Személytaxis és személygépkocsis személyszállító vállalkozó tanfolyam

Indul: 2021. szeptember 27.
Befejezés: 2021. szeptember 29.

Ismertető

A 176/2015. (VII. 7.) Korm. rendelet 7§., és az 1. sz. Melléklet Melléklet előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

A tanfolyam elvégzése akkor szükséges, ha olyan (társas vagy egyéni) vállalkozást kíván alapítani, vagy ilyen vállalkozásnál vezetői munkakört szeretne betölteni, ahol taxaméter nélküli személygépkocsival vagy taxaméterrel felszerelt személygépkocsival folytatnak
személyszállítói vállalkozói tevékenységet.

Két tanfolyam összevonásra került

Korábban a személyszállító - és a taxis vállalkozói vizsga két különálló tanfolyam volt és csak a választott típusban dolgozhatott az ember.

Mivel személygépkocsis személyszállítás sokban hasonlít a taxizáshoz, ezért két tanfolyamunk a személytaxis vállalkozó ás a személyszállító vállalkozó tanfolyam mostantól összevonásra került. Tehát a taxis vállalkozói vizsga megszerzésével Ön mostantól személyszállító vállalkozóként is dolgozhat.

A személyszállító vállalkozás olyan gépkocsival történik, amelyben nincs taxióra. A taxióra hiánya miatt a tevékenységnek kapcsolódnia kell valamely szálláshely-hasznosítási, idegenforgalmi, turisztikai, sport, kulturális, stb. tevékenységhez. Közös néven ezeket főszolgáltatásnak hívják. Ezzel szemben a taxis vállalkozói vizsgával arra is jogosultságot szerez, hogy taxis vállalkozóként dolgozzon.

Jelentkezés feltételei

A tanfolyam elvégzésének feltétele: nincs.

Szükséges okmányok

  • személyi igazolvány,
  • lakcímbejelentő kártya,

Tanfolyam menete

A tanfolyam négy (4) egymást követő napon, 09:00 órai kezdéssel indul. A tanfolyami napokat úgy szervezzük, hogy a Hatóság által kiírt vizsganaphoz alkalmazkodjon.

A tanfolyamon való részvétel kötelező.

Vizsga

A személytaxis- és személygépkocsis személyszállító vállalkozói vizsga az oktatást követően, a hatóság által kijelölt időpontban történik. Sikeres vizsga esetén a vizsgázó hatósági bizonyítványt kap.

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

Szóbeli vizsga

Vállalkozással kapcsolatos gazdasági, pénzügyi, adózási ismeretek

Teszt (SZEV)

Nincs

Általános vállalkozói ismeretek

Teszt (SZEV)

Nincs

Vállalkozással kapcsolatos munkaügyi ismeretek

 Teszt (SZEV)Nincs 

A személyszállítást érintő jogszabály ismeretek, a személyszállító szerződések szabályai

Teszt (SZEV)Nincs

Esettanulmány

ÍrásbeliNincs

Pótvizsga díjak

Pótvizsgára jelentkezés díja: 5.000.- Ft/alkalom, melyet a pótvizsga alkalmával egyszer kell megfizetni. Ezen felül a sikertelen vizsgaelemek után 

  • SZEV-es vizsga díja:   4.600.- Ft/db
  • Esettanulmány vizsga díja: 8.000.- Ft

További ajánlott tanfolyamok

A tanfolyam elvégzését követően -ha a vállalkozás járművét maga kívánja vezetni- személygépkocsis személyszállító gépkocsivezető tanfolyamunkat ajánljuk.

Szállás lehetőségek a tanfolyam idejére

Úgy gondolja, hogy ez a tanfolyam pont megfelelő Önnek, de túl messze van a lakhelyéhez képest?
Ez ne legyen probléma!  Ismerjük a budapesti szálláshelyeket: van köztük hotel, panzió és munkásszállás is, különböző árkategóriákban.
Segítünk Önnek abban, hogy  azok közül a szállások közül válasszon egy olyat, amelyik a legközelebb van az iskolánkhoz, színvonalában, árban, szolgáltatásban a legjobbat nyújtja, ami minden szempontból megfelel Önnek.
Így a tanfolyam ideje alatt nem kell plusz útiköltséget fizetnie, és  a szállásdíjjal együtt is olcsóbban és kényelmesebben tudja elvégezni tanfolyamunkat.
Kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken!

  • Személytaxis és személygépkocsis személyszállító vállalkozó tanfolyam 70 000 Ft Jelentkezés