A vállalkozói ismeretek képzés elengedhetetlen minden olyan esetben, ha Ön saját, a fuvarozás vagy a személyszállítás területén tevékenykedő céget szeretne alapítani.

Vállalkozói ismeretek képzés

Vállalkozói ismeretek képzés

A tapasztalat önmagában nem elég

Ha valaki alkalmazottként egy szállítmányozási cégnél, vagy, mondjuk, egy utazási irodánál dolgozott, mint sofőr, akkor könnyen gondolhatja azt, hogy a hosszú évek alatt megszerzett tapasztalat elég egy vállalkozás indításához.

Pedig ez távolról sincs így – vezetőnek lenni, embereket irányítani bizony sok-sok buktatót rejt. Ezért is fontos, hogy mielőtt belevág az üzletbe, egy vállalkozói ismeretek képzés keretében elsajátítsa az ehhez szükséges ismereteket.

A gépkocsivezető azt hajtja végre, amit a főnökétől utasításban kap. A vállalkozónak végrehajtható utasításokat, feladatokat kell adjon a gépkocsivezetőjének.

Milyen területeket fed le a vállalkozói ismeretek képzés?

A vállalkozói ismeretek képzés során Ön elsajátíthatja azt a tudást, ami egy saját szállítmányozási vállalkozás indításához szükségesek.

Attól függően, hogy mely területen szeretné a fuvarozói tevékenységet folytatni, többféle tanfolyamunk közül választhat. Ezek az árufuvarozó, az autóbuszos személyszállító, és végül a taxis és személygépkocsis személyszállító vállalkozó képzések.

Mennyi időre szól a vállalkozói ismeretek képzés?

Ha Ön részt vesz egy vállalkozói ismeretek képzésen, akkor a sikeres vizsgák, és az árufuvarozói vagy autóbuszos személyszállító hatósági bizonyítvány megszerzése után 10 évig tevékenykedhet a területen.

Miután a képzés érvényessége e két kategóriában lejár, a vállalkozónak egy ismeretfelújító tanfolyamot kell elvégezni, ami után újabb 10 évig dolgozhat az adott területen.

Egy személygépkocsis személyszállító, valamint taxis vállalkozó esetén a képzés érvényessége korlátlan.s

Hasonló cikkek

A taxis vállalkozói vizsgáról Van egy jó hírünk: elegendő egy képzés elvégzése ahhoz, hogy taxaméter nélküli személygépkocsival vagy taxaméterrel felszerelt személygépkocsival kapc...
Egyszerűbb vállalkozni Ahhoz, hogy valaki egyéni vállalkozóként taxizhasson, vagy saját maga indítson egy taxis vállalkozást, a jelenlegi jogszabályok értelmében, el kell vé...
Azoknak, akik szeretik a kihívást A vállalkozói ismeretek képzés, ahogy a nevében is benne van, elsősorban azoknak szól, akik a szakmai tapasztalataikat immár nem munkavállalóként, han...
Az árufuvarozó vagy autóbuszos vállalkozói képzés... Sokat lehetne vitatkozni azon, hogy mi kell egy sikeres vállalkozáshoz. Elszántság, kitartás, némi szerencse mindenképpen. Az sem baj, ha ismerjük azt...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!