ADR Tartányos szakosító

Indul: Érdeklődjön elérhetőségeinken!
Vizsga: Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Ismertető

Az ADR Egyezmény B melléklet 8.2 fejezet előírásainak megfelelő szaktanfolyam. A tanfolyamok kódjai: T2, T3, T5.1-9

A tanfolyam elvégzése akkor szükséges, ha Ön veszélyes árut szállító, vagy fuvarozó járművet akar vezetni, és a korábban megszerzett nem-tartányos bizonyítványa érvényességét ki akarja terjeszteni a tartányban fuvarozható áruosztályokra. Sikeres vizsga után Ön a kiválasztott áruosztályokba tartozó árukat is fuvarozhatja.

Jelentkezés feltételei

Amennyiben a régi bizonyítványa lejárt, azt kiterjeszteni már nem lehet.

Tanfolyam menete

Hétfőtől keddig 08:00-tól 16:00-ig, szerdán 08:00-tól 12:00-ig a kiválasztott árucsoportoktól függően.

Ezeket a tanfolyamokat az alapképzéssel együtt indítjuk. Az árucsoportokra külön-külön is, és együtt is le lehet vizsgázni. A tanfolyamon a részvétel kötelező, hiányzás esetén a hallgató vizsgára nem bocsátható!

Vizsga

Írásbeli/gyakorlati: szerda 12:00

Sikeres vizsga esetén a vizsgázó hatósági bizonyítványt kap.

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

Szóbeli vizsga

Tartányos általános ismeretek

Teszt

Nincs

Speciális ismeretek T2, T3, T5.1-9

Teszt

Van

Tantárgyi felmentések

Tantárgyi felmentések nem adhatók.

A tartányos kiegészítő képzésről

Azoknak kell ADR tartányos szakosító tanfolyamot elvégezni, akik tartányban is akarnak veszélyes árukat szállítani. Kiegészítő ADR képzésről lévén szó, a tanfolyam alapfelvétele, hogy az illető már rendelkezzen ADR nem-tartányos bizonyítvánnyal. Ha ez nincs meg, akkor előbb az erre vonatkozó jogosítványt kell megszerezni, ennek a feltételei a betöltött 20. életév és legalább két éve érvényben lévő „B” kategóriás jogosítvány.

Mire vonatkozik?

A tartányos kiegészítő ADR képzés több dologra is vonatkozik. A sikeres vizsga, majd a bizonyítvány megszerzése után az áruszállító lehetséges feladatkörei nagyban bővülnek. Vonatkozik a tartányos szállítási mód 2, (T2) 3, (T3), illetőleg az. 5.1, 6.1, 8, 9 (T5.1,6.1,8,9) áruosztályaira. Ezekbe sok minden beletartozik, ilyen például a tartányjárműben történő gázolajszállítás, a maró anyagok, a különféle veszélyes anyagok és tárgyak, vagy a gyújtó hatású (oxidáló) anyagok.

A szakosító ADR képzésbe bele tartozik a nem tartányos képesítések közül az NT1, vagyis a robbanóanyag szállítás és az NT7, vagyis a sugárzó anyag szállítás. Miután ezeket nem lehet tartányban szállítani, ezek küldeménydarabos szakosító képzések.

Zárójelben meg kell jegyezzük, hogy a radioaktív anyag szállításra jogosító ADR képzéshez legalább alapfokú sugárvédelmi képesítés is szükséges. A fentiek alapján érthető, hogy az ide vonatkozó szabályok is szigorúak, szigorúbbak, mint ami a nem-tartányos módszerre vonatkozóak.

Tanfolyam és vizsga

Az kiegészítő ADR képzésen belül szakosodni is kell, annak függvényében, hogy mit kíván a jövőben szállítani a fuvarozó. Így adott esetben lehet tanulni a gázok, gyúlékony folyékony anyagok, mérgező anyagok stb., szállítására és persze magukra az anyagokra vonatkozó ismereteket. A képzés végén speciális ismeretekből (T2, T3, T5.1-9) teszt és szóbeli vizsgát is kell tennie a hallgatónak. A bizonyítvány érvényességi ideje 5 év, mely a lejárat előtti évben ismeretfelújító (teszt) vizsgával hosszabbítható meg.

Képzési tanács

A tanfolyam elvégzését követően GKI tanfolyamokat végezhet.

Szállás lehetőségek a tanfolyam idejére

Úgy gondolja, hogy ez a tanfolyam pont megfelelő Önnek, de túl messze van a lakhelyéhez képest?
Ez ne legyen probléma!  Ismerjük a budapesti szálláshelyeket: van köztük hotel, panzió és munkásszállás is, különböző árkategóriákban.
Segítünk Önnek abban, hogy  azok közül a szállások közül válasszon egy olyat, amelyik a legközelebb van az iskolánkhoz, színvonalában, árban, szolgáltatásban a legjobbat nyújtja, ami minden szempontból megfelel Önnek.
Így a tanfolyam ideje alatt nem kell plusz útiköltséget fizetnie, és  a szállásdíjjal együtt is olcsóbban és kényelmesebben tudja elvégezni tanfolyamunkat.
Kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken!

Árgarancia

Hiszünk abban, hogy iskolánk kínálja a legjobb áron ezt a tanfolyamot! Amennyiben Ön mégis megtalálná ezt a képzést máshol olcsóbban, ugyan ilyen feltételek mellett, akkor vállaljuk, hogy mi is azon az áron kínáljuk Önnek, ráadásul adunk 5.000 forint kedvezményt is! Ehhez nem kell mást tennie, mit felvenni velünk kapcsolatot bármelyik elérhetőségünkön!

  • ADR Tartányos szakosító 2 osztályra (alaptanfolyam) 48 000 Ft Jelentkezés
  • ADR Tartányos szakosító 2, 3 osztályokra (alaptanfolyam) 55 000 Ft Jelentkezés
  • ADR Tartányos szakosító 2, 3, 5.1-9 osztályokra (alaptanfolyam) 62 000 Ft Jelentkezés
  • ADR Tartányos szakosító 2, 5.1-9 osztályokra (alaptanfolyam) 55 000 Ft Jelentkezés
  • ADR Tartányos szakosító 3 osztályra (alaptanfolyam) 48 000 Ft Jelentkezés
  • ADR Tartányos szakosító 3, 5.1-9 osztályokra (alaptanfolyam) 55 000 Ft Jelentkezés
  • ADR Tartányos szakosító 5.1-9 osztályra (alaptanfolyam) 48 000 Ft Jelentkezés