A vállalkozói ismeretek képzés elengedhetetlen minden olyan esetben, ha Ön saját, a fuvarozás vagy a személyszállítás területén tevékenykedő céget szeretne alapítani.

Vállalkozói ismeretek képzés

Vállalkozói ismeretek képzés

A tapasztalat önmagában nem elég

Ha valaki alkalmazottként egy szállítmányozási cégnél, vagy, mondjuk, egy utazási irodánál dolgozott, mint sofőr, akkor könnyen gondolhatja azt, hogy a hosszú évek alatt megszerzett tapasztalat elég egy vállalkozás indításához.

Pedig ez távolról sincs így – vezetőnek lenni, embereket irányítani bizony sok-sok buktatót rejt. Ezért is fontos, hogy mielőtt belevág az üzletbe, egy vállalkozói ismeretek képzés keretében elsajátítsa az ehhez szükséges ismereteket.

A gépkocsivezető azt hajtja végre, amit a főnökétől utasításban kap. A vállalkozónak végrehajtható utasításokat, feladatokat kell adjon a gépkocsivezetőjének.

Milyen területeket fed le a vállalkozói ismeretek képzés?

A vállalkozói ismeretek képzés során Ön elsajátíthatja azt a tudást, ami egy saját szállítmányozási vállalkozás indításához szükségesek.

Attól függően, hogy mely területen szeretné a fuvarozói tevékenységet folytatni, többféle tanfolyamunk közül választhat. Ezek az árufuvarozó, az autóbuszos személyszállító, és végül a taxis és személygépkocsis személyszállító vállalkozó képzések.

Mennyi időre szól a vállalkozói ismeretek képzés?

Ha Ön részt vesz egy vállalkozói ismeretek képzésen, akkor a sikeres vizsgák, és az árufuvarozói vagy autóbuszos személyszállító hatósági bizonyítvány megszerzése után 10 évig tevékenykedhet a területen.

Miután a képzés érvényessége e két kategóriában lejár, a vállalkozónak egy ismeretfelújító tanfolyamot kell elvégezni, ami után újabb 10 évig dolgozhat az adott területen.

Egy személygépkocsis személyszállító, valamint taxis vállalkozó esetén a képzés érvényessége korlátlan.s

Hasonló cikkek

Taxis vállalkozói vizsga: minden taxisnak kötelező... Megannyi álhír és tévhit kering az interneten arról, hogy kinek szükséges taxis vállalkozói vizsgát letennie és kinek nem. Ideje tisztába tenni a dolg...
A siker előfeltételei Sok dolog miatt érdemes vállalkozónak lenni. Kicsit olyan ez, mint amikor a szegény legény elindult szerencsét próbálni aztán meg király lesz belőle. ...
Mi a különbség a taxis vállalkozó és a személygépk... A két megjelölt szakma alapvető különbsége A Transzport Studiumnál a vállalkozói szaktanfolyamok között mindkét, a címben megnevezett tanfolyam megta...
Vállalkozói szaktanfolyamok A vállalkozói szaktanfolyamok, mint ahogy a nevében is benne van, olyan képzések, melyek valamilyen szakirányon kínálnak vállalkozóknak vagy leendő vá...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!