GKI autóbuszvezetői alapképzés különbözeti

Indul: Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Ismertető

A 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 20. és 21. §. és a 24/2005.(IV.21.) GKM rendelet 33. § előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Annak kell az autóbuszvezetői különbözeti GKI alapképzést elvégeznie, aki a korábban megszerzett GKI tehergépkocsi vezetői képesítése mellé közúton D1, D1+E, D, D+E kategóriájú, vagy ezekkel egyenértékűnek elismert járművet vezet, és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban résztvevő ország (EGT) állampolgára, vagy magyarországi székhellyel rendelkező vállalkozás foglalkoztatja.
Aki D1, D1+E, D, D+E kategóriájú vezetői engedélyét 2008. szeptember 9-ét követően szerezte meg – a közúton történő járművezetéshez – az a szakmai alapképesítés megszerzésére kötelezett.

Jelentkezés feltételei

A GKI alapképzésünkre az a személy jelentkezhet, aki EGT-állam állampolgára és bejelentett lakcíme van Magyarországon. Ha nem EGT-állam állampolgára, akkor is jelentkezhet a GKI alapképzésre, amennyiben munkavállalási jogosultsága van Magyarországon vagy itt bejegyzett vállalkozás foglalkoztatja. A GKI alapképzés további feltétele, hogy a tehergépkocsi vezetői GKI képesítést egy éven belül szerezte meg.

Szükséges okmányok

Személyi igazolvány, lakcímbejelentő kártya, vezetői engedély, 1 db szabvány igazolványkép, az egy éven belül megszerzett tehergépkocsivezetői GKI igazolvány.

Tanfolyam menete

A GKI különbözeti alapképzés, előzetes időpont-egyeztetés szerint, az aktuális GKI alapképzéssel párhuzamosan kerül megszervezésre. A tanfolyamon a részvétel kötelező.

Vizsga

Egy tesztlap (SZEV) és egy esettanulmány megírása képezi az írásbeli vizsgarészt, majd autóbusz gyakorlati vezetése és a szimulátoron végzett vészhelyzet-elhárítása képezi a gyakorlati vizsgát, ezt követően egy kihúzott tételben szereplő témakörben kell a tanultakkal kapcsolatban a válaszolni.

Sikeres vizsga esetén a vizsgázó hatósági bizonyítványt kap.

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000.- Ft/alkalom, melyet a pótvizsga alkalmával egyszer kell megfizetni. Ezen felül a sikertelen vizsgaelemek után 

  • SZEV-es vizsga díja:   4.600.- Ft/db
  • Esettanulmány vizsga díja:   8.000.- Ft/alkalom
  • Szimulátor vizsga díja:  4.700.- Ft + 5.300.- Ft szimulátor használat díja
  • Forgalmi vezetés díja:  9.200.- Ft + 10.800.- Ft a jármű használatának díja
  • Járművezetéshez kapcsolódó ism. vizsga díja  5.000.- Ft

További ajánlott tanfolyamok

A GKI kiegészítő alapképzés elvégzését követően, ha személyszállító vagy teherfuvarozó céget kíván irányítani, akkor vállalkozói tanfolyam elvégzését javasoljuk.