Sokat hallhatunk-olvashatunk arról, hogy milyen tempóban globalizálódik a világunk. A utazási és szállítási módok fejlődésével nem csak a magánemberek juthatnak el távoli tájakra, hanem szinte bárhonnan bárhová elkerülhetnek termények és árucikkek is. Ez manapság nem megy csodaszámba, sőt a vásárlóközönség nyitottságának növekedésével párhuzamosan gyakorlatilag igénnyé kristályosodott. Az egzotikus teák, termények, gyógyhatású táplálék-kiegészítők, sőt a messzi országok olcsó munkaereje által megtermelt műszaki és ruházati cikkek is közkedvelt és nagy vásárlóerőnek örvendő árucikkek hazánkban is.

Vállalkozói tanfolyamok - Árufuvarozó vállalkozó tanfolyam

Vállalkozói tanfolyamok – Árufuvarozó vállalkozó tanfolyam

Hazánkban örvendetesen megszaporodtak a nagy autógyárak, amelyek nagy alkatrész-, félkész és késztermék-szállítási igényt generáltak. A hagyományos magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari termék kiszállítás is a magyar fuvarpiac része. A magyar vállalkozások sikeresen vesznek részt az Unión belüli harmadik-országos fuvarozásban is.

A globalizált termelést és áruforgalmazást kiszolgáló nemzetközi logisztikai és szállítmányozási rendszer kiépülőben van, illetve folyamatosan fejlődik. Nem csak olyan szakemberekre van benne szükség, akik gépkocsit vezetnek, illetve a rakodási, mezőgazdasági tevékenységeket látják el különféle gépekkel, hanem olyanokra is, akik az árutovábbításban részt vállaló cégeket irányítják.

A Transzport Studium árufuvarozói vállalkozói tanfolyama azoknak szól, akik kedvet és erőt éreznek fuvarozó cégek létrehozására, illetve ilyen vállalkozásokban vezetői feladatok elvégzésére. Ez a tanfolyam belföldi és EU-n belüli, valamint azon kívüli fuvarokat vállaló cég vezetői munkakörére készít fel.

Mivel a munkakör betöltéséhez olyan ismeretek is szükségesek – jogi, munkajogi, gazdasági, fuvarozási, vám – amelyek idővel elavulnak, illetve megújulnak – az árufuvarozó vállalkozói tanfolyam által nyújtott képzettség a megszerzéstől számított tíz évig érvényes. A képzettséget igazoló dokumentum lejárta előtt árufuvarozó vállalkozó ismeretfelújító tanfolyam elvégzése, és a végén letett sikeres vizsga révén újabb tíz évre jogosultságot szerezhet a vállalkozásban betöltött pozíció feladatainak elvégzéséhez. Az ismeretfelújító tanfolyam ugyanazokat a tantárgyakat tartalmazza, mint az árufuvarozó vállalkozó alaptanfolyam.

Hasonló cikkek

Taxis vállalkozói vizsga A taxis vállalkozói vizsga megszerzésével már nem csak, mint taxis vállalkozó helyezkedhet el az ember, hanem mint személygépkocsis személyszállító vá...
Miért jó szakma a taxis? A tömegközlekedés nehézségei A nagyvárosokban mindig is voltak nehézségek a személyszállítással, az optimális tömegmozgatás ritkán megvalósítható. Ne...
Lendületben az árufuvarozás Hogy mennyire keresett szakma a belföldi árufuvarozó, jól mutatja, hogy az online áruházak legnagyobb kihívása, hogy határidőn belül meg tudják oldani...
Kulcs a sikerhez: vállalkozói képzés Amikor az ember hosszú időn át dolgozik egy cég alkalmazottjaként, és hatalmas tapasztalatra tesz szert, akkor felmerül benne a kérdés, hogy miért ne ...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!