A tehergépkocsi vezetői alapképzés megszerzésére kötelezett minden, a közúti közlekedésben részt venni szándékozó, C, C1, alapkategóriájú vagy C+E, C1+E kombinált kategóriájú jogosítvánnyal rendelkező sofőr, aki a jogosítványát 2009. szeptember 9. után szerezte. A felsorolt jogosítványokkal vezethető jármű hivatásos gépkocsivezetője EGT (Európai Gazdasági Térség) állampolgár lehet vagy olyan nem EGT állampolgár, akit magyarországi székhellyel rendelkező vállalkozás foglalkoztat. Ez utóbbiak esetében a 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 21. § (1) bekezdésében leírt „Járművezetői igazolvány”-nyal is igazolható a foglalkoztatás.

GKI tanfolyam és vizsga

GKI tanfolyam és vizsga

A tanfolyam élvégzésének feltételei

Olyan személyek jelentkezését várjuk a GKI tanfolyamra, akik EGT tagországok állampolgárai és – a külön jogszabályba foglaltaknak megfelelően – magyarországi lakhellyel rendelkeznek. Abban az esetben, ha a jelentkező nem EGT tagországból származik, szükséges, hogy legyen hazánkban munkavállalási engedélye, vagy alkalmazásban álljon egy magyarországi székhellyel rendelkező vállalkozásnál.

A GKI tehergépkocsi vezetői alapképzés

A tanfolyam tananyagát illetve vizsgaszabályzatát a 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 20. és 21. § és a 24/2005.(IV.21.) GKM rendelet 33. § előírásainak megfelelően állítottuk össze.

Az oktatás során olyan gépjárművezetőket képezünk, akik a biztonságos és ésszerű vezetési módok mellett elsajátítják az adott körülmények között lehetséges takarékos és környezetbarát közlekedés szabályait. Végzett tanulóink magabiztos és lendületes vezetési stílus mellett, számos gyakorlati praktikát megtanulnak a rakomány elhelyezése és biztonságos rögzítése területén is. Természetesen az oktatás kitér az esetleges balesetek és károk következményeinek gyors és biztonságos elhárításának lehetőségeire is.

A tantárgyak között felmentésre nincs lehetőség. Hat tantárgyunk közül három esetében (A biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés, Előírások alkalmazása, Egészségügyi, közúti közlekedési, és környezeti biztonság, szerviz, logisztika) írásbeli teszt kitöltése és esettanulmány készítése a vizsgafeladat, további háromból (Járművezetés a közúti forgalomban, A járművezetéshez kapcsolódó gépkocsivezetői ismeretek, Járművezetés vészhelyzetek létrehozására) pedig gyakorlati vizsga van. Erről részletesebben egy korábbi cikkünkben olvashat. Jelentkezzen még ma tanfolyamunkra és szerezzen egy versenyképes tudást magának!

Hasonló cikkek

Fókuszban a főváros Ha valaki beírja a Google keresőjébe, hogy GKI tanfolyam Budapest, akkor bizony majdnem annyi találata lesz, mintha azt írná be, hogy "fogorvos Budape...
Külföldön, belföldön… Az európai gazdaság legfőbb húzóereje továbbra is Németország, ahol sok más szakma mellett, folyamatosan hiány van nemzetközi gépkocsivezetőből is, de...
A gépkocsivezető magatartásának következményei a c... Már az első találkozás alkalmával, akaratlanul is kialakítunk egy képet magunkban azon személyekről, termékekről, szolgáltatásokról, cégekről, amelyek...
GKI vizsga – árak, szabályok, információk... GKI kártyával minden közúti fuvarozásban részt vevő személynek rendelkeznie kell a szabályok szerint. De mégis mire való ez a kártya és mi változott a...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!