Taxi gépkocsivezető (alapképzés)

Indul: 2019. október 25.
Vizsga: 2019. október 31.

Ismertető

A taxis tanfolyam azok számára indul, akik „B” kategóriájú vezetői engedéllyel, taxaméterrel felszerelt személygépkocsit szeretnének vezetni. A 176/2015. (VII. 7.) Korm. rendelet 11. §., 5. sz. Melléklet  3.pontja előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Érdemes tudni

A taxis vizsga után, a tevékenységi engedélyt csak arra területre kaphatja meg a hallgató, ahol a gyakorlati vezetési vizsgáját letette.

Kinek ajánljuk a taxis vizsgát?

A taxis vizsga jó választás lehet mindazoknak, akik szeretnek vezetni, jól ismerik a várost, jól tűrik a monoton munkavégzést, valamint szívesen beszélgetnek, és könnyen megtalálják a közös hangnemet másokkal. Amennyiben régóta rendelkezik jogosítvánnyal, és felelősen, balesetmentesen vezet, úgy egy taxis vizsgával új szakmát szerezhet és elhelyezkedhet egy taxis cégnél.

Ez a képzés csak alkalmazott gépkocsivezetői munkakör betöltésére jogosít, vállalkozás működtetésére, irányítására NEM! Ha ilyen szándéka van, akkor Személytaxis és személygépkocsis személyszállító vállalkozó tanfolyamot is el kell végezzen.

Jelentkezés feltételei

  • 21 éves életkor
  • Legalább 2 éve érvényes „B” kategóriás jogosítvány.
  • Nem feltétele a képzésnek, de javasoljuk, hogy az egészségügyi 2 csoportra szóló orvosi megfelelést és a PAV II. alkalmasságot a tanfolyam megkezdése előtt szerezze be.
  • A gyakorlati oktatáshoz szüksége van bármilyen személygépkocsira (lehet saját, bérelt, vagy kölcsön autó), a hatósági vizsgához taxiként levizsgáztatott személygépkocsi szükséges. A vizsgára biztosítunk taxi-gépkocsit, ekkor azonban az iskola által biztosított gépkocsi költségével növekszik a meghirdetett képzési díj.
Szükséges okmányok
  • személyi igazolvány,
  • lakcímbejelentő kártya,
  • vezetői engedély

Tanfolyam menete

A taxis vizsga előtt a hallgatónak három napos képzésen kell részt vennie, melyen a részvétel kötelező.

Időpontja: Péntek, szombat és vasárnap 09:00-től 18:00-ig.

Vizsga

Két tesztlap kitöltése, személygépkocsi gyakorlati vezetése és egy szóbeli vizsga képezi a teljes vizsgát.

A taxis vizsga a hatóság által kijelölt időpontban történik. Sikeres vizsga esetén a tanuló hatósági bizonyítványt kap.

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

Szóbeli vizsga

Gyakorlati vizsga

Közlekedési, hibaelhárítási ismeretek és vezetéselmélet, speciális vezetéstechnikai ismeretek 

Teszt

Nincs

Nincs

Személyszállító szerződési feltételek, valamint a személyszállítói szolgáltató tevékenységre vonatkozó hatósági előírások, utas-kommunikáció 

Teszt

Nincs

Nincs

Helyismereti jártasság és helyi idegenforgalmi ismeretek, valamint korszerű fedélzeti navigációs és elektronikai rendszerek ismerete, személytaxi tartozékainak kezelése.

Nincs

Van

Nincs

Vezetési gyakorlat

Nincs

Nincs

Van

További ajánlott tanfolyamok

A sikeres taxis vizsga után a személygépkocsis személyszállító gépkocsivezetői kiegészítő tanfolyam elvégzését ajánljuk.

Szállás lehetőségek a tanfolyam idejére

Úgy gondolja, hogy ez a tanfolyam pont megfelelő Önnek, de túl messze van a lakhelyéhez képest?
Ez ne legyen probléma!  Ismerjük a budapesti szálláshelyeket: van köztük hotel, panzió és munkásszállás is, különböző árkategóriákban.
Segítünk Önnek abban, hogy  azok közül a szállások közül válasszon egy olyat, amelyik a legközelebb van az iskolánkhoz, színvonalában, árban, szolgáltatásban a legjobbat nyújtja, ami minden szempontból megfelel Önnek.
Így a tanfolyam ideje alatt nem kell plusz útiköltséget fizetnie, és  a szállásdíjjal együtt is olcsóbban és kényelmesebben tudja elvégezni tanfolyamunkat.
Kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken!

Árgarancia

Hiszünk abban, hogy iskolánk kínálja a legjobb áron ezt a tanfolyamot! Amennyiben Ön mégis megtalálná ezt a képzést máshol olcsóbban, ugyan ilyen feltételek mellett, akkor vállaljuk, hogy mi is azon az áron kínáljuk Önnek, ráadásul adunk 5.000 forint kedvezményt is! Ehhez nem kell mást tennie, mit felvenni velünk kapcsolatot bármelyik elérhetőségünkön!

  • Taxi gépkocsivezető (alapképzés) 40 500 Ft Jelentkezés