Tudta, hogy az oldalon jelenleg is érvényes kedvezményeket kínálunk Önnek, amit a jelentkezésnél felhasználhat? Részletekért kattintson ide!

5% kedvezmény minden tanfolyam képzési díjából! Bárki, aki a tanfolyam jelentkezési határideje előtt legkésőbb 5 munkanappal iskolánkban személyesen jelentkezik és befizeti a tanfolyam díját, 5% kedvezményt kap a tanfolyam képzési díjából. Ez a kedvezmény más kedvezménnyel nem vonható össze.

ADR Nem-tartányos alapképzés

Indul: 2019. január 25.
Vizsga: 2019. január 30.

Ismertető

Az ADR Egyezmény B melléklet 8.2 fejezet előírásainak megfelelő szaktanfolyam. A tanfolyam kódja: NT2-9

A tanfolyam elvégzése akkor szükséges, ha Ön veszélyes árut szállító, vagy fuvarozó járművet akar vezetni küldeménydarabos vagy ömlesztett szállítási módban, a tartányos jármű kivételével.

A veszélyes áruk nem-tartányos szállítása csak adr vizsga birtokában végezhető

Az ADR előírásai szerint a veszélyes áruk szállítása tartányos, illetve nem-tartányos – küldeménydarabos vagy ömlesztett – szállítási mód alkalmazásával történhet; egyes áruk mindkét, mások viszont csak egyféle módon szállíthatók. A veszélyes áruk tartányos vagy nem tartányos szállítását végző járművezetőnek munkája szabályos végzéséhez ADR vizsgát kell tennie. Az ADR előírásai alapján a tartányos áruszállításra a nem-tartányos módszerhez képest szigorúbb szabályok vonatkoznak. Az előírások szerint a fuvarozó vállalkozónak tartányos áruk szállítására jogosító ADR vizsgát kell tennie, illetve azt is meghatározza a szabályzat, miben szállítható az áru (rögzített vagy leszerelhető tartányban, mobiltartányban, tartány-cserefelépítményben, battériás járműben, többelemes gázkonténerben vagy tankkonténerben). Az ADR vizsgát szerezni kívánó gépjárművezető az ADR tanfolyamon megismerkedhet mindazon ismeretekkel, amelyek az árutovábbítás szabályos végzéséhez szükségesek.

Az ömlesztett szállítás

Az ADR vizsgához kötött nem-tartányos szállítás két típusa az ömlesztett és a küldeménydarabos szállítás. Ömlesztett szállítással fuvarozhatók például a a használt akkumulátorok, az azbesztet tartalmazó építési törmelék és a műtrágya. Az ömlesztett áru az ADR szerint csomagolás nélkül, konténerben, fedett, ponyvás vagy nyitott járművön fuvarozható; a jármű szennyezett rakterét a következő alkalom előtt meg kell tisztítani.

A küldeménydarabos szállítás

Az ADR vizsgához kötött nem-tartányos szállítás másik formája a küldeménydarabos áruszállítás. Ez esetben a rakományt szabványos csomagolásban, például tartályban, konténerben, kannába, ládában, hordóban vagy zsákban fuvarozzák. A küldeménydarabokat szállítás előtt veszélyességi bárcával kell ellátni, illetve szerepeltetni kell rajtuk az ADR szerinti megnevezést, az UN számot, a töltet mennyiségét és a tisztasági fokozatot.

Jelentkezés feltételei

  • betöltött 20. életév
  • legalább B járműkategóriára, minimum 2 éve érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik.

Tanfolyam menete

Péntek-szombat-vasárnap 09:00-tól 17:00-ig

A tanfolyamon a részvétel kötelező, hiányzás esetén a hallgató vizsgára nem bocsátható!

Vizsga

Írásbeli/gyakorlati vizsga a következő héten szerdán 12:00. Sikeres vizsga esetén a vizsgázó hatósági bizonyítványt kap.

A sikeres vizsga után Ön az összes áruosztályba tartozó veszélyes árut elszállíthatja, kivétel az 1 osztályú robbanó és a 7 osztályba sorolt sugárzó anyagot, valamint a tartányban szállítható árukat. Az 1 és 7 áruosztályt a nem-tartányos szakosító tanfolyamon ismerheti meg.

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

Gyakorlati vizsga

Alapismeretek

Teszt

Nincs

Speciális ismeretek

Teszt

Nincs

Gyakorlat I.

Nincs

Van

Gyakorlat II.

Nincs

Van

Tantárgyi felmentések

Tantárgyi felmentések nem adhatók.

Kedvezményes szállás a tanfolyam idejére

Úgy gondolja, hogy ez a tanfolyam pont megfelelő lenne Önnek, de túl messze van a lakhelyéhez képest? Ez nem probléma! Iskolánk több panzióval és munkásszállással van kapcsolatban, így a listaáraknál olcsóbban tudnak Önnek szálláshelyet ajánlani a tanfolyam idejére! Így a szállás és az utazás költségével együtt is olcsóbban és kényelmesebben tudja elvégezni tanfolyamunkat. Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Árgarancia

Hiszünk abban, hogy iskolánk kínálja a legjobb áron ezt a tanfolyamot! Amennyiben Ön mégis megtalálná ezt a képzést máshol olcsóbban, ugyan ilyen feltételek mellett, akkor vállaljuk, hogy mi is azon az áron kínáljuk Önnek, ráadásul adunk 5.000 forint kedvezményt is! Ehhez nem kell mást tennie, mit felvenni velünk kapcsolatot bármelyik elérhetőségünkön!