GKI tehergépkocsi vezetői alapképzés

Indul: Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Ismertető

Felhívjuk figyelmét, hogy ebből a tanfolyamból elérhető az online, e-learning alapú képzésünk is: GKI tehergépkocsi vezetői online alaptanfolyam (e-learning)

A tantermi képzést minimum 10 fő esetén tudjuk csak elindítani. Cégek esetén csoportos jelentkezés javasolt, amely esetén nagyobb létszámnál kedvezményt is tudunk biztosítani a listárból. További információért keressen elérhetőségeinken.

A 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 20. és 21. §. és a 24/2005.(IV.21.) GKM rendelet 33. § előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

A GKI tanfolyamot annak a személynek kell elvégeznie, aki a közúton C1, C1+E, C, C+E kategóriájú – vagy ezekkel egyenértékűnek elismert – vezetői engedéllyel vezethető járművet vezet és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban résztvevő ország (EGT) állampolgára, vagy magyarországi székhellyel rendelkező vállalkozás foglalkoztatja.

Aki C1, C1+E, C, C+E kategóriájú vezetői engedélyét 2009. szeptember 9-ét követően szerezte meg és korábban nem részesült képzésben – a közúton történő járművezetéshez – az a szakmai alapképesítés megszerzésére kötelezett.

A GKI tanfolyamon a biztonságos közúti közlekedés szabályainak elsajátítása mellett, a tehergépkocsi-vezetés gazdaságos és környezet kímélő vezetési szemléletét is megtanulhatja.

Jelentkezés feltételei

Jelen GKI tanfolyamunkra az a személy jelentkezhet, aki EGT-állam állampolgára és bejelentett lakcíme van Magyarországon. Ha nem EGT-állam állampolgára, akkor is jelentkezhet a GKI tanfolyamra, amennyiben munkavállalási jogosultsága van Magyarországon vagy itt bejegyzett vállalkozás foglalkoztatja.

Szükséges okmányok

Személyi igazolvány, lakcímbejelentő kártya, vezetői engedély, 1 db igazolvány fénykép.

A GKI tanfolyam menete

A tanfolyam szimulátoros képzéssel indul a vizsgát megelőző vasárnap. Hétfőn, kedden és szerdán 9:00 és 18:20 között elméleti képzés. Csütörtökön 8:50 és 10:30 között a járművezetéshez kapcsolódó gyakorlati ismeretek, gyakorlati tantárgy előadása van.

A gyakorlati járművezetés a jelentkezővel egyeztetett időpontban történik.

Vizsga

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

Gyakorlati
vizsga

a biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés

Teszt (SZEV)

 

Esettanulmány

Nincs

előírások alkalmazása

Teszt (SZEV)

egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság, szerviz, logisztika

Teszt (SZEV)

járművezetés a közúti forgalomban

Nincs

Van

a járművezetéshez kapcsolódó gépkocsivezetői ismeretek

Van

járművezetés veszélyhelyzetek létrehozására (szimulátor)

Van

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000.- Ft/alkalom, melyet a pótvizsga alkalmával egyszer kell megfizetni. Ezen felül a sikertelen vizsgaelemek után 

  • SZEV-es vizsga díja:    10.500.- Ft/db
  • Esettanulmány vizsga díja:   12.000.- Ft/alkalom
  • szimulátor vizsga díja:  10.000.- Ft + 6.000.- Ft szimulátor használat díja
  • forgalmi vezetés díja:  13.800.- Ft + 10.800.- Ft a jármű használatának díja
  • Járművezetéshez kapcsolódó ism. vizsga díja  9.000.- Ft

További ajánlott tanfolyamok

A GKI tanfolyam elvégzését követően ADR tanfolyamokat végezhet.