A targoncáknak három alaptípusa létezik, amiknek a kezelését OKJ-s targoncavezető tanfolyamon sajátíthatja el. A három targoncatípus a vezetőüléses, a vezetőállásos, illetve a gyalogkíséretű targonca. Az emelővillás targonca a vezetőüléses targoncák csoportjába tartozik, és a logisztika számtalan területén alkalmazzák, de a vezetőállásos targoncák között is létezik emelővillás változat.

OKJ-s targoncavezetői tanfolyam - Emelővillás targonca

OKJ-s targoncavezetői tanfolyam – Emelővillás targonca

Az emelővillás targonca tulajdonságai

Mint azt már említettük, az emelővillás targonca a vezetőüléses, valamint a vezetőállásos targoncák egy fajtája. Az emelővillás targoncával nagy tömegű árut pakolhatunk biztonságosan nagy magasságba – a stabilitást éppen a villáknak köszönhetjük.

Az emelővillás targoncák villái tulajdonképpen egyszerű emelők, ahol az emeléshez szükséges erő a hidraulikus nyomástól és az ellensúlytól függ. Hogy egy emelővillás targonca meddig terhelhető, azt a gyártók mindig jelzik – gyakorlatilag ennek a paraméternek az alapján sorolják őket csoportokba.

Mit szükséges tudni egy emelővillás targonca kezeléséhez?

Az emelővillás targonca OKJ-s tanfolyamon nem csupán a jármű irányítását sajátítják el a hallgatók, de azzal is pontosan tisztában kell lenniük, hogy az általuk vezetett targonca mekkora kapacitással rendelkezik, illetve, hogy milyen munkavédelmi előírások betartása mellett végezhető a targoncavezetői tevékenység.

Az emelővillás targonca talán az egyik legnépszerűbb targoncafajta, hiszen széles körben alkalmazható: egy nagyobb raktárban éppúgy, mint egy tehergépkocsi berakodásakor, vagy az építőiparban, ezért a képzés elvégzése után számtalan területen helyezkedhet el a sikeres vizsgázó. Szerezze meg Ön is OKJ-s gépkezelői végzettségét! Jelentkezzen még ma tanfolyamainkra!

Hasonló cikkek

Gépkezelőknek fontos dátum: 2015. december 31.! Frissítés : Még fél év haladék a gépkezelőknek – 2016. június 30. Jogszabályváltozás és besorolás-módosítás Itt a blogon is többször került már szób...
Egy keresett szakma Az építő és anyagmozgató gép kezelője számos munkakört láthat el, gépcsoporttól függően. Egy ilyen képesítéssel el lehet helyezkedni az építőiparban, ...
OKJ felnőttoktatás Ma, amikor a világ folyamatosan változik, senkinek nem elég már egyetlen szakképesítés – előfordulhat, hogy az addig biztosnak gondolt munkahely egyik...
Emelőgépkezelő tanfolyam felosztások Az emelőgépkezelő tanfolyamok szakmáinak csoportosítása Többször írtunk már arról, hogy az emelőgépkezelői, targoncavezetői és földmunkagép-kezelői s...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!