ADR Tartányos szakosító

Indul: Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Ismertető

A tanfolyam elvégzése akkor szükséges, ha Ön veszélyes árut szállító, vagy fuvarozó járművet akar vezetni, és a korábban megszerzett nem-tartányos bizonyítványa érvényességét ki akarja terjeszteni a tartányban fuvarozható áruosztályokra. Sikeres vizsga után Ön a kiválasztott áruosztályokba tartozó árukat is fuvarozhatja.

Az ADR Egyezmény B melléklet 8.2 fejezet előírásainak megfelelő szaktanfolyam. A tanfolyamok kódjai: T2, T3, T5.1-9

Tanfolyam menete

Ezeket a tanfolyamokat az alapképzést követően indítjuk. A képzés kettő (2), vagy három (3) napos, attól függően hogy hány árucsoportra kíván vizsgázni. Az árucsoportokra külön-külön is, és együtt is le lehet vizsgázni. A tanfolyamon a részvétel kötelező, hiányzás esetén a hallgató vizsgára nem bocsátható!

Vizsga

Írásbeli/gyakorlati vizsga a Hatóság által jóváhagyott napon és helyszínen történik, sikeres vizsga esetén hatósági bizonyítványt kap.

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

Gyakorlati vizsga

Speciális ismeretek T2, T3, T5.1-9

Teszt (SZEV)

Van

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000.- Ft/alkalom, melyet a pótvizsga alkalmával egyszer kell megfizetni. Ezen felül a sikertelen vizsgaelemek után 

  • SZEV-es vizsga díja:   10.500.- Ft/db
  • Gyakorlati vizsga díja: 9.000.- Ft/db

Jelentkezés feltételei

Amennyiben a régi bizonyítványa lejárt, azt kiterjeszteni már nem lehet.

Tantárgyi felmentések

Tantárgyi felmentések nem adhatók.

A tartányos kiegészítő képzésről

Azoknak kell ADR tartányos szakosító tanfolyamot elvégezni, akik tartányban is akarnak veszélyes árukat szállítani. Kiegészítő ADR képzésről lévén szó, a tanfolyam alapfelvétele, hogy az illető már rendelkezzen ADR nem-tartányos bizonyítvánnyal. Ha ez nincs meg, akkor előbb az erre vonatkozó jogosítványt kell megszerezni, ennek a feltételei a betöltött 20. életév és legalább két éve érvényben lévő „B” kategóriás jogosítvány.

Mire vonatkozik?

A tartányos kiegészítő ADR képzés több dologra is vonatkozik. A sikeres vizsga, majd a bizonyítvány megszerzése után az áruszállító lehetséges feladatkörei nagyban bővülnek. Vonatkozik a tartányos szállítási mód 2, (T2) 3, (T3), illetőleg az. 5.1, 6.1, 8, 9 (T5.1,6.1,8,9) áruosztályaira. Ezekbe sok minden beletartozik, ilyen például a tartányjárműben történő gázolajszállítás, a maró anyagok, a különféle veszélyes anyagok és tárgyak, vagy a gyújtó hatású (oxidáló) anyagok.

Tanfolyam és vizsga

Az kiegészítő ADR képzésen belül szakosodni is kell, annak függvényében, hogy mit kíván a jövőben szállítani a fuvarozó. Így adott esetben lehet tanulni a gázok, gyúlékony folyékony anyagok, mérgező anyagok stb., szállítására és persze magukra az anyagokra vonatkozó ismereteket. A képzés végén speciális ismeretekből (T2, T3, T5.1-9) teszt és szóbeli vizsgát is kell tennie a hallgatónak. A bizonyítvány érvényességi ideje 5 év, mely a lejárat előtti évben ismeretfelújító (teszt) vizsgával hosszabbítható meg.

Képzési tanács

A tanfolyam elvégzését követően GKI tanfolyamokat végezhet.

  • ADR Tartányos szakosító 2 osztályra (alaptanfolyam) 64 000 Ft
  • ADR Tartányos szakosító 2, 3 osztályokra (alaptanfolyam) 85 000 Ft
  • ADR Tartányos szakosító 2, 3, 5.1-9 osztályokra (alaptanfolyam) 107 000 Ft
  • ADR Tartányos szakosító 2, 5.1-9 osztályokra (alaptanfolyam) 85 000 Ft
  • ADR Tartányos szakosító 3 osztályra (alaptanfolyam) 64 000 Ft
  • ADR Tartányos szakosító 3, 5.1-9 osztályokra (alaptanfolyam) 85 000 Ft
  • ADR Tartányos szakosító 5.1-9 osztályra (alaptanfolyam) 64 000 Ft