vizsgáig betöltött 18. életévvel és egészségügyi alkalmassággal kell rendelkeznie.

Az egészségügyi alkalmasságot a szakorvosi rendelők foglalkozás-egészségügyi szolgálatai állapítják meg.

Mik a targoncavezetői tanfolyam igazi előnyei?

Aki targoncavezetői tanfolyamra jelentkezik, nem csak egy papírt kap a kezébe arról, hogy jogszerűen kezelhet targoncát, hanem egyúttal szakképesítés birtokába is kerül.

Mindezt mindössze három hét alatt (24 elméleti, 36 gyakorlati óra), ami a szakképzések között ritkának számít.

A targoncavezetői tanfolyam végén a vizsgázónak szóban, írásban és gyakorlatban is számot kell adnia megszerzett tudásáról.

Miért olyan fontos a targoncavezetők munkája?

Targoncavezetők nélkül manapság elképzelhetetlen a logisztikai iparág. A targoncavezetők akár öt méter magasról is pillanatok alatt levesznek egy-egy árut, amiket gyorsan és precízen tudnak mozgatni a raktárcsarnokokban – ez napjainkban különösen fontossá vált.

Gondoljunk csak bele, hogy mennyire elterjedt dolog manapság interneten rendelni árukat. Rengeteg a gyűjtő- és visszáru, így hétről-hétre egyre inkább felértékelődik a targoncavezetői szakma – és ezáltal maga a tanfolyam is.

A targoncavezetői tanfolyam soha ki nem égő munkaerővé változtat

Attól nem kell tartani, hogy targoncavezetőként hamar beleunna az ember a munkájába. Egy pörgős munkakörről van szó, ami folyamatosan újabb és újabb kihívások elé állítja az embert.

Nincs két ugyanolyan nap. A komplexitást az is jelzi, hogy három targoncavezetői tanfolyam közül is lehet választani, amelyek mind különböző gépcsoportokat jeleznek. A targoncavezetői tanfolyamok során az alábbi három gépcsoport közül lehet választani:

  • vezetőüléses (3312)
  • vezetőállásos (3313)
  • gyalogkíséretű (3324)

Egyszerre mind a három gépcsoportra lehet szakképesítést szerezni, de a későbbiekben is bővítheti tudását, így a piacon is megkönnyítheti az elhelyezkedését, valamint adott esetben a munkáját is változatosabbá teheti.

Jelentkezzen még ma Ön is és szerezze meg ezt a piac- és versenyképes végzettséget!

 

Hasonló cikkek

Gépkezelői jogosítvány minden szegmensben Jelen pillanatban mindössze 362 gépkezelői jogosítvánnyal rendelkező munkavállalót keresnek, csak Budapest területén. A mindössze természetesen itt id...
Mindenki elkezdheti: targoncás tanfolyam Vannak szakmák melyek leáldozóban vannak és olyanok is, melyek felemelkedőben. A targoncázás az informatika és a technológia fejlődésének dacára, egyr...
Kinek kell elvégeznie az OKJ-s gépkezelői tanfolya... Azon jelenlegi vagy leendő munkavállalóknak, akik szakmunkásként különböző emelőgépeket, például mobil szerelőállványt, gépjárműemelő hátfalat, járműr...
Még fél év haladék a gépkezelőknek – 2016. j... Hozzávetőleg fél éves türelmi időt kaptak azok a gépkezelők, akik még nem szerezték meg új OKJ-s bizonyítványukat. Többször beszámoltunk róla, hogy 20...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!