A targoncáknak három alaptípusa létezik, amiknek a kezelését OKJ-s targoncavezető tanfolyamon sajátíthatja el. A három targoncatípus a vezetőüléses, a vezetőállásos, illetve a gyalogkíséretű targonca. Az emelővillás targonca a vezetőüléses targoncák csoportjába tartozik, és a logisztika számtalan területén alkalmazzák, de a vezetőállásos targoncák között is létezik emelővillás változat.

OKJ-s targoncavezetői tanfolyam - Emelővillás targonca

OKJ-s targoncavezetői tanfolyam – Emelővillás targonca

Az emelővillás targonca tulajdonságai

Mint azt már említettük, az emelővillás targonca a vezetőüléses, valamint a vezetőállásos targoncák egy fajtája. Az emelővillás targoncával nagy tömegű árut pakolhatunk biztonságosan nagy magasságba – a stabilitást éppen a villáknak köszönhetjük.

Az emelővillás targoncák villái tulajdonképpen egyszerű emelők, ahol az emeléshez szükséges erő a hidraulikus nyomástól és az ellensúlytól függ. Hogy egy emelővillás targonca meddig terhelhető, azt a gyártók mindig jelzik – gyakorlatilag ennek a paraméternek az alapján sorolják őket csoportokba.

Mit szükséges tudni egy emelővillás targonca kezeléséhez?

Az emelővillás targonca OKJ-s tanfolyamon nem csupán a jármű irányítását sajátítják el a hallgatók, de azzal is pontosan tisztában kell lenniük, hogy az általuk vezetett targonca mekkora kapacitással rendelkezik, illetve, hogy milyen munkavédelmi előírások betartása mellett végezhető a targoncavezetői tevékenység.

Az emelővillás targonca talán az egyik legnépszerűbb targoncafajta, hiszen széles körben alkalmazható: egy nagyobb raktárban éppúgy, mint egy tehergépkocsi berakodásakor, vagy az építőiparban, ezért a képzés elvégzése után számtalan területen helyezkedhet el a sikeres vizsgázó. Szerezze meg Ön is OKJ-s gépkezelői végzettségét! Jelentkezzen még ma tanfolyamainkra!

Hasonló cikkek

Hogyan zajlik egy OKJ-s targoncavezetői tanfolyam ... Az OKJ, azaz az Országos Képzési Jegyzék tartalmazza a Magyarországon megszerezhető szakmák felsorolását, illetve a megszerzésükhöz szükséges képzések...
Egy sikeres szakma – Építő- és anyagmozgató ... Nem a legfrissebb, 2014-es adat, de még így is beszédes, miszerint két évvel ezelőtt 7987 tanuló tett sikeres vizsgát és szerezte meg építő- és anyagm...
Bárki jelentkezhet targoncavezetői tanfolyamra? Sok raktárban dolgozó alkalmazott szemez a targoncavezetői állásokkal, de a legtöbben nem jutnak el a megvalósításig. Pedig sokkal egyszerűbb targonca...
Gépkezelő kerestetik Szerencsére ma már jóval könnyebb gépkezelő jogosítványt szerezni, mint tíz évvel ezelőtt. Korábban ugyanis meg voltak határozva a kisgép, könnyű- és ...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!