Sokat hallhatunk-olvashatunk arról, hogy milyen tempóban globalizálódik a világunk. A utazási és szállítási módok fejlődésével nem csak a magánemberek juthatnak el távoli tájakra, hanem szinte bárhonnan bárhová elkerülhetnek termények és árucikkek is. Ez manapság nem megy csodaszámba, sőt a vásárlóközönség nyitottságának növekedésével párhuzamosan gyakorlatilag igénnyé kristályosodott. Az egzotikus teák, termények, gyógyhatású táplálék-kiegészítők, sőt a messzi országok olcsó munkaereje által megtermelt műszaki és ruházati cikkek is közkedvelt és nagy vásárlóerőnek örvendő árucikkek hazánkban is.

Vállalkozói tanfolyamok - Árufuvarozó vállalkozó tanfolyam

Vállalkozói tanfolyamok – Árufuvarozó vállalkozó tanfolyam

Hazánkban örvendetesen megszaporodtak a nagy autógyárak, amelyek nagy alkatrész-, félkész és késztermék-szállítási igényt generáltak. A hagyományos magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari termék kiszállítás is a magyar fuvarpiac része. A magyar vállalkozások sikeresen vesznek részt az Unión belüli harmadik-országos fuvarozásban is.

A globalizált termelést és áruforgalmazást kiszolgáló nemzetközi logisztikai és szállítmányozási rendszer kiépülőben van, illetve folyamatosan fejlődik. Nem csak olyan szakemberekre van benne szükség, akik gépkocsit vezetnek, illetve a rakodási, mezőgazdasági tevékenységeket látják el különféle gépekkel, hanem olyanokra is, akik az árutovábbításban részt vállaló cégeket irányítják.

A Transzport Studium árufuvarozói vállalkozói tanfolyama azoknak szól, akik kedvet és erőt éreznek fuvarozó cégek létrehozására, illetve ilyen vállalkozásokban vezetői feladatok elvégzésére. Ez a tanfolyam belföldi és EU-n belüli, valamint azon kívüli fuvarokat vállaló cég vezetői munkakörére készít fel.

Mivel a munkakör betöltéséhez olyan ismeretek is szükségesek – jogi, munkajogi, gazdasági, fuvarozási, vám – amelyek idővel elavulnak, illetve megújulnak – az árufuvarozó vállalkozói tanfolyam által nyújtott képzettség a megszerzéstől számított tíz évig érvényes. A képzettséget igazoló dokumentum lejárta előtt árufuvarozó vállalkozó ismeretfelújító tanfolyam elvégzése, és a végén letett sikeres vizsga révén újabb tíz évre jogosultságot szerezhet a vállalkozásban betöltött pozíció feladatainak elvégzéséhez. Az ismeretfelújító tanfolyam ugyanazokat a tantárgyakat tartalmazza, mint az árufuvarozó vállalkozó alaptanfolyam.

Hasonló cikkek

Buszos vállalkozóként a maga ura lehet Ha mindeddig buszos személyszállítással foglalkozott egy cég alkalmazottjaként, és szereti is a munkáját, biztosan felmerült már önben, hogy ugyanezt ...
Melyek az autóbuszos személyszállító vállalkozás f... A legtöbbünk gyerekkorában szeretett volna buszsofőr lenni, de sajnos sokunk álma nem valósulhatott meg. Az álmokért bizony tenni kell és olykor nem i...
Árufuvarozó vállalkozó tanfolyam Városiasodó és globalizálódó világunkban óriási szerepe van az áruszállításnak. A lakosság élelmiszerekkel és fogyasztási cikkekkel való ellátása, óri...
Vállalkozói ismeretek képzés A vállalkozói ismeretek képzés elengedhetetlen minden olyan esetben, ha Ön saját, a fuvarozás vagy a személyszállítás területén tevékenykedő céget sze...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!