Korábbi cikkünkben azt fejtegettük, hogy az ADR tanácsadó alkalmazása törvényileg kötelező az ADR hatálya alá tartozó árukkal dolgozó vállalkozások számára. Most azt nézzük meg, hogy – azon túl, hogy az alkalmazása kötelező – mennyiben hasznos egy fuvarozó vállalatnak a körükben dolgozó ADR tanácsadó munkája.

Az ADR tanácsadó feladatai a fuvar lebonyolítása során

Az ADR tanácsadó feladata a vállalkozás munkája során annak ellenőrzése, hogy megfelelő gondossággal, és az előírásoknak megfelelően járnak-e el a veszélyes anyagok kezelésénél. Ugyanakkor természetesen mind a fuvarozónak, mind a sofőröknek érdeke a biztonság, illetve annak tudata, hogy ha bármilyen előre nem várt dolog történne, fel vannak készülve a következmények kezelésére.

ADR tanfolyamok - ADR Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó

ADR tanfolyamok – ADR Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó

A tárolás, rakodás és szállítás során a munkabiztonság prioritást kell, hogy élvezzen, ezért az ADR tanácsadó egyik legfontosabb feladata ezen folyamatok megszervezése és a munkatársak felvilágosítása, oktatása. Az ADR tanácsadó felelősségi körébe tartozik a vészeljárási forgatókönyvek kidolgozása, és annak ellenőrzése, hogy az alkalmazottak részletes technológiai utasítást kapjanak.

Ha nem várt esemény vagy baleset történik, az ADR tanácsadó munkakörébe tartozó feladat az eset okának, az esetleges szabálytalanságoknak a felderítése, illetve olyan további eljárások kidolgozása, hogy az eset ne ismétlődhessen meg.

ADR veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó tanfolyam

Az érdeklődők a Transzport Studium tanfolyamán ennek a felelősségteljes, érdekes és változatos szakmának nem csak az alapjait sajátíthatja el, hanem a szakma fortélyaiba is bepillantást kap. Tapasztalt oktatóink nagy körültekintéssel adják át tudásukat olyan területen is, ami nem tartozik a szorosan vett tananyaghoz, mégis pótolhatatlan egy pályakezdő ADR tanácsadó számára.

A tanfolyam több árucsoport vonatkozásában, összevontan kerül meghirdetésre, de igény szerint – ha a tanulók egyetlen veszélyességi áruosztályt szeretnének nagyon részletesen tanulmányozni – árucsoportonként is megszervezhető.

Hasonló cikkek

Az ADR-szabályok folyamatosan változnak Az ADR-szabályok kétévente (minden páratlan évben) változnak, így a veszélyes áruk szállításával foglalkozóknak rendszeresen frissíteniük kell tudások...
Radioaktív anyagok szállítása A radioaktív anyagok az ADR szabályozás szerint a 7 osztályba tartoznak. Kezelésükre és szállításukra több szabály is vonatkozik, például a 1996. évi ...
ADR tanfolyam a biztonságért A veszélyes áruk szállítása összetett és bonyolult folyamat, így több ADR tanfolyam is végezhető, hogy utána a különböző területeken, megfelelő szakké...
Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó: nag... A veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadók megbízásával kapcsolatos jogszabályi előírások Korábban már írtunk arról, hogy minden, veszélyes áru...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!