A téli időszak – a havas utak, a jég, a lefagyott aszfalt – nagy kihívások elé állítja a sofőröket. Egy személygépkocsit sem egyszerű ilyenkor vezetni, hiszen ezek az extrém körülmények sokkal nagyobb odafigyelést igényelnek a sofőrtől, ha pedig mások épségéért is felelni kell, vagy egy tehergépjármű vezetőjeként a rakomány sértetlenségét is szem előtt kell tartani, akkor még nagyobb a felelősség.

Vezetés biztonságosan télen is!

Vezetés biztonságosan télen is!

Fontos a vezetési technika

Egy hivatásos sofőr számára különösen fontos, hogy biztonságosan közlekedjen az utakon. Az ehhez szükséges ismereteket a GKI tanfolyam keretében sajátíthatják el azok, akik tehergépjármű vagy autóbusz vezetésével kívánnak foglalkozni, valamint személyszállító, vagy taxi gépkocsivezető területen szeretnének elhelyezkedni.

A GKI tanfolyam keretében a résztvevők gyakorolhatják a közúti közlekedésben előforduló helyzeteket – a vészhelyzeteket is –, ennek eredményeképpen pedig élesben sokkal jobban tudják majd kezelni azokat, így jóval biztonságosabban vesznek majd részt a forgalomban.

Szimulátorral a biztonságos vezetésért

A vészhelyzetek elhárítása, kezelése, illetve annak képessége meglehetősen fontos egy sofőr számára. A nehézség alapvetően az, hogy ezekre a helyzetekre szinte lehetetlenség felkészülni, pedig ilyen esetekben a gyors reagálás kulcsfontosságú lenne.

A GKI tanfolyam keretében iskolánk hallgatóinak lehetősége nyílik rá, hogy egyes veszélyes szituációkat – csúszós utak, ködös idő, egyéb extrém feltételek – egy szimulátor segítségével, kockázatok nélkül gyakoroljanak, hogy éles helyzetben gyorsan és helyesen tudjanak reagálni a körülményekre.

Hasonló cikkek

GKI vizsga tesztlap A GKI alaptanfolyam végén a képzésben résztvevőknek vizsgát kell tenniük, ami három részből áll: írásbeli, szóbeli, valamint gyakorlati szegmensből. A...
Mi az a Ro-Ro? A Ro-Ro az angol Roll-on/Roll-off kifejezés rövidítése. Arra utal, hogy ezen kombinált szállítási mód alkalmazásakor a közúti szállítójárművek "saját ...
Korlátlan lehetőségek Minden hivatásos sofőrnek kötelező GKI képzésen részt vennie, hogy GKI igazolványt kapjon és így jogszerűen végezhesse a munkáját. Legyen szó autóbusz...
Kötelező a GKI vizsga Immár 2014 óta mindenkinek kötelező GKI vizsgát tennie, aki hivatásos sofőr akar lenni, vagy az akar maradni és ezért szüksége van GKI kártyára. A kár...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!