Személygépkocsis személyszállító vállalkozó

Indul: Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Ismertető

Felhívjuk figylmét, hogy az alábbi tanfolyam hatóságilag megszűnt és helyette egy összevont képzés indul. Az új tanfolyamot "Személytaxis és személygépkocsis személyszállító vállalkozó tanfolyam"-nak hívják és a linkre kattintva tájékozódhat a képzés részleteiről.

A személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról szóló 176/2015. (VII. 7.) Korm. rendelet 7§., és az 1. sz. Melléklet előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

A tanfolyam elvégzése akkor szükséges, ha olyan (társas vagy egyéni) vállalkozást kíván alapítani, vagy ilyen vállalkozásnál vezetői munkakört fog betölteni, ahol taxaméter nélküli személygépkocsival belföldön kizárólag szálláshely-hasznosítási, idegenforgalmi, turisztikai, sport, kulturális, oktatási, vasúti, vízi, légi utasszállítási tevékenységhez kapcsolódó személyszállítás végzésére, továbbá rendezvények szervezésére jogosult vállalkozás keretében személyeket kívánnak szállítani. A tanfolyam elvégzésének feltétele: nincs

Tantárgyak megnevezése

Írásbeli vizsga

Szóbeli vizsga

vállalkozással kapcsolatos gazdasági, pénzügyi, adózási ismeretek

Teszt

Nincs

általános vállalkozói ismeretek

Teszt

Nincs

vállalkozással kapcsolatos munkaügyi ismeretek

Teszt

Nincs

a személyszállítást érintő jogszabály ismeretek, a személyszállító szerződések szabályai

Teszt

Nincs

Esettanulmány

Írásbeli

Nincs

Tantárgyi felmentések

A 176/2015. (VII. 7.) Korm. számú rendelet a 2. sz. Melléklet előírásai szerint.

Az intézmény által nyújtott ingyenes felnőttképzési szolgáltatások

Tudásmérés

A meglévő tudás beszámítását lehetővé tevő a jelentkező kérésére történik. A beszámítás lehetőségéről, illetve a meglévő tudás egyéb módon történő figyelembevételéről a felmérés eredménye alapján a képzésért felelős vezető dönt. Tájékoztatjuk, hogy intézményünk a tudásszint-felmérést követően a lehetséges tantárgyi felmentés(eke)t a Hatóságtól megkéri.

Képzési tanács

A tanfolyam elvégzését követően - ha a vállakozás járművét maga kívánja vezetni - személygépkocsis személyszállító gépkocsivezető tanfolyamot végezhet.

Tanfolyam

A Rendelet előírásának megfelelő összes óraszám 36, mely 4 napon keresztül minden nap 09:00-től 18:00-ig tart.

Hatósági vizsga

A hatóság által kijelölt időpontban, sikeres vizsga esetén hatósági bizonyítvány.

Szállás lehetőségek a tanfolyam idejére

Úgy gondolja, hogy ez a tanfolyam pont megfelelő Önnek, de túl messze van a lakhelyéhez képest? Ez ne legyen probléma! Ismerjük a budapesti szálláshelyeket: van köztük hotel, panzió és munkásszállás is, különböző árkategóriákban. Segítünk Önnek abban, hogy azok közül a szállások közül válasszon egy olyat, amelyik a legközelebb van az iskolánkhoz, színvonalában, árban, szolgáltatásban a legjobbat nyújtja, ami minden szempontból megfelel Önnek. Így a tanfolyam ideje alatt nem kell plusz útiköltséget fizetnie, és a szállásdíjjal együtt is olcsóbban és kényelmesebben tudja elvégezni tanfolyamunkat. Kérjük, érdeklődjön elérhetőségünkön!