Személytaxis és személygépkocsis személyszállító vállalkozó tanfolyam

Indul: 2019. december 09.
Vizsga: 2019. december 19.

Ismertető

A 176/2015. (VII. 7.) Korm. rendelet 7§., és az 1. sz. Melléklet Melléklet előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

A tanfolyam elvégzése akkor szükséges, ha olyan (társas vagy egyéni) vállalkozást kíván alapítani, vagy ilyen vállalkozásnál vezetői munkakört szeretne betölteni, ahol taxaméter nélküli személygépkocsival vagy taxaméterrel felszerelt személygépkocsival folytatnak
személyszállítói vállalkozói tevékenységet.

A képesítés 5 évig érvényes.

Két tanfolyam összevonásra került

Korábban a személyszállító - és a taxis vállalkozói vizsga két különálló tanfolyam volt és csak a választott típusban dolgozhatott az ember.

Mivel személygépkocsis személyszállítás sokban hasonlít a taxizáshoz, ezért két tanfolyamunk a személytaxis vállalkozó ás a személyszállító vállalkozó tanfolyam mostantól összevonásra került. Tehát a taxis vállalkozói vizsga megszerzésével Ön mostantól személyszállító vállalkozóként is dolgozhat.

A személyszállító vállalkozás olyan gépkocsival történik, amelyben nincs taxióra. A taxióra hiánya miatt a tevékenységnek kapcsolódnia kell valamely szálláshely-hasznosítási, idegenforgalmi, turisztikai, sport, kulturális, stb. tevékenységhez. Közös néven ezeket főszolgáltatásnak hívják. Ezzel szemben a taxis vállalkozói vizsgával arra is jogosultságot szerez, hogy taxis vállalkozóként dolgozzon.

Jelentkezés feltételei

A tanfolyam elvégzésének feltétele: nincs.

Szükséges okmányok
  • személyi igazolvány,
  • lakcímbejelentő kártya,
  • érvényes vezetői engedély

Tanfolyam menete

A tanfolyam ideje 3 nap, ezen a részvétel azonban kötelező.

Időpontja: hétfő, kedd és szerda, minden nap 09:00-től 18:20-ig.

Vizsga

A taxis vállalkozói vizsga az oktatást követő héten csütörtökön, a hatóság által kijelölt időpontban történik. Sikeres vizsga esetén a vizsgázó hatósági bizonyítványt kap.

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

Szóbeli vizsga

Vállalkozással kapcsolatos gazdasági, pénzügyi, adózási ismeretek

Teszt

Nincs

Általános vállalkozói ismeretek

Teszt

Nincs

Vállalkozással kapcsolatos munkaügyi ismeretek

 TesztNincs 

A személyszállítást érintő jogszabály ismeretek, a személyszállító szerződések szabályai

TesztNincs

Esettanulmány

ÍrásbeliNincs

További ajánlott tanfolyamok

A tanfolyam elvégzését követően -ha a vállalkozás járművét maga kívánja vezetni- személygépkocsis személyszállító gépkocsivezető tanfolyamunkat ajánljuk.

Szállás lehetőségek a tanfolyam idejére

Úgy gondolja, hogy ez a tanfolyam pont megfelelő Önnek, de túl messze van a lakhelyéhez képest?
Ez ne legyen probléma!  Ismerjük a budapesti szálláshelyeket: van köztük hotel, panzió és munkásszállás is, különböző árkategóriákban.
Segítünk Önnek abban, hogy  azok közül a szállások közül válasszon egy olyat, amelyik a legközelebb van az iskolánkhoz, színvonalában, árban, szolgáltatásban a legjobbat nyújtja, ami minden szempontból megfelel Önnek.
Így a tanfolyam ideje alatt nem kell plusz útiköltséget fizetnie, és  a szállásdíjjal együtt is olcsóbban és kényelmesebben tudja elvégezni tanfolyamunkat.
Kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken!

Árgarancia

Hiszünk abban, hogy iskolánk kínálja a legjobb áron ezt a tanfolyamot! Amennyiben Ön mégis megtalálná ezt a képzést máshol olcsóbban, ugyan ilyen feltételek mellett, akkor vállaljuk, hogy mi is azon az áron kínáljuk Önnek, ráadásul adunk 5.000 forint kedvezményt is! Ehhez nem kell mást tennie, mit felvenni velünk kapcsolatot bármelyik elérhetőségünkön!

  • Személytaxis és személygépkocsis személyszállító vállalkozó tanfolyam 57 000 Ft Jelentkezés