ADR Nem-tartányos ismeretfelújító

Indul: Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Ismertető

A tanfolyam elvégzése akkor szükséges, ha Ön veszélyes árut szállító vagy fuvarozó járművet akar vezetni, és a korábban megszerzett nem-tartányos bizonyítványát kívánja meghosszabbítani.

Az ADR Egyezmény B melléklet 8.2 fejezet előírásainak megfelelő szaktanfolyam. A tanfolyam kódja: NT2-9

Tanfolyam

A tanfolyam kettő (2) egymást követő napon, 09:00 órai kezdéssel indul. A tanfolyami napokat úgy szervezzük, hogy a Hatóság által kiírt vizsganaphoz alkalmazkodjon.

Hatósági vizsga

Írásbeli vizsga a Hatóság által jóváhagyott napon, sikeres vizsga esetén hatósági bizonyítványt kap.

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000.- Ft/alkalom, melyet a pótvizsga alkalmával egyszer kell megfizetni. Ezen felül a sikertelen vizsgaelemek után 

  • SZEV-es vizsga díja:   4.600.- Ft/db

A tanfolyam elvégzésének feltétele

ADR bizonyítvány megléte és érvényessége a vizsga napján. Ha a régi bizonyítvány lejárt azt megújítani már nem lehet, akkor csak alapvizsgát lehet tenni. A sikeres vizsga után Ön az összes áruosztályba tartozó veszélyes árut elszállíthatja, kivétel az 1 osztályú robbanó és a 7 osztályba sorolt sugárzó anyagot, valamint a tartányban szállítható árukat. Az 1 és 7 áruosztályt a nem-tartányos szakosító tanfolyamon ismerheti meg. A tanfolyamon a részvétel kötelező, hiányzás esetén a hallgató vizsgára nem bocsátható! Tantárgyi felmentések nem adhatók.

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

Gyakorlati vizsga

Alapismeretek

Teszt (SZEV)

Nincs

Speciális ismeretek

Teszt (SZEV)

Nincs

Az intézmény által nyújtott ingyenes felnőttképzési szolgáltatások

Tudásmérés

A meglévő tudás beszámítását lehetővé tevő a jelentkező kérésére történik. A beszámítás lehetőségéről, illetve a meglévő tudás egyéb módon történő figyelembevételéről a felmérés eredménye alapján a képzésért felelős vezető dönt. Miután felmentésre nincs lehetőség a felmérés eredménye csak tájékoztató jellegű.

Képzési tanács

A tanfolyam elvégzését követően GKI és ADR szakosító tanfolyamokat végezhet.

Az ADR tanfolyam elvégzésére mindazoknak szükségük van, akik veszélyes áruk fuvarozásával szeretnének foglalkozni. Az ADR előírásai szerint ezen áruk szállítása tartányos vagy nem-tartányos formában – ömlesztett vagy küldeménydarabos szállítással – történhet. Egyes áruk tartányos, ömlesztett és küldeménydarabos szállítással is célba juttathatók.

Nem-tartányos szállítás ömlesztett formában

A nem-tartányos szállítás – amelynek alapelveit ADR tanfolyamunkon elsajátíthatja – egyik formája az ömlesztett szállítás. Így szállítják például a használt akkumulátorokat, az építőiparban keletkező azbeszttel szennyezett bontási törmeléket; illetve a mezőgazdasági vegyszert vagy a műtrágyát. Az ömlesztett szállítás során a szilárd veszélyes árut csomagolás nélkül szállítják konténerben, nyitott, fedett vagy ponyvás járművön. A szállítás során bepiszkolódott rakteret a következő fuvar előtt alaposan meg kell tisztítani (kivéve, ha ismét ugyanazon típusú áru kerül szállításra).

Nem-tartányos szállítás küldeménydarabos formában

A nem-tartányos szállításra vonatkozó ismereteket nyújtó ADR tanfolyamon a küldeménydarabos szállítás alapelveit is elsajátíthatják a jelentkezők. A küldeménydarabos fuvarozás során a szállítmány szabványos csomagolásba, nagyméretű csomagolóeszközbe vagy minősített nagycsomagolásba kerül. Csomagolóeszközként használható például hordó, tartály, konténer, láda, doboz, kanna vagy zsák. A küldeménydarabok az ADR előírások szerint veszélyességi bárcával megjelölve szállíthatók, illetve fel kell tüntetni az áru UN számát és ADR szerinti megnevezését, a töltet mennyiségét és tisztasági fokozatát is.

Ne várja meg, amíg lejár ADR bizonyítványa!

Amennyiben ön már elvégzett egy ADR tanfolyamot, azonban bizonyítványa hamarosan lejár, de a továbbiakban is szeretne veszélyes áruk szállításával foglalkozni, végezze el az ismeretfelújító tanfolyamot, és a megismételt ADR vizsgával meghosszabbíthatja korábban megszerzett nem-tartányos bizonyítványát. Fontos, hogy még azelőtt jelentkezzen ADR tanfolyamra, hogy bizonyítványa lejárna; ellenkező esetben ugyanis ismét alapvizsgát kell tennie.

Szállás lehetőségek a tanfolyam idejére

Úgy gondolja, hogy ez a tanfolyam pont megfelelő Önnek, de túl messze van a lakhelyéhez képest? Ez ne legyen probléma! Ismerjük a budapesti szálláshelyeket: van köztük hotel, panzió és munkásszállás is, különböző árkategóriákban. Segítünk Önnek abban, hogy azok közül a szállások közül válasszon egy olyat, amelyik a legközelebb van az iskolánkhoz, színvonalában, árban, szolgáltatásban a legjobbat nyújtja, ami minden szempontból megfelel Önnek. Így a tanfolyam ideje alatt nem kell plusz útiköltséget fizetnie, és a szállásdíjjal együtt is olcsóbban és kényelmesebben tudja elvégezni tanfolyamunkat. Kérjük, érdeklődjön elérhetőségünkön!

  • ADR nem-tartányos ismeretfelújító 75 000 Ft Jelentkezés