GKI tehergépkocsi vezetői továbbképzés különbözeti

Indul: Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Ismertető

A 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 20. és 21. §. és a 24/2005.(IV.21.) GKM rendelet 33. § előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Annak kell a tehergépkocsi különbözeti továbbképesítést elvégeznie és GKI jogosítványt (képzesítési igazolványt) szereznie, aki a korábban megszerzett GKI autóbuszvezetői képesítése mellé C1, C1+E, C, C+E kategóriájú – vagy ezekkel egyenértékűnek elismert – vezetői engedéllyel vezethető járművet vezet, és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgára, vagy nem EGT-állam állampolgára ugyan, de magyarországi székhellyel rendelkező vállalkozás foglalkoztatja.

Aki C1, C1+E, C, C+E kategóriájú vezetői engedélyét 2009. szeptember 9-ét megelőzően szerezte meg – a közúton történő járművezetéshez – a szakmai továbbképesítés megszerzésére kötelezett.

Kettő jobb, mint az egy

A tehergépkocsi GKI jogosítvány (képesítési igazolvány) megszerzéssel a továbbiakban nem csak autóbuszt, de tehergépkocsit is vezethet, ezzel pedig potenciálisan nőnek az esélyei a munkaerő piacon. A tehergépkocsira érvényes GKI jogosítvánnyal akár autóbuszvezetői főállása mellett mellékállásban is elhelyezkedhet, vagy alkalmi teherszállítási feladatokat is elláthat.

Jelentkezés feltételei

A tehergépkocsi GKI jogosítvány (képesítési igazolvány) megszerzésesre az a személy jelentkezhet, aki EGT-állam állampolgára és bejelentett lakcíme van Magyarországon. Ha nem EGT-állam állampolgára, akkor is jelentkezhet a képzésre, amennyiben munkavállalási jogosultsága van Magyarországon vagy itt bejegyzett vállalkozás foglalkoztatja.

A képzésen többek közt elsajátítható a biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés, a különböző előírások helyes alkalmazása, valamint az egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság szem előtt tartásához szükséges ismeretek. Iskolánkban a járművezetői tudás is tökéletesíthető egy korszerű szimulátor segítségével.

Szükséges okmányok

Személyi igazolvány, lakcímbejelentő kártya, vezetői engedély, 1 db szabvány igazolványkép, az egy éven belül megszerzett autóbuszvezetői GKI jogosítvány.

Tanfolyam menete

Az oktatás előzetes időpont-egyeztetés szerint, az aktuális GKI továbbképzéssel párhuzamosan kerül megszervezésre. A tanfolyamon a részvétel kötelező.

Vizsga

1 tesztvizsga (SZEV) képezi az írásbeli vizsgát a Hatóság által kijelölt vizsganapon és vizsgaállomáson.

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000.- Ft/alkalom, melyet a pótvizsga alkalmával egyszer kell megfizetni. Ezen felül a sikertelen vizsgaelemek után 

  • SZEV-es vizsga díja:   10.500.- Ft/db

További ajánlott tanfolyamok

A tehergépkocsira érvényes GKI jogosítvány megszerzése után ADR veszélyes áru szállításra jogosító tanfolyamokat elvégzését javasoljuk.