A hatályos jogszabályok értelmében már nem elég csupán “C” vagy “D” kategóriás jogosítvánnyal rendelkezni – azoknak, akik autóbuszt, vagy 3,5 tonnánál nehezebb szállítójárművet szeretnének vezetni, GKI kártyával is rendelkezniük kell. Ennek megszerzéséhez GKI tanfolyam elvégzésére van szükség.

GKI tanfolyam és vizsga Budapesten

GKI tanfolyam és vizsga Budapesten

Miért kell a GKI kártya?

A GKI tanfolyamra azonkívül, hogy jogszabályilag kötelező, azért is szükség van, mert ellenkező esetben súlyos büntetésre számíthat a sofőr – a bírság nagysága elérheti akár a százezres nagyságrendet is. Ráadásul a képzés során olyan új ismeretekre is szert lehet tenni, mint a jármű gazdaságosabb üzemeltetése, vagy éppen az alternatív üzemanyagok, amik napjainkban igen hasznosak lehetnek.

GKI tanfolyam Budapest

Képzéseket természetesen szerte az országban indítanak, de ha GKI tanfolyam Budapest, akkor keressen minket! Hogy kinek melyik GKI tanfolyam ajánlott – az alapképzés vagy a továbbképzés –, arról érdemes előre tájékozódni. Különösen az összevont képzések esetén fontosak a dátumok, vagyis az, hogy a különféle típusú jogosítványokat mikor szerezte meg a jelentkező.

Ha még nincs meg a szakképesítése, jelentkezzen GKI tanfolyamra!

Bár elvileg 2013. szeptember 10. óta sem autóbuszt, sem 3,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsit nem lehet GKI kártya nélkül vezetni, a gyakorlat sok esetben mégis mást mutat, és még mindig szép számmal vannak olyanok, akik nem rendelkeznek a szükséges szakképesítéssel.

Különösen az ő számukra fontos a GKI tanfolyam, illetve azokról se feledkezzünk meg, akiknek lejárt a kártyája, és ismételten le kell tenniük a vizsgát.

Hasonló cikkek

Hogyan szabályozza az Unió a gépkocsivezetők más e... A gépkocsivezetők munkája során vannak olyan helyzetek, amikor a sofőr az általa kísért gépkocsival együtt más közlekedési eszközön utazik. Alapvetően...
GKI tanfolyam Budapesten Amikor valaki úgy dönt, hogy hivatásszerűen szeretne sofőrködéssel foglalkozni, legyen az tehergépkocsi, vagy autóbusz vezetése, akkor a szükséges típ...
Büntetik, ha nincs GKI Lassan nyolc éve lesz, hogy kötelezővé tették a GKI kártyát, no persze azoknak, akik hivatásos sofőrként teherautót kívánnak vezetni. A GKI, ha esetle...
A biztonság jegyében Vannak szakmák, melyek megszerzése mindig jó befektetés, ilyen a tehergépkocsi és az autóbuszvezető hivatás is, főleg most, amikor mindként szegmensbe...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!