Hová parancsolja? Valószínűleg sokan hallották már ezt a mondat olvasóink közül, amikor siettükben bepattantak egy taxi anyósülésére és az is biztos, hogy sokkal kevesebben mondták. Ahhoz, hogy az anyósülésből a kormány mögé üljünk, és mi tehessünk fel olyan kérdéseket, mint a „hova tetszik?, hova lesz?, merre megyünk asszonyom?” és társai, nem is kell olyan sok minden, mint gondolnánk, sőt, kevés ilyen könnyen megszerezhető szakma van.

Taxi vezetői engedély

Taxi vezetői engedély

Hogyan születik a profi

A taxi vezetői engedély megszerzésének a feltétele a minimum két éve érvényben lévő „B” kategóriájú vezetői engedély. Rossz hír, hogy a tanfolyamon való részvétel kötelező, a jó az, hogy három napig tart. Bizony nem hetekben, hónapokban mérendő, hanem mindössze egy hétvégét kell áldozni rá, hogy valaki amatőrből, profi jelölt vezetővé váljon. Péntek – szombat – vasárnap, naponta 09:00-től 17:00 óráig zajlanak az oktatásaink, amit követően kell majd letenni a hatósági vizsgát. Ez a hatóság által kijelölt időpontban történik, a tantárgyakról és a vizsga részleteiről pedig bárki tájékozódhat honlapunkon.

Miért ne?

Tény, hogy a taxizás kedvelt szakma, sőt valahol furcsa, hogy nem űzik többen, hiszen egyrészt a fentiekből kitűnik, hogy a taxi vezetői engedély megszerzése nem olyan bonyolult dolog, másrészt pedig a felnőtt férfitársadalom jelentős része szeret is vezetni. Miért ne keresnénk akkor, azzal a kenyerüket, amit úgy is élvezünk? Ha szeretünk cseverészni és kedveljük az embereket, akkor pedig gyakorlatilag ránk szabták ezt a munkát.

Milyen formában űzhetjük

Miután sikeresen megtörtént a taxi vezetői engedély megszerzése, kétféle képen űzhetjük a taxizást: vagy valamely nagyobb taxi társaságnál helyezkedünk el, vagy pedig mi magunk csináljuk vállalkozóként. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya, az előbbi biztos hátteret kínál, az utóbbi pedig szabadságot, hogy minél sikeresebbek lehessünk, jóllehet ez már inkább a vállalkozói, mintsem a helyismeretünkről vagy a gépkocsivezetői tudásunkról szól.

Azt azért ki kell hangsúlyozni: ha vállalkozóként akar céget vezetni vagy egyéni vállalkozóként akar dolgozni, akkor a vállalkozói végzettséget sem árt megszerezni!

Hasonló cikkek

A taxizás feltételei Már sokszor írtunk róla, de most is a legfontosabbal kezdjük: személytaxis személyszállító gépkocsivezetői képesítést annak kell megszereznie, aki „B”...
Mindenki másképp csinálja – a taxis tanfolya... Ahhoz, hogy valaki taxizzon, taxis tanfolyamot kell végezni. Sokan szerelemből, mások kényszerből, a jó kereseti lehetőség reményében iratkoznak be eg...
A taxis vizsga és ami utána van Egy jó taxisnak sok mindent kell tudnia ahhoz, hogy ne csak pénzt keressen, de szeressék is az utasok. Egy taxis vizsga keretében ezek nem feltétlenül...
Taxis vizsga és egy kis történelem Európában és Amerikában is szinte egy időben jelent meg a taxis személyszállítás, mégpedig az 1890-es évek elején, persze akkoriban a magánszemélyek f...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!